Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ИЖ с водно охлаждане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ИЖ с водно охлаждане

Вчера беше на Дряновския манастир.
    С цилиндър от пусков двигател.А аз навремето бях направил обратното-пусков двигател с цилиндър от ИЖ.

Че колко му е
    Баща ми от пусков двигател пък си направи култиватор, с който се опитва да оре
    Първо беше сложил един по-малък воден резервоар (за охлаждане), но се оказа, че загрява доста и сложи един големичък, някъде може би към 50-ина литра да е, обаче понеже като ниво е над цилиндъра (по обясними причини) и сега култиватора се преобръща сравнително лесно като попадне едната гума в някоя по-голяма бразда

Та не знам на тоя ИЖ да не му са малки радиаторите, знам ли го ...
    Hristo Draganov
    http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

то е важно помпата как е направена
      един приятел бе направил такъв но си имаше и помпа -взита от пералня перла...някой си номер и с едно ремъче се задвижваше от вала
      бая време си го караше тоз мотор и накрая го продаде а радиатора беше от парно на москвич
      имаше и други моделни решения-отзад беше с моноамортисьор-всъщтност с пружина а амортисьора бе хванат отделно -много интересна конструкция -че и вървеше
      а запалването бе също от пусков двигател

Коментар

На този мотор само са му развалили фасона с това водно охлаждане.
        Като гледам, доста внимание и труд са вложени за да изглежда добре
        2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър
          На този мотор само са му развалили фасона с това водно охлаждане.
          Като гледам, доста внимание и труд са вложени за да изглежда добре
          фасона - според вкуса, обаче машината е доста сполучливо направена...

Коментар

И на мен ми хареса и затова и праснах едно фото.И аз навремето бях правил нещо подобно с едно АВО,но май ми минаха мераците.

Коментар

Едва ли охлажда по-добре от оригиналното въздушно охлаждане (те по принцип ИЖ-етата не загряват чак толкоз много, пък и да загреят, пак вървят).
              А иначе няма помпа предполагам (на снимката не се вижда добре), защото човека може би назчита на топлообмена - нали горещата вода се стреми да ходи на горе, и съответно избутва студената надолу (на баща ми култиватора също няма помпа, защото и така върши работа, а и се усложнява конструкцията много вече) - друг е въпроса вече, когато всичката вода стане гореща
              Hristo Draganov
              http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от HD
                Едва ли охлажда по-добре от оригиналното въздушно охлаждане (те по принцип ИЖ-етата не загряват чак толкоз много, пък и да загреят, пак вървят).
                А иначе няма помпа предполагам (на снимката не се вижда добре), защото човека може би назчита на топлообмена - нали горещата вода се стреми да ходи на горе, и съответно избутва студената надолу (на баща ми култиватора също няма помпа, защото и така върши работа, а и се усложнява конструкцията много вече) - друг е въпроса вече, когато всичката вода стане гореща
                има помпа,и е доста по тих от нормален иж

Коментар

Simeon написа
                  има помпа,и е доста по тих от нормален иж
                  Това с помпата добре ама като гледам филтъра или по скоро липсата на филтърна кутия направо ми е жал за този който ще го кара,шумът и вибрациите са много гадни знам го от опит.

Коментар

Аз като имам филтърна кутия та голям праз.. докато си дойда от Розино до Карлово от вибрациите ми излизат мазоли... :x
                    [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                    [/FONT]________________________________________
                    [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                    [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                    [/CENTER]
                    [/CENTER]

Коментар

От: ИЖ с водно охлаждане

А колеги имате ли снимани по-отблизо и от двете страни, ако може да ми пратите по скайпа - orito_92 мс предварително ...

Коментар

Ако ви интересува как се правят ижовете с водно,ел. стартер и др. влезте в сайта– Луноходов.нет.Там има доста интересен материал за тази преработка.

Коментар

някои има ли повече сники на такива иж-ове или друго по темата
                          имам цилиндар от пускоф ама сега накаде

Коментар

http://www.motoizh.ru/forum/ Потърси тука има доста неща.
                            луд умора няма!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X