Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Gilera 125RC Колко трябва да гори?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Gilera 125RC Колко трябва да гори?

тая Gilera 125RC която купих май много гори. 6/100 някаде.Това нормално ли е?
    Един приятел има Gilera 125 XR1 със същия двигател и неговата гори 3-4/100?
    YAMAHA WR450F

Мене ако питаш дори малко гори, я виж да не се е запушило нещо

Коментар

как малко бе човек.нали ти казвам на мой приятел джилерката 3/100 а тая мойта ламя за един ден и слагам 10лв бензин и ги няма.на мойта е май по голям карбуратора.не може ли да се намаля от накъде подаването на бензин да е по малко.а също неговата до 9000 оборота стига а мойта до 11000.това нормално ли е?
      YAMAHA WR450F

Коментар

Това че са с еднакви двигатели не значи че еднакво ще харчат. Моторите са различни, твоят е 24 коня, вдига 11000 оборота, неговият е 22 коня, вдига 9500 оборота. При положение че е по-спортен, ясно е че ще харчи повече.
        Виж примерно при какви обороти неговият държи 100км/ч и при какви - твоят. Може да са ти по-къси предавките и постоянно да караш в по-високи обороти.
        Но като цяло - няма нищо необикновено в това че твоя харчи повече.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

моя е с 5 ск. а неговия с 6 ск.
          YAMAHA WR450F

Коментар

даже малко ти гори мотора това е нормално да гори 6 на 100.

Коментар

еBаси ,той ще ме разори ако така гори тц тц тц .мерси за инфото
              YAMAHA WR450F

Коментар

това зависи от много неща, дори 2 абсолютно еднакви мотора могат да горят различно, зависи дори от стила и терена на каране.
                отделно настройки на карбуратора и размера на жигльорите, качество на бензина, ако щеш дори и това дали ти е чист въздушния филтър
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

винаги караме заедно двамата. от където мине той от там и аз. газта е винаги докрай аз обаче съм с хубава гума а неговата е галош.Има ли някакво значение гумата?
                  YAMAHA WR450F

Коментар

е в гумата досега несъм търсил логика
                    но знам че когато терена е кален или заснежен мотора върти повече напразно и разхода се качва, така че логично е този с изтърканата гума да си увеличи разхода спрямо това ако е с хубава гума.

разликата може да идва от карбуратора най-вече, дали е богата или бедна сместта, ако единия двигател е амортизиран повече логично е и да гори повече защото компенсираш намалената му мощност с повече гориво
                    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Карам Хонда ЦРМ 125 и и гори 5-6 литра... миналата година карах кавазаки КДХ 200 и ми гореше 7-8 ... ще ми се да видя сравнително мощен мотор 125 кубика, дето харчи 3 ... и да го покарам 1 месец за да се убедя, че го има ... някак не ми се вярва ...
                      Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

моята ямаха YZ125 2004-та гори средно около 8
                        трудно даже пада под 8
                        на крос може и 10 да отива

ама вървиииии якооооо

Коментар

моя пък сам много доволен 3 /100 и няма значение каде го карам и как се толко си седи направо перфектно даже мисля и на ремонт малко а дам двигателя и може да спадне и още малко да го поуплатнят малко по цилиндара
                          [IMG]http://htftp.domainbg.com/didkata_s/Avatars/lqto.gif[/IMG]

Коментар

Здравейте,много икономични тези ваще мотори,аз когато карах 125-ички ми горяха около 10 ваще са си много икономични даже ,не ги пипайте.А мисля,че всички 125-ици са с 6 скорости.

Коментар

е неможе да се каже за всички 125-ци колко горят и да се слагат под общ знаменател. кроса си е крос, спортно ендуро е друго а някакво си ендурце е 3-то

моята YZ125 2004 е с 5 скорости
                              но новите модели след моя пак са със 6
                              и на хонда имаше модели със 5 скорости

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X