Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диференциалното масло ми тече ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диференциалното масло ми тече ?

Здравейте, имам следния проблем, не мога да си уплътня маслото в скоростите.Слагам гарнитура намазвам я със силикон (черен, червен пробвал съм и с двата) не става, пак протича, слагах различни гарнитури по-тънки по-дебели и не става кажете вие как си уплътнявате и с какво? Сега последно мисля да пробвам само със силикон да го намажа да го оставя да изсъхне, препоръчаха ми да си купя хубав силикон струва към 15лв, споделете вашето мнение. Благодаря

До: Диференциялното масло ми тече ?

Първоначално публикуван от PiTBuLL1912 Преглед на мнение
    Здравейте, имам следния проблем, не мога да си уплътня маслото в скоростите.Слагам гарнитура намазвам я със силикон (черен, червен пробвал съм и с двата) не става, пак протича, слагах различни гарнитури по-тънки по-дебели и не става кажете вие как си уплътнявате и с какво? Сега последно мисля да пробвам само със силикон да го намажа да го оставя да изсъхне, препоръчаха ми да си купя хубав силикон струва към 15лв, споделете вашето мнение. Благодаря
    Гарнитурата от какъв материал е? Силиконите са добри продукти, но за съответната експлоатация.Ако е хартиена ти трябва едно мазило тъмно червено викахме му течен бакелит. Не се сещам какво му е точното име, но го водеха ":херметик"
    Ако е гумена не и трябва нищо повече, просто равномерно стягане.

Коментар

ще пробвам с течния бакелит, а гарнитурата не беше гумена , ако не мога да намеря бакелит, ще потърся гумена.Колко трябва да е дебела

Коментар

И двата вида силикон които си използвал би трябвало да ти свършат работа (достатъчно устойчиви са на масло и температура),обърни внимание на подготовката-повърхността трябва да е добре почистена и обезмаслена.

Коментар

Провери дали капакът не е огънат и да не може да прилепне както трябва. Сложи го на равно и провери как "ляга". Ако има измествания, запили го на плосък шмиргелов камък много внимателно. Може да има и пукнатина.

Коментар

До: Диференциалното масло ми тече ?

всеки път го почиствам със шкурка и после обезмаслявам със бензин.
            А за капака ще го проверя, да попитам какъв слой трябва да се нанесе силикона, на двигателя и на капака ли се нанася (когато е без гарнитура) сега ще пробвам без гарнитура, може да има успех

Коментар

всеки път го почиствам със шкурка
              Явно тук ти е проблема...някъде си зачистил повече и оттам двата картера не лягат точно...
              MG RACING

Коментар

ами то със шкурката едва ли мога да му направя нещо търкам колкото да бутна силикона и то не със едра шкурка ами със ситна. Тази седмица ще пробвам само със силикон както казах по-горе дано да има ефект.
                кажете за колко време г/у силиконът се втвърдява аз съм чувал за 12 часа

Коментар

ами то със шкурката едва ли мога да му направя нещо търкам колкото да бутна силикона и то не със едра шкурка ами със ситна. Тази седмица ще пробвам само със силикон както казах по-горе дано да има ефект.
                  Можеш.
                  И точно това естанало...по моя преценка разбира се...сложи го на равна повърхност(стъкло) и ще провериш
                  MG RACING

Коментар

Със шкурката можеш да направиш големи бели принципно, ама не е там работата! Стария силикон се маха с груб парцал напоен със спирт или бензин. Тая процедура същевременно обезмаслява ръбовете на капаците за да залепне новия силикон по-добре! Колкото по-тънко мажеш силикона толкова е по-добре. Най-добре е ако намажеш толкова тънко че въобще да не избие настрани силикон когато притегнеш болтовете. Като наплескаш много силикон, избива много настрани. Когато избилия настрани при притягането силикон се втвърди, като го дръпнеш да го откъснеш се измъква и силикона дето е между ръбовете на капаците и вече няма какво да оплътнява! Айде отвънка ще го избършеш силикона преди да е изсъхнал, ама отвътре си остават "мустаците" и после се оказва че капе масло и скоростната ти кутия е пълна с ластици! Затова се маже на тънък полупрозрачен слой!
                    Има и друга тънкост - при затягането на болтовете! Затягат се от вътре навънка и на кръст, за да се "изпъне" хубаво капака и да прилепне. Ако затегнеш първо крайните болтове и после тези по средата на капака, капака няма да прилепне добре! Притягането се прави най-малко на 2 пъти. Т.е. първо притягаш в определения ред всички винтове с по-малко сила, а втория път ги донатягаш с посочената в мануала сила! Аз за по-сигурно ги правя на 3 даже понякога на 4 пъти!
                    Ако нямаш мануал, по-добре си намери! В него е посочен както реда на притягане на болтовете, така и необходимата сила за притягане.
                    Виждал съм да запълват с качествен силикон доста големи штръбки по ръбовете на капаците, и когато болтовете се пристегнат добре, държи. Така че най-вероятно или усукваш капака при притягането на болтовете, или мажеш много дебело и после силикона се измъква измежду ръбовете!
                    А и друго се сетих!!! Вземи да си провериш отдушника на скоростната кутия да не е запушен!
                    "Do not correct a fool, for he will hate you;
                    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Да точно тъка става мажа дебело и излиза отвънка и като се скъса силиконът който е отвънка и започва да капе ще послушам съвета ти ще го намажа тънко, Благодаря ти много за съветите, както и на другите колеги
                      А със какъв силикон е добре да го намажа с черен става ли ?

Коментар

Абе, къде в мотоциклета има диференциал, че и масло в него? Все я гледам тази тема и се чудя.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Абе, къде в мотоциклета има диференциал, че и масло в него? Все я гледам тази тема и се чудя.
                          Има и мотори с дифове.
                          Но за този, за който си говорим е 2 тактов и иде реч за маслото в скоростите, където пък може да се слага и по-гъсто масло, трансмисионно, разбирасе мотоциклетно, заради съединителя който е в маслена баня.

Коментар

Става с черен силикон! Там не е толкова висока температурата та да трябва червен.
                            "Do not correct a fool, for he will hate you;
                            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Добре, Благодаря ти много

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X