Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гарнитура за резонатора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гарнитура за резонатора

Дайте идея как да уплътня резонатора там където влиза в цилиндъра. Мисля, че попринцип трябва да има О-ринг там. Обаче катого свалях имаше нещо от рода на азбестово въже, което също не уплътняваше като хората Не съм сигурен дали е точно такова де и сега при слагането просто му сложихме един обикновен О-ринг, който след 30 минутно каране вече не ставаше за нищо и мотора отново започна да си "пръцка". От къде мога да си купя темепературо устойчив О-ринг, защото по магазините за авточасти има само обикновенни или също така с какво мога да уплътня това място.
    [FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=Red]ЕНДУРО ВАРНА[/COLOR][/SIZE][/FONT]

До: Гарнитура за резонатора

Правих ремонтче на мотора и ми направи впечатление скосяване на отвора където се захваща резонатора към двигателя. Има дефтунга, обаче не уплътнява добре и също "пръцка", дори прокапва малко мизерия! Решил съм след празниците да питам в Сузуки за оригинална дефтунга или както там се казва. Иначе карам Сузуки ТС125Р. Предишния собственик каза, че е пробвал всичко но без особен резултат.
    Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

Ако на резонатора има канали за о-пръстени значи е така. Намери си о-прънстени от витон, те са термоустойчиви. Аз тук ги купувам от един магазин пневматик, има какви ли не джаджи дето по другите магазини ги няма.
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Краси, къде е този магазин? Дай телефон, като минавам следващата седмица да взема и да пробвам. Ако имаш телефон или да ме насочиш за местонахождението на магазина.
        Поздрави
        Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

Първоначално публикуван от lancerpor Преглед на мнение
          Дайте идея как да уплътня резонатора там където влиза в цилиндъра. Мисля, че попринцип трябва да има О-ринг там. Обаче катого свалях имаше нещо от рода на азбестово въже, което също не уплътняваше като хората Не съм сигурен дали е точно такова де и сега при слагането просто му сложихме един обикновен О-ринг, който след 30 минутно каране вече не ставаше за нищо и мотора отново започна да си "пръцка". От къде мога да си купя темепературо устойчив О-ринг, защото по магазините за авточасти има само обикновенни или също така с какво мога да уплътня това място.
          Азбестово въже или клингерит. Друго не знам дали ще свърши работа.

Коментар

Първоначално публикуван от petpet75 Преглед на мнение
            Краси, къде е този магазин? Дай телефон, като минавам следващата седмица да взема и да пробвам. Ако имаш телефон или да ме насочиш за местонахождението на магазина.
            Поздрави
            В Севлиево се намира, на улица Сава Тошев, едно гаражче под една кооперация. Ако имаш ГПС с картата на Събин 4.70 улицата я има.
            Но незнам дали ще имат този размер, моите ги нямаха и чаках поръчка.
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Мерси Краси,
              Не си помня размера, обаче видях къде се намира улицата. Четвъртък ще се отбия за да видя какво ще ми свърши работа и ако има ще взема за проба. Дано да стане!
              Поздрави

Коментар

А ако няма канали за пръстени???
                Последно редактирано от Chinela; 07-05-09, 07:43. Причина: Латиница

Коментар

С термоустойчив силикон няма ли да стане?Такъв с който се мажат ауспусите след смяна на ватата?
                  2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                  2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                  2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Не, налягането изхвърля силикона!

Коментар

Да ви кажа за момента съм набил на канала за оригиналния О-ринг 4 или 5 обикновенни и за сега държат. Това изпускане което се е получило е било заради това, че не си бях сложил всички болтове на резонатора и той леко се клатеше и явно се е поразхлабил и от там се е получило изпускането. Но вече всичко е наред. Потърсих на няколко магазина още такива О-ринзи, ама няма ... за това ще карам така още да видим колко ще издържи
                      [FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=Red]ЕНДУРО ВАРНА[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

От: Гарнитура за резонатора

Здравейте.Кмх-а между резонатора и цилиндъра както на лансерчо е испускало и моя кмх изпуска.Махнах резонатора да видя дали има о-ринг, нямаше то даже незнам дали има място за о-ринг.Ето снимка от към цилиндъра Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN1632.jpg
Прегледи:1
Размер:96.1 КБ
ID:5204526Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN1630.jpg
Размер:65.5 КБ
ID:5204527ето и ей това е тук от към цилиндъра Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN1626.jpg
Прегледи:2
Размер:76.8 КБ
ID:5204528а това е от към резонатора Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN1634.jpg
Размер:129.2 КБ
ID:5204529Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN1633.jpg
Размер:68.6 КБ
ID:5204530вижте как това желязното как на 1-вата снимка е свалено доло мърда се.Моля давайте съвети защо испуска някаква гарнитура ли трябва да се сложи някъде.Благодаря предварително

Коментар

Никой ли няма идеи с какво мога да го уплатня мястото между цилиндъра и резонатора какво да сложа за да не изпуска въздух и масло

Коментар

Аз имах същия проблем. Реших го с уплатнение за колектор на някаква 4-тактова хонда ама пасна на размер. Малко плътно влезе де, ама си свърши работата. Упллатнението представлява меден кух О-ринг с дебелина 5 мил. При стягането се приплесква където трябва и уплътнява перфектно. Не съм слагал никакви силикони и други подобни. Купих го от Ендуро магазин за 5 лв.

Коментар

Ми днес ще пробвам с червен силкон и утре ще карам да видим кво ще стане

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X