Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Твърд хидравличен съединител

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Твърд хидравличен съединител

    Здравейте колеги, наскоро се сдобих с Гас Гас ЕЦ 300 2001г., но нещо съединителят му е доста твърд, тъй като до преди това имах ЕЦ 250 99 и има доста осезаема разлика. На 1во време помпата на съединителя не е AJP, а е сменена, така като гледам май с някаква помпа от предна спирачка. Единия вариант е да е от нея, но за всеки случай свалих долу механизма, да видя какво става, и забелязах, че самата ос, която се бута от съчмата на механизма, стои някак си дота навън, и когато тръгнах да сглобявам, самия механизъм не можеше да влезе плътно, а трябваше да се прибира с натягане от болтовете, докато при стария Гас, мисля че си влизаше плътно и на ръка. Смених спирачната течност, но ефекта е нулев. Друго, което ми направи впечатление е, че при спускане с изгасен мотор на скорост, когато е стиснат съединителя до край, има някакъв шум /стържене откъм касетата, отпусна ли го леко, стърженето спира. Стои ми някак си като пренатегнат самия съединител, но тъй като много в час със системата на сътдинителя, значение на дебелината на феродови дискове, пружини и т. н., някой може ли да даде идея каква може да е причината за твърдостта на съединителя и за шума, който издава, когато е натиснат напълно при изгасен мотор и спускане на скорост?

  • #2
    Шума може да е от лагера на притискателната касета , може да е и от счупен диск , може и проблем с външната касета , може и самата ос да има кривина. Аз бих разглобил съединителя за да проверя всяка една част. Не се знае през тези десет години кой какво е ремонтирал , преправял , подлагал....
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

    Коментар


    • #3
      Така ще направя колега, зачетох и за твърдостта, че може да е от по-дебели дискове, намерих и оригиналните размери в мануала, та уикенда ще отворя да видя за какво иде реч.

      Коментар


      • #4
        От по-дебели дискове може да е по-твърд , защото са по-свити пружините. Но може да са сложени и по-дълги пружини или да са подлагани шайби , пак ще е по-твърд. Но според мен има някакъв механичен проблем , счупване , износване , кривина. Като го отвориш ще си покаже , не го бави , че може да създаде по-голям проблем.
        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X