Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем, имам нужда от скоба за Gilera 125cc!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем, имам нужда от скоба за Gilera 125cc!

Имам проблем ако някои може да помогне ще сам много благодарен.А проблема е че подпалих съединителя на мотора ми.И за да стигна до него трабва да разцепя двигателя.Та въпроса ми е : някои да даде скоба за да мога да си сваля магнета,да продЪлжа по нататъка с ремонта.Скобата ми е нужна само за 1 минута работа , но като я нямам. От Пловдив съм. Мотора е Гилера РЦ 125 95 г.
    Последно редактирано от Тануцо; 25-01-10, 21:57.
    Христо Нешев:) Скайп - itskata_926050

До: Проблем, имам нужда от скоба за Gilera 125cc!

Първоначално публикуван от itskata_92 Преглед на мнение
    Имам проблем ако някои може да помогне ще сам много благодарен.А проблема е че подпалих съединителя на мотора ми.И за да стигна до него трабва да разцепя двигателя.Та въпроса ми е : някои да даде скоба за да мога да си сваля магнета,да продалжа по нататъка с ремонта.Скобата ми е нужна само за 1 минута работа , но като я нямам. От Пловдив съм. Мотора е Гилера РЦ 125 95 г.
    Бягай при някой стругар правия за 5 минути.
    МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Малко трудно ще намериш съединителя от тази страна на двигателя.А като го "разцепиш" няма да го откриеш и вътре.Касетата с дисковете на съединителя се намира от другата страна на двигателя под страничния капак.Скоба не ти трябва за да стигнеш до него.

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
        Малко трудно ще намериш съединителя от тази страна на двигателя.А като го "разцепиш" няма да го откриеш и вътре.Касетата с дисковете на съединителя се намира от другата страна на двигателя под страничния капак.Скоба не ти трябва за да стигнеш до него.

Така е . Между картерите се намират скоростите и коляновия вал. Всичко останало е под десния капак.
        Тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=72538 има снимки на точно такъв двигател.
        Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
        0894328706

Коментар

Съеденителя, няма как да е между картерите.Под капака е (този,който не си отворил).
          Когато няма друг изход- използвай централния вход!

Коментар

ремонта ражда майстора нека пробва да открие съединител при скоростите пак после и дръги въпроси ще възникнат и така докато научи всичко
            скоба при стругар, най добре с мотора заедно, че да си измери стъпката на резбата и диаметъра..
            относно съединителя под левия капак се намира ..
            Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Първоначално публикуван от spower Преглед на мнение
              относно съединителя под левия капак се намира ..
              Да, ако си застанал с лице към фара на мотора. Ако си на него-другото ляво
              0894328706

Коментар

Аз на подобен двигател от Aprilia 125 , съм свалял магнета с ето такава скоба за лагери която по железариите струва 15 лв .

Коментар

Цъ. Не е това скобата .Това е:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:22012010.jpg
Прегледи:1
Размер:108.9 КБ
ID:5148688

Ако твърдо е решил да я прави резбата която се навива в маховика е 26 х 1, но определено за съеденителя няма да му трябва.
                  Последно редактирано от Жоро Йорданов; 22-01-10, 15:07.
                  0894328706

Коментар

Да знам ,че е такава но и горната ще му свърши работа .

А относно съединитяля , ще тряба да си направи един феродов диск с дръжка за да развие централната гайка . Иначе е голяма борба с отверките понеже трябва да го зацепи за да я развърти .
                    Или да използва нещо подобно на това

Коментар

Пич... Като за начало знай, че твоя мотоциклет се казва Джилера, а не нещо друго с Г !

Иначе момчетата са прави... просто отвори отсрещния капак и ще стигнеш бързо до това, което ти трябва.
                      Твоят мотор е с обратно разположени бръмбъзлъци.

Коментар

самия саединител е от ляво , като сам седнал на мотора.Каза ха ми ,че без да се свали магнета не може да се разцепи двигателе.Друг е въпроса ,че има някакъв кабел които минава под магнета и пак трабва да го махна, за да сваля двигателя от рамата.

Точно можду амортисьора и пиноиона се вижда кабела,които същност ми бърка цялата работа.Кабелът минава под магнета и утива в намотките! Заради калта която се вижда по предния зъб сега мотора е за ремонт.

Мерси, колеги, за оказаната помощ и съдействие.Сега се уча за ремонти и т.н. . Извинете ме, ако според вас задавам тъпи въпроси .
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от Тануцо; 25-01-10, 21:58.
                        Христо Нешев:) Скайп - itskata_926050

Коментар

Съединителя е винаги от другата страна на веригата , дори не е нужно да сваляш двигателя . Преди да се ремонтира нещо се започва с почистване на мотора.
                          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от itskata_92 Преглед на мнение
                            Каза ха ми ,че без да се свали магнета не може да се разцепи двигателе.
                            Те верно а ти казали ама прочети и другите какво ти казват,че не е нужно да се цепи двигателя за да идеш до съеденителя и следователно и магнета няма да сваляш.Всичко ти е на срещуположната страна от снимката която си дал,УСПЕХ
                            0888 074 049

Коментар

Ако си решил наистина да си разглбяш двигатела за начало трябва да му източиш маслото и антифриза и да го свалиш от рамката!Като разкачиш кабелите от буксите и свалиш магнета и стартера, отбележи с маркер разположението на плочката с намотките спрямо картера, за да нямаш ядове при центроването после.Развии главата и махни цилиндъра и буталото.
                              Стигаш до същественната част, когато сваляш десният капак и виждаш съединителя.Разбираш че си изгубил два дена време в развиване на какво ли не, а можело само да свалиш този капак без излишно тормозене.Извод:не се занимавай с глупости!!!Има голяма вероятност да го счупиш на сила!!!
                              Ето снимка на десен капак:
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X