Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електронно запалване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Електронно запалване

Здравейте колеги!
    Имам едно електронно от старият ми двигател ИЖ спорт, но не го знам от какво е, искам да го сложа на Мз ЕС 175, ако може да ми кажете дали ще стане и да ми дадете инструкции какво да правя, Благодаря.

Ето и снимки на електронното от спорта
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от fck; 17-02-10, 19:49. Причина: ;

До: Електронно запалване

Електронното ти е от Минск,това са по добрите запалвания защото е 14v, ще стане на МЗ,единствено може да преработиш фланеца или да направиш друг.Също трябва да смениш всички крушки по мотора защото са 6v и ще изгорят.

Коментар

Има един проблем, ротора е малко широк за статора и тези работи пречат статора да влезе навътре докрая, как мога да го приспособя
      Прикачени файлове

Коментар

Никой ли няма идея

Коментар

Абе момче кви ги мислиш???? Ами като гледам на снимките имаш ротор за запалването пък се мъчиш да ползваш ротора на ижето Ижовия го махаш,слагаш си ротора за електронното със шпонката Стягаш го и с тоя възел приключваш! Ако е необходимо растъргваш картерите ако няма място за фланец като на емзТс 150,125,или Балкан, АВО.На едноцилиндрово Иже няма нужда от разстъргване,но на спорт не знам,не съм слагал За разстъргване съм си направил адин прибор и ги разстъргвам на място!!!
          Най-добре е да имаш богати приятели!!!
          Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Чичко Фър Преглед на мнение
            Абе момче кви ги мислиш???? Ами като гледам на снимките имаш ротор за запалването пък се мъчиш да ползваш ротора на ижето Ижовия го махаш,слагаш си ротора за електронното със шпонката Стягаш го и с тоя възел приключваш! Ако е необходимо растъргваш картерите ако няма място за фланец като на емзТс 150,125,или Балкан, АВО.На едноцилиндрово Иже няма нужда от разстъргване,но на спорт не знам,не съм слагал За разстъргване съм си направил адин прибор и ги разстъргвам на място!!!
            Колега, нещо не си ме разбрал или аз не те разбрах.
            Не съм се мъчел да ползвам ротора на Ижето, последната снимка която съм пуснал, на нея се мъча да сложа статора на ротора на Мз-тския двигател, но роторът идва малко широкичък.

Коментар

Първоначално публикуван от fck Преглед на мнение
              Колега, нещо не си ме разбрал или аз не те разбрах.
              Не съм се мъчел да ползвам ротора на Ижето, последната снимка която съм пуснал, на нея се мъча да сложа статора на ротора на Мз-тския двигател, но роторът идва малко широкичък.
              то и ротора да не е широк пак няма да стане Ротора и статора да са от електронното от карпати
              луд умора няма!!!

Коментар

Та сега стават 2 отговора един казва ще стане, друг че няма да стане...?

Коментар

Първоначално публикуван от fck Преглед на мнение
                  Та сега стават 2 отговора един казва ще стане, друг че няма да стане...?
                  искаш да кажеш че ротора от мз-та и статора от карпати мотора ще запали ?
                  луд умора няма!!!

Коментар

Колега,става и то много сполучливо,но с тоя ротор дето си го сложил,няма да стане посмъртно.
                    Сложи си оригиналния ротор на електронното(от първата снимка),направи си фланец и това е.
                    Как смяташ да комбинираш статор(електронно)и навит ротор-не става.
                    Когато няма друг изход- използвай централния вход!

Коментар

Първоначално публикуван от yaha_yamaha Преглед на мнение
                      Колега,става и то много сполучливо,но с тоя ротор дето си го сложил,няма да стане посмъртно.
                      Сложи си оригиналния ротор на електронното(от първата снимка),направи си фланец и това е.
                      Как смяташ да комбинираш статор(електронно)и навит ротор-не става.
                      Този навитият ротор си е оригиналният на Мз, та значи колега казваш да го махна и да ползвам тези три работи в комлект
                      Прикачени файлове

Коментар

Точно това се мъчим да ти кажем Ако трябва разстържи картера
                        Последно редактирано от viki terzieva; 19-02-10, 09:01.
                        луд умора няма!!!

Коментар

... и вземи един учебник по електротехника да прочетеш, че само със съвети по интернета трудно ще стане.
                          2010 CRF 250 R

Коментар

Всичко пасна идеално, фланеца ще може да се сложи без да се налага да растъргвам картера, сега ми остава да намеря само някой който заваря с аргон което е доста трудна задача в моя град

Коментар

Защо тие аргон??Фланеца се закрепва на двата отвора с резбите където се закрепва оригинално статора!!
                              Най-добре е да имаш богати приятели!!!
                              Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X