Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с маслото в скоростите или не...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с маслото в скоростите или не...?

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение
    Краси 100% сигурен ли си ? По мануал си му дават направо трансмисионно масло....... доколкото схванах.
    Всички нови 2Т мотоциклети се карат с масло 10W40 или подобно, но за мотоциклети, не за коли, така излизат и от завода.
    А и нали 4Т моторите съединителя и скоростите са пак с такова масло. Каква е разликата на скорости и съединител на 2Т и 4Т че да е проблем да ползват еднакво като тип масло ???
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

..а бе големи образи сте
      ето краси ви е казал
      10W40 за мотоциклети
      ..за да ви го каже..той го е обмислил и ви го казва базирайки се на опита който има и на информация събирана в годините и т.н..и т.н.краси е сменил една камара 2 тактови мотори..
      все пак обаче..се налага и гоблин да се включва и да ДОКАЗВА нещата
      Трансмисионното масло 70w90 има гъстота много сходна с тази на двигателно масло 10w40. Просто нормите са различни, и замерванията се правят при различни температури. От там и различните цифри.

Ползвай 10w40 отговарящо на нормите JASO-MA и си свиркай. Вчера 23:15

.... ..колко супермодератора трябва да се включат ..за да сменим маслото на един 125..

..ако нямате доверие на утвърдени участници пишешти тук..просто не питайте..

Коментар

Не знам при мен какво става, но без да източа старото масло, тъй като не открих от къде, реших само да долея на първо време.И така долях, че глътна целия литър масло +/- 50грама, които покапаха на земята. Не знам колко събира, но от това което прочетох тук повечето ск. кутии на 2Т мотори побират между 600 и 800 грама масло.Възможно ли е при мен да събере цял литър и как да разбера до кога да наливам, докато прелее от горе ли?
        Последно редактирано от shavo; 03-04-09, 15:16. Причина: Правопис
        2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
        2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
        2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Карай го на майстор,докато с тая самодейност още
          не си оплескал "нещата",и мотора дава признаци на живот...

Коментар

Благодаря колеги за отговора ориентирах се вече 10В40 за мотоциклети
            Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

A по между другото днес реших пак да източа маслото да видя какво е и пак е такова сиво гадно Значи от някъде вкарва вода ама не знам дали не е като го мия да вкарвам от някъде. Трябва да видя и семеринга на водната помпа да сменя. Другия вариант, който си мисля че може да вкарва вода е отгоре на клапата за изходящите газове има отдушник, през който много лесно влиза вода та от там да влиза през дупката на щифтчето за клапата, защото то там свободно си влиза и има много място и от там си отива в скоростите. ама не знам дали има връзка до там чак

Коментар

Имайте предвид, че си се произвеждат мотоциклетни масла за скорости и с визкозитети към 70W90 освен тези 10W40...
                Аз съм сигурен, че което и от двете да сложите няма да имате проблеми, включително и с двигателно масло за 4 тактови...
                Но като спецификации си има по-гъсти мотоциклетни масла за скорости.
                За Мотул знам със сигурност, че имат такъв продукт, вероятно и другите производители имат.

Коментар

Първоначално публикуван от shavo Преглед на мнение
                  Не знам при мен какво става, но без да източа старото масло, тъй като не открих от къде, реших само да долея на първо време.И така долях, че глътна целия литър масло +/- 50грама, които покапаха на земята. Не знам колко събира, но от това което прочетох тук повечето ск. кутии на 2Т мотори побират между 600 и 800 грама масло.Възможно ли е при мен да събере цял литър и как да разбера до кога да наливам, докато прелее от горе ли?
                  Нивото на маслото в скоростната кутия обикновено се наглася по едно болтче някъде отстрани на картера, което просто запушва дупка. Налива се отгоре и се следи кога ще протече през този отвор. На някои двигатели до това място си има надпис OIL LEVEL.
                  Ако си напълнил скоростната кутия догоре с масло, а не до където трябва да е, ще възникнат проблеми.
                  Снимай двигалеля ти от всички страни в близък план, даже и отдоло, пък дано ти намерим откъде се източва маслото и до къде се налива новото.
                  2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                    Нивото на маслото в скоростната кутия обикновено се наглася по едно болтче някъде отстрани на картера, което просто запушва дупка. Налива се отгоре и се следи кога ще протече през този отвор. На някои двигатели до това място си има надпис OIL LEVEL.
                    Ако знаех това преди, нямаше да я препълня.
                    В момента би трябвало нивото вече да е ОК, изхвърли малко през един отдушник, който отива под седалаката при въздушния филтър, но вече спря, та предполагам, че сега му е добре нивото.
                    2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Първоначално публикуван от shavo Преглед на мнение
                      Ако знаех това преди, нямаше да я препълня.
                      В момента би трябвало нивото вече да е ОК, изхвърли малко през един отдушник, който отива под седалаката при въздушния филтър, но вече спря, та предполагам, че сега му е добре нивото.
                      Недей предполага ами го провери като развиеш болтчето което е между капака на съединителя и водната помпа.
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1998HusqvarnaCR125.jpg
Прегледи:1
Размер:188.9 КБ
ID:5101749
                      2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                        Недей предполага ами го провери като развиеш болтчето което е между капака на съединителя и водната помпа.
                        [ATTACH]86893[/ATTACH]
                        Слушам

Ако успееш да ми кажеш и какво е това, коеот съм посочил на снимката по-долу ще съм адски благодарен, че аз за два дена четене не успях да го открия в нито един user manual.От него стърчи една тънка "пишка" с резба....
                        Прикачени файлове
                        2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Това е центробежния механизъм който ти отваря клапата при високи обороти.
                          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

А това което излиза от него къде трябва да се свърже?
                            2007 HOMDA FMX 650

Коментар

колеги взех масло от Еди моторс 5В60 американско източих старото масло около 1,1литра при положение, че в мануала пише 700гр, че сабира излях новото и трябва доста да наклоня мотора за да прокапе масло през пробката за ойл левел и се чудя да ходя ли да взема още една туба масло 1л и да долея докато прокапе от пробката за нивото на масло ???
                              Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Ако мануала е за твоя мотор и пише 700сс значи е толкова. А щом не тече от пробката значи нещо други развиваш. Не ми се вярва 2Т двигател да побира повече от 700-800, така че 700 е съвсем логично количество, защото всички 2Т които съм имал до момента са били в границата на 650-850сс.
                                Последно редактирано от Краси; 01-05-09, 16:26.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X