Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Резонатор- хром или лакиране???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Резонатор- хром или лакиране???

Колеги една идея ми минава през главата да си изшкуря от боята /черна/ резонатора на мотора до блясък да го полирам с машината и 3М и после да го пръсна с безцветен лак, но би трябвало да е някакъв температуро устойчив... дайте идея, акто това е евтиния вариянт другия по скъпия е хромиране ама колко ли ще излезе не се знае ?
    Нека някой, ако е правил подобна манипулация да сподели..
    Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

До: Резонатор- хром или лакиране???

Аз пробвах с боя и после лак ама не издяржа много.
    Пробрал съм и със спрей на първото моене пада.

Коментар

Хм аз също си мислех да полирам моя, но набързо се отказах като видях колко зор е да се махне боята качествено и навсякъде.Особенно трудно ми беше в сгъвките покраи цилиндъра, но може би защото нямах подходящите размери четки.Ако го полираш със спреи после би трябвало да държи.Поне аз моя го боядисвах черен с температуроустоичив спреи (уж за печки го изпилзвали).Хем само една ръка пръснах и пак не мърда боята.Единствения проблем е да не го капне бензина, че го мие за секунди, но се случи само един път и по невнимание.

Пробваи първо с полиране и лак, ако не стане ще знаеш поне, но според мен ще стане, стига да намериш читав лак.
      Иван Маринов
      Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
      ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

ти с какъв лак го пръска на Cosmos ли или някакъв друг ?аз си мисля да го изшкуря до метален блясък и после само с безцветен лак и др вариант с черен мат

Коментар

Ако откриеш термоустойчив прозрачен лак викай на висок глас. Аз за такова чудо не съм чул.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

a с обикновен лак дали бързо ще падне и колко би струвало хромирането на резонатора ?

Коментар

Още на първото палене ще замирише на изгоряло и предния край (там където излиза от цилиндъра) ще се оголи - назад резонатора е по-студен и може да оцелее по-дълго, ама резултата ще е грозен.
              Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

И хромирането не е вариант , пак на същото място бързо ще посинее. Онези с хромираните ауспуси дето не са сини и шарени са с двойни тръби /тръба в тръба/. Не знам до каква степен удачен вариант би бил оксидирането /като на оръжията/. Постига се като загрееш детайла до червено и го покриеш /потопиш/ в машинно масло/. Това не съм го правил. Само знам как се прави , но не знам дали ще се държи прилично върху ауспух.

Така или иначе е добре резонатора да се изпече /прочисти/. Процеса го напича до нужната температура. Остава да го пръснеш с някакво масло и ще оксидира , а колко ще издържи покритието - божа работа.
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Пролетта го обгорих, да изгори маслото вътре в резонатора, и чувствителна разлика имаше. Смених и ватата в ауспуха, май като вариАнт остава при следващото почистване да го пръсна с черен мат, пък колкото издържи. Оксидирането няма да издържи на ръждата, много бързо ще корозира, правил съм оксидация, не се изисква в последствие оксидирания детайл да се смазва с тънко масло както оръжията...
                  Последно редактирано от viki terzieva; 13-01-10, 15:48.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                    И хромирането не е вариант , пак на същото място бързо ще посинее. Онези с хромираните ауспуси дето не са сини и шарени са с двойни тръби /тръба в тръба/. Не знам до каква степен удачен вариант би бил оксидирането /като на оръжията/. Постига се като загрееш детайла до червено и го покриеш /потопиш/ в машинно масло/. Това не съм го правил. Само знам как се прави , но не знам дали ще се държи прилично върху ауспух.

Така или иначе е добре резонатора да се изпече /прочисти/. Процеса го напича до нужната температура. Остава да го пръснеш с някакво масло и ще оксидира , а колко ще издържи покритието - божа работа.
                    Сама по себе си оксидацията не защитава метала от корозия! Просто прави повърхността на детайла пореста и способна да се "напоява" с масло, което пък пази от корозия. Но по резонатора маслото така или иначе ще изгори, а с него ще си отиде и антикорозионната защита.
                    Пробвай да избършеш с обезмаслител нещо оксидирано и ще видиш дали ще ръждяса! Пък и качествена оксидация при домашни условия няма да стане!
                    "Do not correct a fool, for he will hate you;
                    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Моя резонатор го направих с термоустойчив черен мат. Първо свалих боята с ъглошлайвче и телена четка (накрайник). Разбира се, на кофти местата си имаше още боя, след това намокрих една кърпа с някакъв разредител и го забърсах да паднат и малките прашинки, които са останали. След това няколко ръце Cosmos за висока температура и си е супер
                      Последно редактирано от viki terzieva; 13-01-10, 15:47.
                      [FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=Red]ЕНДУРО ВАРНА[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от lancerpor Преглед на мнение
                        Моя резонатор го направих със термоустойчив черен мат. Първо свалих боята с ъглошлайвче и телена четка (накрайник). Разбирасе на кофти местата си имаше още боя, след това намокрих една кърпа с някакъв разредител и го забърсах да паднат и малките прашинки които са останали. След това няколко ръце Cosmos за висока температура и си е супер
                        Ще взема и аз така да го направя накрая Май си е най-разумният вариАнт.
                        Последно редактирано от viki terzieva; 13-01-10, 15:45. Причина: правопис

Коментар

Първоначално публикуван от FoReVeRcHo Преглед на мнение
                          Аз пробвах с боя и после лак ама не издяржа много.
                          Пробрал съм и със спрей на първото моене пада.
                          Аз карам вече година и не е паднал никак. Не знам ти с какъв спрей си го пръскал, но с термоустоичив няма никакъв проблем. Явно с обикновен си го пръснал,или си го боядисал омаслен, както е
                          Последно редактирано от viki terzieva; 13-01-10, 15:44.
                          0888 074 049

Коментар

Добре, никой ли не си е е хромирал резонатора, че гледах в събота нощТа на скоковете по Евроспорт и там някоИ от моторите бяха с хромирани резонатори.
                            Последно редактирано от viki terzieva; 13-01-10, 15:43. Причина: правопис

Коментар

Първоначално публикуван от spower Преглед на мнение
                              добре никой ли не си е е хромирал резонатора, че гледах в събота ноща на скоковете по евроспорт и там някой от моторите бяха с хромирани резонатори
                              Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                              И хромирането не е вариант , пак на същото място бързо ще посинее. Онези с хромираните ауспуси дето не са сини и шарени са с двойни тръби /тръба в тръба/.
                              Явно хората са го измислили, но честно казано, ако само посиняването е проблема, бих си го хромирал. Мен лично ми харесва тоя вид оцветяване, но сигурно и цената не е малка .
                              Последно редактирано от viki terzieva; 13-01-10, 15:43. Причина: правопис и пунктуация
                              Не е важен външният вид, а сърцето. На капака на моето пише :[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X