Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha DT 200R Не вдига на ход повече от 6000 оборота ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Yamaha DT 200R Не вдига на ход повече от 6000 оборота ?

Здравейте ! Преди година си купих Yamaha 200 R , но нещо ме разочарова тази година, не вдига на ход повече от 6000 оборота, а точно тогава трябва да върви като откачена Казаха ми че може да е от електрониката - смених я, но без голям резултат. Ако може някой да сподели от какво може да е

До: Yamaha 200R Не вдига на ход повече от 6000 оборота ?

Първоначално публикуван от Kiryazoff Преглед на мнение
    Здравейте ! Преди година си купих Yamaha 200 R , но нещо ме разочарова тази година, не вдига на ход повече от 6000 оборота, а точно тогава трябва да върви като откачена Казаха ми че може да е от електрониката - смених я, но без голям резултат. Ако може някой да сподели от какво може да е
    А при тези 6000 оборота прекъсва ли
    HONDA CR250 - 2 Stroke POWER

Коментар

Може изпускателната клапа да е до такава степен зацапана, че да е болкирала и да не отваря изпускателния порт докрай, което се случва точно в тези 6000 оборота.
      Почни с чистене.
      1 въздушен филтър- проба
      2 карбуратор-проба
      3 смяна на свещ пак проба
      4 клапата която ти казах и така...
      Според мен проблема идва от някое от тези места. Клапата незнам с какво да я чистиш. Аз моята я чистех с нафта но дали е правилно незнам.
      Друг вероятен вариант е да си насмел настройката на карба от винта за въздуха. Ако си го пипал казвай за да ти помагаме.
      П.П а и това "на ход" значи ли, че се форсира нормално на място.
      KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

И аз си мисля че точно тази калапа те базика
        HONDA CR250 - 2 Stroke POWER

Коментар

Цапа свещ. На свободна ще се пръсне двигателя, но на ход слаба работа. Един път нещо му стана взе да върви като откачен, но за доста малко.

Коментар

Прегледай си жилата дали движат клапата!

Коментар

Няма да са жилата, на място пълни обортомера, но в движение скука

Коментар

аз съм имал подобен проблем с Yamaha Dt125R не искаше да се изреже така да се каже и не можеше да върви ,а да не говорим колко много харчеше и я закарах при едно момче ,което доста разбира и каза ,че е регулирал някакви клапи знам ли какво точно... и карбуратора също нещо е пипал по него ,обаче не мога да кажа какво точно

Коментар

Първоначално публикуван от Kiryazoff Преглед на мнение
                  Няма да са жилата, на място пълни обортомера, но в движение скука
                  А пробвал ли си с почистване на ауспуха.Филтара как е?
                  0888 074 049

Коментар

Не, ауспуха не съм го барал.

Коментар

Е продухай го обстойно. На картинга ми /мотор ЧЗ125/ правеше същото и се оказа , че в тулупа на ауспуха свободно се движи топка телове за миене на загорели тенджери /така го взех/. И тая гнус запушваше изхода когато и скимне . И естествено вървеж никакъв. А като е отпушено ще ти скъса врата.
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

колегата е прав
                        провери и аспуха защото моито на стоика се фурсира а като карам не върви въобще!!!
                        после разбрах че е запушен аспуха
                        изчистих го и сега "лети"
                        така че го провери и пиши да видиме какво става

Коментар

Почистих филтъра и го пробвах без ауспух - на място 10 000 в движение 7000 и спира.
                          Евентуално да е издухан ? Колко атмосфери трябва да е налягането в цилиндъра ?
                          Последно редактирано от Kiryazoff; 02-04-09, 16:32.

Коментар

Абе колега нали си говориме за цвайтактер...... никой ли не ти е казал че в ауспуха му е половин двигателя на това. Без резонатор двутактовия двигател работи като ИЖ. Със запушен такъв - още по-зле. И недей да го зобиш на място без ауспух , че тогава ще го оправиш задължително.....

Не разпитвай за компресия при двутактов двигател над 7000 оборота , при загуба на компресия трудно палят и не държат ниски.

За да губи тяга във високи режими при налично гориво /чист карбуратор/, проблема ти почти 100% е в динамиката на газовете преди и след цилиндъра. А сега виж този клапан и резонаторното гърне дали са в ред. Ако не можеш да прецениш викай спец или ходи при такъв.
                            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Почистихме този изпускателен клапан и се оказа, че платката която подава сигнал на моторчето за тази клапа е изгоряла. Когато даваш газ този клапан трябва да се движи, нали ?
                              Съжалявам за тъпите въпроси, но не съм много компетентен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X