Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Боядисване На Резонатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Боядисване На Резонатор

Брат вдлъбнатините на аспуха се изправят, във раздела 2Т мисля че имаше такава тема потърси там а иначе аз стигнах до извода да ошкуря резонатора със ъглошлайф и диск с шкурка, след което да го мина с лак ще кача снимки като стане готово.
    поздрави

Коментар

Мерси колега, преглеждал съм темата за резонаторите, но просто нямам необходимите инструменти за изправянето на лека вдлъбнатина, затова си мислях примерно, ако има такъв кит да го мина с него преди да го боядисам, че обичам нещо като го правя да е изпипано, относно лъскавината просто предпочитам да е боя с гланц в нея, а не мат поне в момента има някакъв остатък от гланц на резонатора
      Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Явно те вълнува външния вид на резонатора, въпреки че вдлъбнатините променят работата му (поне на теория). Вместо да го китосваш и боядисваш, защо не му направиш някой предпазител (от ламарина или "кевларена" лепенка), пък дори и да е само за парлама.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси К Преглед на мнение
          Явно те вълнува външния вид на резонатора, въпреки че вдлъбнатините променят работата му (поне на теория). Вместо да го китосваш и боядисваш, защо не му направиш някой предпазител (от ламарина или "кевларена" лепенка), пък дори и да е само за парлама.
          Това м/у другото с лепенката не е лош вариянт не се бях сещал
          Мерси за идеята!

Коментар

Аз моя го боядисах със спрей,термоустойчив.
            Но,първо го минах 2-3 пъти с специален обезмаслител.
            След като изсъхна спрея го изпекох с пистолета за топъл въздух,
            за сега държи.

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Дюлгярски Преглед на мнение
              Аз моя го боядисах със спрей,термоустойчив.
              Но,първо го минах 2-3 пъти с специален обезмаслител.
              След като изсъхна спрея го изпекох с пистолета за топъл въздух,
              за сега държи.
              Я пусни снимки да видим как е станал а ако не се изпече с пистолет с горещ въздух боята не се втвърдява ли, че аз не разполагам с пистолет ?

Коментар

Утре или други ден ще ти пратя снимки

Коментар

Това предполагам е за мотора с който ходиш до близкото кафе, защото ако беше за този с който караш в гората тези въпроси нямаше да ти се пораждат в главата.
                  Между другото на колко си години?

Коментар

Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                      Това предполагам е за мотора с който ходиш до близкото кафе, защото ако беше за този с който караш в гората тези въпроси нямаше да ти се пораждат в главата.
                      Между другото на колко си години?
                      Просто не съм мърляч и си поддържам вещите, относно ходенето на кафе, имам кола на продажна цена около 15 пъти над тази на мотора ми , за годините на 30 съм

ПП Татко Барба резултата е отличен, чудесно е станало!!!

Коментар

Действително след първите няколко карания "термоустойчивия спрей" изгаря и се излющва до първата извивка (8-10 см), но ото това май няма спасение с каквато и да е боя.
                        Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от spower Преглед на мнение
                          Просто не съм мърляч и си поддържам вещите, относно ходенето на кафе, имам кола на продажна цена около 15 пъти над тази на мотора ми , за годините на 30 съм ...
                          Интересно. Моята кола е горе доло двойно по-ефтина от моторите ми. Бих си купил и чисто нов мотор, но не за да съм "фешън", обаче отглеждам две деца и жена, а те са с по-скъпа поддръжка
                          КТМ-а ми е с хромиран FMF, който вече е станал на ръждиви петна, но това никога не ме е притеснявало. Повече ми притеснява да не го изкривя при падане върху камъни, защото губи функционалността си. При каране офроуд в гората или по полето, няма как всичко да остане лъскаво. Всъщност има - заобикаляш всяко клонче, камъче, висока трева и не караш в кал. Обаче това не е ендуро.

Ето този аспух е прясно боядисан с термоустойчив спрей:
                          2010 CRF 250 R

Коментар

Коментарите и въпросите в http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=87691
                            Искам да попитам Димитър има ли го ефекта след боядисването както при Татко Барба, изгаряне на боята в първата част на резонатора? Иначе ефекта найстина си заслужава.

Коментар

моя го направих, както бях решил първоначално, полиране до блясък и боядисване с лак отгоре получи се добре ето снимки

Коментар

Аз след като горих моя резонатор за да го поизчистя, боята се изпече и тръгна да пада. Нормално ... взех ъглошлайфа с накрайник телена четка и посъборих останалата боя. После с обезмаслител го минах няколко пъти и накрая изпъсках 1 спрей термоустойчив Космос ръка след ръка. Разбира се между пръсканията чаках да поизсъхне боята поне 10-тина минути. Мисля, че се получиха 5-6 ръце и до ден днешен нямам проблем
                                [FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=Red]ЕНДУРО ВАРНА[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X