Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с електроника на gilera 125 er

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем с електроника на gilera 125 er

    Здравейте,
    попадна ми една gilera 125 er доста стара, за годината не съм сигурен и затова не я пиша. Мотора е с преправяно CDI и е слагано някакво може би хоум мейд. Това CDI e изгоряло и се наложи да слагам някакво друго. Купих едно което го дават за доста модели на gilera както и доста други мотори и нещата се получиха донякъде. Намери схема на въпросното CDI и там пише до 350V AC обаче при мен вдига над 350V и то без да е влязло в макс. обороти. Следователно CDI беше станало доста топло, че чак беше потекла смолата на бобината за високо напрежение. Сега питането ми е как да направя така, че напрежението да не прехвърля 200V речем, защото на манивела си вдига 20-30V които са напълно достатъчни да има искра и да запали. Или да ми кажете някое CDI което би могло да стане и да издържи.
    Това е CDI
    https://www.aliexpress.com/i/32951564199.html
    EXC TPI 2019

  • #2
    Аз продължавам да си пиша сам. Поради намалена мощност и разни други симптоми, реших да проверя къде се подава искрата за да премахна това като проблем. Оказа се, че искрата се подава на 6 градуса преди ГМТ на празен ход, но при подаване на газ вместо да се увеличи аванса се намалява. И искрата започва да се подава на няколко градуса след ГМТ. Нямам си на идея дали на 2Т мотор трябва да се променя аванса така както при 4Т.
    Сега идва и следващото питане, някой дали има идея как да излъжа сегашното CDI да фиксира подаването на искрата и защо работи на обратно.
    Отворих магнета да видя там как е положението защото беше пълно с прах и кал. Датчика който е за подаването на искрата не е както при другите мотоциклети които съм отварял и покрай него да минава метал когато е момента на палене. Тук през датчика минават 4-те магнита които са на магнета. И от там си мисля, че за един оборот импулсите стават 4 вместо един. Не знам какъв е принципа по който CDI решава да промени аванса.
    EXC TPI 2019

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X