Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко помощ за YPVS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко помощ за YPVS

Колеги понеже Нямам клеми + и - явно накой Бай Ганьо ги е изтръгнал преди мотора да стигне при мене, естествено нямам акумулатор от което следва и че немога да се възползвам от ускорителната клапа понеже тя взима ток от акумулатора.. та въпросите ми са 2
    1.Мога ли някак да вържа кабелите на електромоторчето за някой източник който си взима ток от генератора, примерно да го вържа към фара или към стопа или към каквото и да било и да си взима ток от него и по този начин да спестя търсенето на кабели, прекарването на + и - ( дано сте ме разбрали )
    2.Ако по въпрос 1 няма решение как да си направя клапата ръчно с жила, имам в предвид на принципа на смукачите на скутерите а може би и на някой мотори, с палец който се бута нагоре и надоло ( или на ляво и на дясно ) Нещо като на този скутер вижте под лявата ръкохватка
    http://p1.bikepics.com/pics/2007%5C1...105757-800.jpg
    http://p1.bikepics.com/pics/2007%5C1...094823-800.jpg

дано разбирате нещо от тези снимки аз клапата я знам как е отворена как е затворена но въпроса ми е как да ги свържа 2-те жила и как да направя така че като я дръпна да си стои отворена като я върна да си стои затворена.. немога да го измисля, защото ако е без жила и като я отворя и почна да карам някъде и се затваря от вибраций, скокове и т.н

Мотора ми e Yamaha DT 200 88-90г
    Последно редактирано от Silvestar; 04-10-09, 20:28.

До: Малко помощ за YPVS

Никъде не виждам да споменаваш марка и модел на мотора, но YPVS системата я има на Ямаха, може да се пробваш да направиш нещо, но не мисля че ще имаш успех. Клапата се отваря не в зависимост от това колко си навъртял ръчката, а от това колко са оборотите на двигателя, не мисля че може от електронно да го направиш механично, по-добре си опрасви тоците.

Коментар

Съжелявам оправих го в горния пост, мотора ми е Yamaha DT 200 88-90г, Ами идеята ми е че като тръгна, аз горе-доло си знам оборотите на мотора +- 500 оборота, и да си я отварям ръчно, наистина не е добър избор в гората защото там немога само да мисля дали ми е отворена клапата, но това ми е като алтернативен вариянт..

Коментар

ако все пак ти работи зареждането просто си намери един стар акомулатор които да вържеш към мрежата след релето за заряд + и ка корпус - и си решаваш проблема не се занимавай с доработки че е страшно неудобно да се съобразяваш и с клапата когато си в гората и положението е напечено и точно когато ти трябва да отвори и да ти дойде мощноста едва ли ще се сетиш за нея и ето ти проблем.
        успех
        (НЕУДОБНО?????) неудобно е да си обуеш панталона през главата!!!

Тошко 0878524239

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X