Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лепене на счупен кожух от картера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лепене на счупен кожух от картера

Преди дни ми падна веригата и се беше омотала в предния пиньон, но днес забелязах, че при омотаването се е пукнал капака на магнета и част от кожуха.
    За щастие не се е пробило от към скоростите а само една част се е отчупило, как да залепя алуминия.???
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от Chinela; 03-09-09, 18:11.

До: Счупен кожух.

Колега, има в София една жена Светла, която лепи всичко. Ние караме там кожусите на много скоростни кутии да ги лепи и няма грешка, само някой, ако може, да ти даде адрес, защото аз чак утре - вдругиден мога да ти го дам, понеже аз не знам точния адрес и трябва да питам баща ми. Между другото, продават се предпазители за кожусите. Аз на моя за 8 месеца скъсах около 4 вериги и с предпазителя няма проблеми.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от viki terzieva; 13-01-10, 16:28.

Коментар

Сам ли си го правил тоя предпазител или си го купил от някъде? Ако си го купил кажи от къде.
      Последно редактирано от viki terzieva; 13-01-10, 16:27.

Коментар

ПробваЙ с течен метал, но не съм сигурен дали ще стане.
        Поздрави Марто
        Последно редактирано от viki terzieva; 13-01-10, 16:21.
        [COLOR=darkorange][B][SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=7] [/SIZE][SIZE=5]
        [/SIZE][/B][/COLOR]

Коментар

Със заварка ще е най-здраво, но да знаеш, че ще се нагрее доста и ще трябва да махнеш запалването. Но може и семерингата на оста на зъбака да се пекне
          Не знам какъв е мотора, но ми прилича на Априлия, добре е да споделиш! Ако пише някЪде по него Магнезиум, мисля, че е по-трудна процедурата със заваряването!
          Последно редактирано от viki terzieva; 13-01-10, 16:21.

Коментар

Да мотора е Априлиа РХ -125 ротакс, магнезии никъде не пише.

Коментар

Предпазителя е доста добро решение. Аз имам такъв и досега два пъти ми се е налагало да ми го заваряват - не е като да лепя капаци. Представлява точно една дъговидно извита стоманена планка, която е дебела не повече от 2-3 мм. На снимката която е качил колегата се вижда ясно. Може и самоделка да се направи при някой железар. Само трябва да се напасне по такъв начин, че да не закача във веригата и да пасва на отворите за болтовете на малкия капак на предния пиньон.
              Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

Смятам, че можеш да минеш и само с течен метал(поксипол), няма смисЪл да си играеш за го заваряваш(освен ако не си манИАк), аз на хт 600 съм пукал картера, след като го мина с поксипол, теч на масло нямаше.
                Последно редактирано от viki terzieva; 13-01-10, 16:19. Причина: правопис

Коментар

Аз също спуках капака на двигателя и използвах двукомпонентното лепило SunFix, което честно казано ме изуми. За 1 година го смених един път, защото просто не бях почистил, преди да го нанеса. Сега буквално изградих липсващото парче от корпуса, което не малко и няма мърдане :

Ето първото лепене за жалост от "изграждането" нямам снимки

Последно редактирано от viki terzieva; 13-01-10, 16:13.
                  Не е важен външният вид, а сърцето. На капака на моето пише :[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

По-добре дай някой лев повече и ходи да ти го заварят.
                    Поне знаеш, че ще е здраво. После с пилата почистваш ,
                    една боя и не се вижда, че е чупено !
                    Поздрави
                    Последно редактирано от viki terzieva; 13-01-10, 16:12. Причина: правопис

Коментар

Първоначално публикуван от Миро Преглед на мнение
                      По-добре дай някой лев повече и ходи да ти го заварят.
                      Поне знаеш, че ще е здраво. После с пилата почистваш ,
                      една боя и не се вижда, че е чупено !
                      Поздрави
                      Прав си, но едно че пари няма и др че парчето вече липсва има дупка горе долу както на снимката е лепилото, но засега вече около 8-9 месеца проблем съм нямал с последното лепене явно е станало както трябва.

Коментар

Другия вариянт е сам да си направиш.
                        Режеш парче (пластмаса може и някаква ламаринка )
                        с формата на парчето която си изгубил.
                        И от там слагаш маслоустоичив силикон или
                        някакво лепило но това е временно решение.
                        Целта е да не влиза кал и други боклуци.
                        А след като замажеш положението се купуваш предпазител
                        като на колегата 'mari04'

Коментар

До: Лепене на счупен кожух от картера

Да предпазитела наистина е много хубаво нещо, хем предпазва капака, хем чисти кал и съм сигурен, че почти всеки може да си го направи. Но пъп при мен няма толкова много място и все пак ще помисля и ще си направя уйдормичка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X