Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съдействие за палене на скутер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съдействие за палене на скутер

Скутера не е пален скоро.
    Изпразних резервоар-а - имаше някаква мътеница; кранчето за бензин е почистено; карбуратора е разглобен и почистен; Свещта дава искра, пробвах и с друга работеща; черпих го с бензин директно; обгарях свещта и не иска да запали.

Единствено обратно на логиката с давене (подаване на газ) се опитва да запали 3-4-5 сек. Опитах и с пълна газ - ефекта е същия.

Други идеи не ми останаха
    [URL="http://slackpack.net/?q=node/388"]
    [/URL]

До: Съдействие за палене на скутер

1. Как ти е въздушния филтър (чист ли е или не )?

2. Провери си нивото в карбуратора да не е много високо и да се дави .

3. Пробвай с нова (наистина нова свещ).

4 . Проблем с центровката - ползвай джокер (майстор).
    ГЛАВИ МЕ БОЛИЧКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от BoykoVS Преглед на мнение
      Единствено обратно на логиката с давене (подаване на газ) се опитва да запали 3-4-5 сек. Опитах и с пълна газ - ефекта е същия.
      Хич не съм моторджия, но ми прилича на липса на гориво....ако при нормално палене след няколко опита отвиеш свеща и не е "мокра" най-вероятно е това.
      На мойто моторче искрата идва почти в горна мъртва точка, виж при при теб къде е ....и както каза колегата сложи накрая нова свещ
      П.П. На някои резервоари вътре над кранчето има филтър така че виж и колко гориво идва от кранчето - извади маркуча от карбуратора и в шише (да не мажеш всичко наоколо) трябва да тече стабилно, не да капе
      Последно редактирано от дядо владо; 29-06-09, 22:45. Причина: Допълнение
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Резервоара го разглобих и почистих включително и този филтър. Бензина нормално тече.
        Свещта се мокри,което значи, че бензин има.

Утре ще проверя нивото на карбуратора.
        Дайте джокер как да я премеря центровката ( отдавна съм виждал да се прави с пробна лампа да светне,ама къде се закача да мери)
        Намерих мануал и по него му дават свещ 8, а моята май беше 5. Утре ще взема една.
        [URL="http://slackpack.net/?q=node/388"]
        [/URL]

Коментар

Първоначално публикуван от BoykoVS Преглед на мнение
          Дайте джокер как да я премеря центровката ( отдавна съм виждал да се прави с пробна лампа да светне,ама къде се закача да мери)
          Няма как да я премериш-запалването е електронно и е капсуловано(освен ако скутера не е 68г производство)-параметрите са зададени заводски-електрониката или работи или не.
          Опитай с нова свещ.
          Виж му компресията(може да са залепнали сегментите-сигурно знаеш , че при пържолниците най-редовно около двигателя се получава една лепкава гняс-проблема идва от там , че в двигателя освен бензин гори и масло)-отвий свещта и си сложи пръста върху(НЕ във) дупката-трябва налягането да те бута силно , но да го удържаш (не очаквай да ти даде компресия като 600куб).Най-добре разбира се става с компресомер , но и пръста върши работа.
          Нивото най-вероятно няма да можеш да го промениш-повечето скутери са с пластмасови поплавъци-т.е. то също е зададено заводски(освен ако не е голяма кубатура-напр 125 , но те обикновено са 4Т).
          Щом се опитва да пали с навит масур значи е богата сместа-ще ти се наложи да си поиграеш с винтчетата за празния ход и емулсията.
          Всичко това са предположения,но от тук други съвети не мога да ти дам.В 90% от случаите,проблема при скутерите е или от компресия или от карбуратор и в 10% от свещта или кабела на свещта.
          ПП.Ако кранчето е вакуумно(с три маркуча) виж при ритане или на стартер дали пропуска бензин.
          Успех!
          Последно редактирано от ЕМО; 29-06-09, 23:52. Причина: неграмотност
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
          Джон Кенеди

Коментар

От: Съдействие за палене на скутер

Аз си мисля че е 2 или 4 защото и моя сега прави такъв проблем сменях свеща разлика никва за туй в други ден ще извикам брачет ми и с него ще го центроваме и ще го проверим да не се дави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X