Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Глъхнене при подаване на газ в ниските обороти.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Глъхнене при подаване на газ в ниските обороти.

Търсих във форума ,но не открих отговор на този въпрос.
    Значи мотора е Кавазаки кх 85 при рязко даване на гас от ниски към високи обороти мотора глъхне.От какво може да е това?
    Карбуратор, Свещ?

До: Глъхнене при подаване на газ в ниските обороти.

Почни от най простото. Изпери филтъра, почисти карба, смени свещта.
    90% съм за запушен карбуратор комбиниран с мръсен филтър.
    А и провери дали не се е запушило нещо по бензинопроводите, кранче маркуч.
    KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Здравейте колеги,
      Центровката на карбуратора е важна и си мисля, че трябва да има някакви стендове за това. На ухо едва ли ще бъде толкова точно.За това се питам в Пловдив къде може да се отиде и има ли такива стендове - за 2 т става въпрос?
      Ако някой знае - нека удари едно рамо с информация.
      Благодаря предварително.
      Поздрави
      Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

Ако караш многоцилиндрова , четритактова машина ти трябват вакуми и при голямо желание - газ анализатор. За самотен цвайтактер е достатъчен добър майстор и малко литература. Е може би и някой друг специализиран инструмент.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Запушен пилот джет и свалена надолу игла на карбуратора. Също така си изпери филтъра и го намажи с масло за филтри. Ако филтъра ти е стар просто го махни и сложи читав.
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Мерси за съвета!
            Понеже съм с "цвайка" съм заложил на емпиризъм в центровката на карбуратора и малко четене из форума. Жигльора за въздуха развъртян на 1,5 оборота и за сега мотора е оса. Ако затрещи отзад ще му мисля пак - дано не го прецакам нещо.
            Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

Да не го обедниш, че тогава ще ти настъпят истинските проблеми

Коментар

Откровено казано пробвах и на 1 оборот и нищо съществено не се случва!? Може да го оставя на 1 оборот за по-сигурно.

Коментар

Не съм сигурен дали Кавазаки КХ 85 го има, но провери дали Power Valve
                  (силовият клапан - не знам дали е така на български) ти отваря или отвора да не е пълен с нагар. Намира се откъм смукателната част на цилиндъра зад капаче, захванато с болтчета.

Коментар

Мойта Хонда преди време имаше подобен проблем само че не от ниски във високи, а от високи кам максимални за секунди мотора заглъхваше и след това пак тръгва. Свалихме тогава карба почистихме го... събрахме го пак се повтори, след като смених свеща повече не се повтори...
                    [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

почисти карборатора и виш и филтара да не е мръсен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X