Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спускане при голям наклон цапа свеща

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Спускане при голям наклон цапа свеща

    Здравейте колеги,

    Прочетох доста от темите тук, но искам да задам конкретен въпрос. При моя мотор (KDX250) на спускане цапа свеща (първият път стана с гората и нямах резервна и прибирането беше много неприятно). Спускам на 2ра или 3та, но няма обороти на двигателя само едно “глъхнене” и трябва съединител и газ, но ако го изпуснеш за по-дълго време - говоря за 10-20 секунди - край, няма палене. Въпроса ми е, дори без газ на скорост трябва да работи на някакви обороти (да чуваш как “чука” буталото). На място също не работи ако не го форсирвам, но като въртя винта (този с пружинката) абсолютно никаква промяна няма, а в същото време разхода му е без да преувеличавам 15-20 на 100. Предполагам много бензин отива и просто си изтича. Мисля, че карбуратора трябва да се регулира. Също така не съм чистил филтъра, нито сменял вата на ауспуха. Първи мотор ми е и го имам от 3-4 месеца. Всякакви съвети ще са ми от полза.

  • #2
    Най-добре го за карай на някой който разбира. Може да му идва богата сместа.

    Коментар


    • #3
      Имаш от 3-4 месеца 2-тактов мотор за гората , и все още не си му почистил филтъра? Филтъра се пере и омаслява след всяко каране , задължително! Най-вероятно нивото на горивото в карбуратора е високо , трябва да се регулира. След което да се настрои горивната смес , да се провери състоянието на клапите. Но при положение , че все още не си погледнал филтъра , най-добре намери някой който да ти прегледа мотора , да отстрани всички проблеми , и да ти обясни как да обслужваш и поддържаш този мотоциклет.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

      Коментар


      • #4
        Колеги, да споделя как си реших проблема. Въздушният филтър беше като чисто нов, не беше проблем той. Разглобих карбуратора, свалих “голямата игла” с едно разделение, смених “pilot jet” жигльора с по-малък (от 42 на 3 и смених иглата на поплавъка с нова. Проблема изчезна, мотора върви много добре.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X