намери някой който разбира -а в самоков има такива хора и..питай на живо
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Къде да търся проблема ??? Ямаха ДТ125Р
Свий
X
-
така понеже малкия дрънка само глупости за мотора и не знае какво да пита
1-во мотора омаслява свеща и има нагар
2-ро макс скорост която развих с него докато го прибирах от Сф беше 80 км\час по-нанадолно
3-то след 6000 об мотора почва да се дере и спира да набира , на мен ми звуче като бедна смес , но се съмнявам и за бутало и сегменти зараде омасляването и нагара на свеща
4-то проблема не е от филтъра или ауспуха -проверих ги
5-то винта за реголиране на въздуха прави само по половин оборот в двете посоки- може и от него да е
6-то атаката му беше обърната и отваряше при ниске - оправихме я
П.п. някой ако знае добър майстор в Самоков да казва , мислех да го карам на Чори но ми казаха ,че и Бонги и още един при казармите правели мотори, незнам кой от 3-мата е най-добър
Коментар
-
Страшна история стана с това ДеТе
Щом омаслява свещта и има нагар значи нещо с изгарянето на горивната смес не е наред. Пробвайте с нова свещ която да е препоръчваната за модела. Ако е с друга - няма да работи добре. Количеството и качеството на маслото което слагате в бензина също трябва да е според препоръчаното от производителя.
Това дето "дере" след 6000об/мин ми звучи като лошо запалване или нещо по карбуратора. Вижте дали е с оригиналното електронно запалване мотора. Да не са го сменяли нещо. Бива да си очистите карбуратора и да му продухате жигльорите. Може някой да е запушен.
На ямаха YPVS-а (атаката) не знам как е устроен, но щом сте разбрали че е обърната и сте го оправили значи трябва да има някакъв ефект от това
Гаранция че дето не се вдига на задна не е от буталото. Ако е толко износено ще дрънчи яко.2010 CRF 250 R
Коментар
-
Моят DT125r също правеше така.Цапаше свеща повече от 80 км не искаше да развива даже и по надолнище и даже изведнаж загуби всякаква мощност.Смених буталото и сегментите с ремонт на цилиндара и пак сащото.Из4истих аспуха само задния пак сащото чистих кърбуратора пак сащото и накрая се оказа че е задрастен предната част на аспуха точно на кривката под резервоара там кадето се стеснява.Като го изчистих това мотора се изправя само от гас
Един месец зор видях а проблема се реши за 10 мин.Така че почисти предната част на аспуха
Коментар
-
Аспуха го из4истих с помоща на един който поправя коли.Нагря аспуха с оксижена и като запо4на да гори нага му пуснахме ваздух с компресора за да се рагаря по барзо ватре каквото има за горене.Из4исти се вси4ко вътре.Има и др на4ин като нагрява6 самия аспух от ван с горелка и после с едно дърво го 4ука6 отвън ама незнам какво 6те стане така за6тото само са ми казвали така да направиа ама според мен не е мн добро това с горелката.Единствения на4ин е да се запали отвътре и да изгори.Пробвай с оксижен някаде ако има6 познат тенекиджия.Това мога да помогна.Успех
Коментар
-
да си дам и аз скромното мнение , също имам една ямаха тенере с двигател ДТ 125
в твоя случай свеща се зацапва от липса на въздух , завий си болта на въздуха докрай ( с яка отверка ) явно ти е спекал болта , след това го развий на 2 оборота , това е първото
намали разстоянието на свеща на под 0.7 пробвай на 0.65 , температурното число на свеща ти е 8 NGK е по каталог
за дрането над 6000 оборота , предполагам трябва да се оправи с изброените работи , ако не,ми се струва , че имаш проблем в електронния блок който управлява YPVS-a или по точно не го отваря колкото трябва и когато трябва , за целта си разглоби малката кръгла капачка от дясната страна на цилиндъра , там ти е врътката на клапата , развий болчето в средата за да махнеш охлюва и на ръка си отвори клапата , пробвай си мотора , на ниски няма да е добре , но след 5000 оборота трябва да тръгне до към 8500-9000 това е тавана за този модел
пп. на първа се изправя само с газ
Коментар
-
Такааа... Хайде и аз да се обадя, като човек който познава точно този мотор.
