Здравейте искам да попитам всички,които са компентентни по въпроса ! Карам yamaha yz 125 1995,мотора е в отлично състояние като вид и от към позиция на двигателя.... карам го на писта (по време на каране,на по висока предавка .... точно когато е време да влезе в атака се дави и прекъсва...пак казвам на по висока предавка) Въпроса ми е откаде може да е проблема като има нова свещ,чист карбуратор,и добре поема бензин ... добре става теча от резевоара към карбуратора.... Може би проблем с тоците,но не ми се вярва тъй като пали от ряз и движи чудесно единствено на по висока предавака ....... ?прекъсва...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с yamaha yz 125
Свий
X
-
До: Проблем с yamaha yz 125
Чистил ли си клапата? Точно в този момент тя трябва да отвори и да отпуши изгорелите газове, за да може мотора да се развърти.
Ако е заседнала в затворено положение се получават подобни симптоми.
Ето ти малко инфо за клапите на Ямаха - Yamaha Power Valve System (YPVS)
Търси из форума, има много инфо за клапите на 2тПоследно редактирано от Жоро Донечки; 27-05-09, 14:59.
-
Щом на всички предавки се изцежда докрай,клапите не би трябвало да са проблем.... Само последната предавка дори и на шосето като го карам яко пак прекъсва,дави се ено такова ... а на другите предавки няма никакви такива признаци мн страна работа
Коментар
-
Какво значи прекъсва ?
Губи ток към свещта и няма запалване на сместта, или мотора работи но по някаква причина заглъхва и забива ?Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
-
Освен карбуратора това давене или прекъсване може ли да е свързано с мястото (един болт до карбуратора),с което се регулира оборота на мотора ... (въпреки че оборотите,които поддържа мотора са добре ) На няколко пъти ми се е налагало да го регулирам...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар