Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha Dt 125 r

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Yamaha Dt 125 r

Здравеите ! въпросът ми за тази ямаха 97г е ,че няма признаци за 125 кубика ... взех го на 16 000 км варвеше със 120 125 сега е на 18 500 с със зор дига 100 пуши много и харчи много масло иначе аз много го ръчках имали нещо да се наглася за помпата на маслото ? и мисла че се нуждае от ново бутало?!? карал сам други дт-та пълнят километража от рас 140 ако тази тема не е за тука извинете
    http://datingsidorsingel.com/

До: Yamaha Dt 125 r

Първоначално публикуван от MapTo Преглед на мнение
    Здравеите ! въпросът ми за тази ямаха 97г е ,че няма признаци за 125 кубика ... взех го на 16 000 км варвеше със 120 125 сега е на 18 500 с със зор дига 100 пуши много и харчи много масло иначе аз много го ръчках имали нещо да се наглася за помпата на маслото ? и мисла че се нуждае от ново бутало?!? карал сам други дт-та пълнят километража от рас 140 ако тази тема не е за тука извинете
    Мисля, че се нуждае от ново бутало, почистване, проверка и реглаж на всичко по двигателя.
    2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от MapTo
      пиньони ?
      Иди до мотора и ги виж! Ако е за смяна предния смени само него, но ако са за смяна и двата сменяш заедно с веригата!
      Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

със същите пиньони ги праих 120 начи не е от тях най-вероятно ново бутало а да питам то много 2т масло харчи и пуши като дигна 100 зад мене не виждам имали някои
        имали нещо да се наглася за маслото по по-малко да пуска ама дали пък няма да маже както трябва тва може за звучи тъпо ама дали като пуска много масло става по трудно горенето
        http://datingsidorsingel.com/

Коментар

ти поглеждал ли си маслото в картера дали не ти намалява, ако да семеринга пуска масло и затова пуши толкова много и другия вариянт настройка на помпата за маслото
          Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Абе вие май не разбрахте, че тези прословути маслени помпи не се настройват и не се пипат! Зависи с какво масло го караш мотора си, ако го караш с по-рядко нормално е да ти пуска повече масло и да гори по-трудно или пък въобще да не може да изгаря. Другото нещо, все пак е лято и температурите са високи, така че и маслата оредяват. При пълната синтетика почти няма разлика, но при полусинтетичните масла разликата е голяма.

Прегледай си всичко по двигателя като започнеш от въздушен филтър, карбуратор, свещ, буталото и сигменти, изпускателни клапи, резонатор, заглушител!

И както казва колегата по-горе хвърляй по едно око на маслото в скоростите дали не намалява.

Хайде успех и по-малко ръчка, че моторчето е по-подходящо за разходки.
            Димитър Тенев

Коментар

Колегата е прав трябва ти ново бутало и изолирай смеситела на маслото и бензина ако го ползваш защото един приятел с една ямаха 93г му блокира мотора заради смеситела

Коментар

Първоначално публикуван от Mirevski Преглед на мнение
                Колегата е прав трябва ти ново бутало и изолирай смеситела на маслото и бензина ако го ползваш защото един приятел с една ямаха 93г му блокира мотора заради смеситела
                запушват се тия смесители за тва по 20г на 1л в бенза,

Коментар

ако не вярваш на помпата изолираи я и сипваи масло
                  директно в бензина аз лично слагам по 25г литър
                  за 2000 км неми се верва двигагела да ти е заминал ама ...
                  поздрави и успех

Коментар

Маслото престояло 24 часа в бензина губи наполовина смазочните си качества!

Коментар

аз немога да разбера ,защо всеки казва да се сипва масло в резервоара ,а не по отделно ,както правят всички нормални хора... защо трябва да махаш и да чупиш нещо ,което работи и да си усложняваш живота с глупости... истината е че трябва подръжка на тия мотори ,а не само да се кара... просто трябва грижи и когато усетиш ,че нещо не е в ред да го оправяш ,а не да чакаш и да си караш ,щото става още по зле... Иначе ти си знаеш най-добре ,какво си правил и как е бил мотора преди ,ние можем да даваме само ,някакви предположения ... колегата BikerBoyy ти е написал всичко ,което трябва да провериш... виж има ли компресия мотора ,но по писаното от теб работата отива към бутало

Коментар

Всички казват да се смесва маслото с бензина в резервоара защото е безопасно,а ако тази помпичка за масло блокира или се запуши с нещо,сещаш се какво става без да усетиш за няма и километър се е спечено всичко под теб!

Коментар

Имам интерес да си взема такава ямаха и ме интересува каква е разлика в YPVS системата при моделите преди и лед 1996г.

http://dtr125.net/tuningf.htm ?! (текста под 2-та снимка)
                          Щото съм намерил една моторетка ,а пък ме притеснява като е преди 96г. да не ми създава проблеми?То не ,че като ти изгори комутатора няма да имаш проблеми ама все пак да попитам
                          if you're gonna be a bear be a grizzly.

Коментар

Разлика има. Карал съм и с YPVS и без YPVS. Ускорителните клапи оказват влияние.
                            '05 Suzuki RM 250

Коментар

И аз имам ямаха дт от 96 та и нямам никакви проблеми с нея

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X