1-во буталото и сегментите са сменени със сигурност ( лично аз съм му надул главата на предишният собственик половин година докато го убедя да ги смени защото мотора имаше мощност само във ВИСОКИТЕ обороти)
2-ро Карал съм с предишният собственик СЛЕД като смени буталото и мотора нямаше никакъв проблем до момента в който не проби свещ и аз му дадох МОЯ стара NGK BR9ES за да се прибере
3-то Има голяма вероятност още да е с тази свещ която си беше СТАРА, а и не е за този модел.
4-то Клапата има регулировка която не е лесна за настройка ако няма литература с описание на тази операция, а от нея зависи много работата на двигателя.
5-то Навий най-накрая брат си да те докара до София за да поговориме и да ти разкажа всичко което знам за този мотор и изобщо за двутактовите машини.
6-то Обърни внимание на 5-тото защото има много неща за които мога да ти помогна
P.S. В момента съм в отпуск и е много подходящ момент защото съм свободен по цял ден.
Коментар
-
Също ако някои от семерингите на коляновия вал се износи,почва да бърка работата сериозно.Ако има омасляване около семеринга значи е заминал.
С бъбрека на една Априлия Туарег не се разбрахме докато не се разряза, и се видя че едно парче ламарина се беше разпрало и застанало на изхода като го запушваше наполовина,пък ние се скъсахме да го печем.четири е повече от два
Коментар
-
Това се проверява най-накрая когато всички по-горе описани неща не са дали ефектПървоначално публикуван от REPOORTСъщо ако някои от семерингите на коляновия вал се износи,почва да бърка работата сериозно.Ако има омасляване около семеринга значи е заминал.
С бъбрека на една Априлия Туарег не се разбрахме докато не се разряза, и се видя че едно парче ламарина се беше разпрало и застанало на изхода като го запушваше наполовина,пък ние се скъсахме да го печем.
Аз така смених семеринги на вала на КХ-а ми и то заради запушен жигльор на ниските обороти (пилот джет)
При износени или повредени семеринги двигателя работи много неравномерно на ниски обороти и смуче маслото от скоростите, така че лесно се познава.
Най-добре послушай Ivo_xt, щом познава точно този мотор. Освен това е технически грамотен
2010 CRF 250 R
Коментар
-
и това е доста вероятноСъщо ако някои от семерингите на коляновия вал се износи,почва да бърка работата сериозно
по принцип ако другото е наред омасляването най вероятно идва от семеринга на коляновият вал от към скоростите
всичко което са ти писали може би ти изглежда сложно но всъщтност е работа за 2 часа най много
айде ако нямаш горелките и други пособия -с мотането за един ден трябва да се оправиш
Коментар
-
Аз имам книга за ДТ125р и е описано то4но как се реголира клапата на Яамахата.Но така с писане немога да обясня то4но.Има един саит който намерих в нета то4но за теза клапа как се разглабя и как се реголира.Потарси в нета /www.dtr125.net/ownersmanualf.htm това и 6те разбере6 как се отваря тази клапа.
Коментар
-
Такаа всичко ок намевря ли свободно време ще почистя ауспуха и карбуратора пък д авидим. Сега като гледах 1 клипче на саита които imation ми даде кат гледам клапата при мене мисля че се отваря по същият начин но не съм сигурен щото аз я настроивах по книжката на ямаха (колкото съм схванал от анг.)Но може и да съм объркал нещо.
Днес пробвах само д аоправя въздуха от карбуратора както казахте на 2 оборота ама се изправям предс се риозен проблем винта етака разбит че е невъзможно да мръдне повече от 1/3 оборот а си нямам идея как да оправя това , може би когато разглобя карбуратора ще видя.
П.С Иво за съжаление за момента както спомена брат ми сме доста заети с чистене и таквиз глупости а и кат доидат готите надали ще мога да мръдна преди 15 освен ако не намеря някакво време което ме съмнява иначе се мятам на реисса казваш ми къде и идвам
А и името ми е Мартин ако някои предпочита да ми вика по име , а и не сме се запознавали официално във форума
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар