Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електронно запалване за ETZ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Електронно запалване за ETZ

Добър ден на всички в форума. Имам проблем с едно етз 150 мисля че му се скапа електронното запалване. Като реша да паля и не дава никаква искра на свеща. Ако някои има схема на електронно моля ако може да я прати на е-майл fin1983@abv.bg или да я покаже в форума. Искам да видя елементите и тяхните стойности за да мога да разбера кой е повреден.

До: електронно запалване за етз

Дръпни си мануала и ще си отговориш на въпросите...

Потърси в темата и ще намериш мануал
    http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=9401
    MG RACING

Коментар

До: Електронно запалване за ETZ

КОлега моя мотор е със същото запалване електроно, има три съпротивленя в електроното едното от тях гори сменя се и караш.Ако неможеш да се справиш сам занеси го на някой жичкаджия да ти го направи и това е.

Коментар

колеги Благодаря ви за отговорите и аз разбрах че е съпротивлението смених го и всичко си дойде наред с искрата, вече има искра пали но цялата работа ме съмнява че идва от друго. Когато ми изгоря електронното ми бяха изгоря ли няколко кабела под седалката до релето. Тогава си помислех , че нещо е дало накъсо и затова е изгоряло електронното и кабелите. Но сега след като си поиграх и го запалих мотора работи но по едно време не6то из патка и продължи да си работи,погледнах електронното и видях , че съпротивлението пак е почерняло отвън, но го замерих и видях , че работи. Мотора пали и работи но релето под седалката много загрява и ако се кара мотора пак , ще стопи кабелите като предния път, замерих го и ми показва че зарежда около 20 волта което е страшно много, даже не знам дали изключва и затова сигурно да загрява. Кажете ми от какво може да е и ако някои знае как да проверя дали това реле е изрядно и как се регулира да зарежда 13,8-14.5 волта.

Коментар

Релето се регулира от пластините който са в него те се огъват и се настройват колко да зарежда.На тези мотори токовете са им болката нетрябва по нито една глема бушон да има окис.Има ли малко окис край.И пази електроното от вода в мн от случейте поне при мен съпротивлението е горяло от вода.

Коментар

явно етз-тата имат слаба електроника,колеги би ли ми казал някой кьде мога да намеря ел майстор за етз-то че плесеняса в гаража

Коментар

Аз имам много добра ел. схема за ЕТЗ преведена от немски, цветна е и се различават кабелите по цветове, става за ЕТЗ 150, 250 и 251, само не знам как да я кача тук...

Коментар

Ето я
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от hellmachine; 13-01-10, 18:06.

Коментар

И аз имам едно ЕТЗ 251 и проблема при мене е, че до 2000 оборота зарежда акумулатора, а над 2000 спира. Знам че трябва да е точно обратното, но ми е бедна фантазията как да си оправя проблема.

Коментар

От: Електронно запалване за ETZ

Колего с каква стойност са тия съпротовления в електронното

Коментар

От: Електронно запалване за ETZ

Здравейте колеги,и аз имам същия проблем,ще каже ли някой най-на края с какви стойности са тия съпротивления?Благодаря ви предварително.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X