Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КХ250 - проблем със свещите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• КХ250 - проблем със свещите

Помагайте. Моторът ми гори свещи на всяко излизане. Купувам му много скъпи свещи като Иридиум, Платинум. Използвам масло МОТУЛ 800 Моторът е КХ250 96год. Моля ви кажете какво да правя
    Последно редактирано от Тануцо; 21-06-09, 21:08.

До: КХ250 - проблем със свещите

Имам сущия проблем само,че на мене ми ги гори един път на 1 месец.При мене това става само когато карам мотора бавно няколко километра,когато го карам както трябва до сега нее горяла.Един от възможните проблеми е богата горивна смес.Аз карам КХ 250 90 г.
    С.Колев-Kawasaki KX 250

Коментар

и аз го имах сьщия но като си регулирах карбуратора всиЧко си доиде на мястото. поздрави
      Последно редактирано от Тануцо; 14-08-09, 13:15. Причина: използвайте Ч вместо 4!!!

Коментар

Свещта избила ли е или е толкова зацапана от масло че неможе да пробие искрата?
        Много от зацапани с масло свещи след като се обгорят работят без проблем.
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Според мен проблема идва не от свеща, а от тока.Електроното може да дава променлив ток и от там да идва проблема.Провери дали всичко е наред по електрониката !

Коментар

Така... значи КХ е 2-тактов мотор! което ще рече че слагаш в двигателя маслото само на скоростната кутия, което масло е дефринциално масло! голям проблем е на 2-тактовите когато семерингата в двигателя пропусне и мотора започва малко по-малко да си гори маслото от скоростната кутия! а дефринциалното масло прецаква свещите за норматив по тях се образува такъв нагар че искрата няма как да пробие! Колега провери си маслото в двигателя как е? и най-добре го источи и налей масло за 4-тактови мотори в скоростната си кутия и ако се оправи и всичко е наред със свещите сменяи семерингата в двигателя си и си готов
            [FONT=Arial Black][I]Zara Motors Team[/I][/FONT]

Коментар

Как пък реш че на скоростите се налива диференциално масло
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

ами купи си масло за скоростна кутия на 2-тактов мотор! и го налей в резервара при горивото и ще ти стане ясно

Краси на голегата мотора направи такъв проблем
                Последно редактирано от Жоро Донечки; 30-11-09, 14:19. Причина: сливане

Коментар

Да, но маслото за скоростни кутии на 2т мотоциклети, се налива в скоростните кутии на 2т мотоциклетите.Това същото масло не е диференциално.Иначе може да се използва и обикновенно масло за 4т двигатели.

Аз също имах проблем със свещите, смених семерингата, но по него време смених и топлинното число на свещите и не можах да разбера от кое се оправи.Поне не е скъпа семерингата и се сменя сравнително лесно.А и тези мотори доколкото знам не са направени да се карат бавно и си искат повечко газ.Малко корекции в техниката на каране и доста проблеми може би ще изчезнат.
                  Иван Маринов
                  Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                  ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Ами трансмисионно масло исках да кажа обърках се с дефринциалното но и двете масла като попаднат при горивната смес скапват свещите смисъл правят им много голям нагар

Коментар

колега това със семерингата е възможно но провери за всеки случай и запалването(аванса защото от голям аванс сащо могат да избиват свещи успех

Коментар

Първоначално публикуван от S.Petrov Преглед на мнение
                        Ами трансмисионно масло исках да кажа обърках се с дефринциалното
                        И диференциала и скоростите все са трансмисии. Това са хипоидни предавки, които в общия случай ползват трансмисионно масло.
                        Т.е. трансмисионното масло в разговорната реч може да се чуе и като диференциално. Но точното наименование е именно трансмисионно масло.
                        Трансмисионните масла са доста видове.

При мотоциклетите се използват по-специфични масла в скоростите. Имат състав от определени добавки и липса на други такива именно заради "мокрия" съединител.

Производителите предлагат и само скоростни мотоциклетни масла, които са предназначени за мотоциклети, чийто скорости и съединител са с отделно мазане от двигателя - 2т машините са едни от тях.
                        Но по никакъв начин не е грешка и проблем в скоростите да се сложи и обикновено двигателно мотоциклетно масло в машини с отделени скорости. Дори някои производители препоръчват именно такова.
                        Когато скоростите са отделени 10W40 е един прекрасен вискозитет за тях.

И все пак е препоръчително да видите какво препоръчва производителя в ръководството по обслужване за вашата машина!

Коментар

Жоро напълно съм съгласен с теб и аз това предложих на човека да налее в двигателя обикновенно масло за 4-тактови мотоциклети! по няма да му скапва свещите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X