Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с манивелата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с манивелата

Здравейте колега, купих си Ямаха ДТ 200 около 90г, но като ритна манивелата и тя остава доло, неиска да се върне, а при запален двигател като решиш да я връщаш на ръка и сички се досещате какво става, удря рязко,силно и чупи картери или капаци..
    На свален капак, като държа оста на манивелата и сложа пружинат на мястото и всичко си функционира, макар и да се връща бавно, но като сложа капака затяга някъде и неиска да се върне,когато ходих да го вземам и предишните собственици понеже са некадърници и видяха че манивелата затяга и им казах да свалят капака но те не ме послушаха огънаха една зегерка която стои до зъбното колело, на снимката съм посочил с стрелки.
    Вижте тази снимка:
    http://www.picvalley.net/u/2611/1141...Tu3r5KZ1QX.JPG
    Та въпросът ми е, от къде мога да си намеря такава зегерка, и някакви предложения защо ми е стегнала манивелата и неще да се връща? не е износена оста, лагери няма,канала в който влиза оста в картера е добре и той .. незнам вече от какво може да е, а не ми се пали само на скорост защото на някой места няма да мога да запаля по този начин..
    Поздрави

До: Проблем с манивелата

Малко е като гадаене на боб тая работа. Пробвай поне да качиш качествени снимки на цялата работа

Ако не се усеща никакво затягане в хода на манивелата , евентуално не стига сила на пружината . Тоест иска нова. Или ако има техническа възможност натягане на пружината с един оборот.

Ако затяга - нямаш съосие между капака и картера / чупен и заваряван или изкривен капак?/. Наложи капака без манивела и провери визуално дали няма нещо такова. Може и капака да е ударен в тази област и при притягане на болтовете да натиска механизма. Впрочем тази зегерка може също да е дебела за там.......
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Позна чупен/заварян при несъосие какво се прави?
      Последно редактирано от Silvestar; 25-09-09, 17:23.

Коментар

Първоначално публикуван от Silvestar Преглед на мнение
        Позна чупен/заварян при несъосие какво се прави?
        Отиваш на стругар
        [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
        ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

Има няколко варианта:

1. Нов /друг/ капак.
          2. Двигателя долу.Добър майстор с фреза и точния размер борщанга.
          3. внимателно пилене с подръчни средства докато се понапасне.

Понеже съм около 80% сигурен , че ще прилагаш вариант 3. Пробвай къде да пилиш като подлагаш листче индиго на вала. То ще ти отбелязва посоката в която да пилиш. Ползвай ситна / <=220/ шкурка навита на кръгла пила с диаметър максимално близък до този на вала. Колкото по-малко материал отнемеш толкова по-добре. Ако все пак се получи хлабина повече от 0,5мм е хубаво да я запълниш с нещо /JB weld или подобна термоустойчива епоксидна смес за цветни метали/.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Междудругото сега като се замисляя.. в момента е само по ОС без зъбчатки пружини и т.н и се върти съвсем спокойно, но при слагането на пружина зъбчатки и там другите чаркулаци започва да запича.. хм.. а всичко е наредено както трябва...

Коментар

Нека обновя малко темата, понеже няма какво да правя а мотора си седи в гаража реших да му оправя манивелата, предималко източих маслото извадих капака, наредих чаркулаците на оста и на магия успях да го затворя и да работи, като го купих манивелата изобщо не се връщаше само риташ и тя си остава доло, НО сега незнам как го направих и като ритна и нали усеща се компресията, пускам си крака и се връща обратно манивелата, това е добре, но когато е на степенка (наклонен на ляво) манивелата се натиска свободно и се връща, а когато е направо или наклонен на дясно се рита нормално и се връша нормално, до тук добре, но като дам на контакт и като тръгна да ритам по-сериозно и ме рита.. ритам да запаля, стига до 2-рото положение при което се усеща компресия и ме рита ??? А сега..

Коментар

Нека обновя малко темата, понеже няма какво да правя а мотора си седи в гаража реших да му оправя манивелата, предималко източих маслото извадих капака, наредих чаркулаците на оста и на магия успях да го затворя и да работи, като го купих манивелата изобщо не се връщаше само риташ и тя си остава доло, НО сега незнам как го направих и като ритна и нали усеща се компресията, пускам си крака и се връща обратно манивелата, това е добре, но когато е на степенка (наклонен на ляво) манивелата се натиска свободно и се връща, а когато е направо или наклонен на дясно се рита нормално и се връша нормално, до тук добре, но като дам на контакт и като тръгна да ритам по-сериозно и ме рита.. ритам да запаля, стига до 2-рото положение при което се усеща компресия и ме рита ??? А сега..
                Цялата работа е мармалад,макар и при толкова прост механизъм си успял да го оклецаш...."рита" защото не ти е синхронизиран декомпресора,най-вероятно при теб е с жило,което се опъва и отваря когато манивелата я риташ,та натегни го леко,това отваряне ти закъснява....е сложи някоя снимка

А това как се връща,зависи от възвратната пружина,която има значение при спокойна мъртва точка дали е под натиск или е хлабава,и там незнам как е при теб....а поснимай малко

Прикачени файлове

Коментар

Приятел само докато прочетох Декомпресора и ми стана ясно че си се объркал.. Yamaha DT 200 2T Иначе и ти си от Търново ако искаш ела до гаража да видим какво можем да измислим Понеже имам проблем с електрониката, и има предварение, възможно ли е от това да е проблема, защото като не е на контакт и не ме рита, като пусна контакта и ме рита

Коментар

Приятел само докато прочетох Декомпресора и ми стана ясно че си се объркал.. Yamaha DT 200 2T Иначе и ти си от Търново ако искаш ела до гаража да видим какво можем да измислим Понеже имам проблем с електрониката, и има предварение, възможно ли е от това да е проблема, защото като не е на контакт и не ме рита, като пусна контакта и ме рита
                    Ами объркал съм се,то 2т.....да от електроника също може да рита,на Jori от това му риташе едно ХТ,понеже то си има декомпресор първо от там ама в случея беше електроника,аз също съм има проблем с манивела която риташе,но натегнах жилото на декопресора което излиза до оста с манивелата и си реших проблема.....успех

Коментар

Да мерси Други мнения? то май 2 мнения по въпроса няма ама все пак и защо като е наклонен на ляво незацепва, а надясно зацепва, това в завой неможе ли да ми направи проблем?

Коментар

Здравей,и аз си купих същия мотор-YAMAHA DT200,и имам същия проблем с манивелата,но си го паля винаги на скорост,въпреки,че карам по сложни терени.Имам въпрос към теб-моляте да ми кажеш номера на семерингата на коляновия вал под магнета,че на моя е изтрита.Благодаря ти.
                        мерцедес W124
                        хонда хlv600
                        хонда cr500 2t.
                        ямаха хт600

Коментар

Приятел няма как да я извадя и магнета нямам скоба да го извадя, ако искаш извади си я и върви в магазин за семеринги той ще я измери с шублера и ще ти даде същата

Коментар

От: Проблем с манивелата

Добър вечер. На скоро си купих такава Ямаха ДТ 200 кубика. Взех я със счупена манивела и когато отворихме да видим как стоят работите осъзнахме че има много счупени (искъртени работи вътре) и липстващи части. липсватха едно зъбно колело и една от двете пружини. зъбното колело си беше вътре но счупено..... на стругар си направихме същото но нямаме все още пружината и си нямаме и на представа как се слагат двете пружини ако някои може да ми помогне с снимка или нещо подобно... моля да помогне бих могъл да напрая и някоя друга снимка чрез която да видите за какво става въпрос. Благодаря ви предварително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X