Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с маслото в скоростите или не...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с маслото в скоростите или не...?

Първоначално публикуван от Navitaka74 Преглед на мнение
    Дано не е много късно и аз да се включа в темата. За сивия цвят на маслото работата е ясна- "Гоблин" ти го описа перфектно. Никой не предвиди, че разбитите канали на касетата продължават да се износват и от там идва сивия цвят. На всички ни е ясно, че касетата е за смяна. Когато сменяш феродови дискове винаги сменяй и пружините, иначе ако смениш само феродовите ще имаш съединител, но за кратко време. След известно време пак започва да боксува. Аз лично бих проверил и "фибъра"-/симерината/ на водната помпа дали не е за смяна и от там да пуска по малко охлаждаща течност. И да не се заблуждаваме, все пак караме стари мотори и проблемите с тях са правопропорционални на годините им. Успех!!!
    Касетата , че е тръгнала тръгнала е, обаче в момента нямам финанси за нова, та мисля на тази само леко с водна шкурка да тръкна там където е взело да се износва, иначе каналите като ги пипам не ми изглеждат толкова дълбоки, че да запират дисковете ма знам ли Проблема е в това, че пружини нещо не мога да намеря и май ще го сглобя със стария съединител докато ми дойдат новите ... Мисля да ида в Мото Бум със старата пружина и да търсим по нея, защото той каза че е почти сигурен , че има от друг мотор същите просто сигурно са 6 а не 5 и заради това не излизат под каталожния номер, но дано да е така де

Коментар

Какво стана с тази моторетка оправи ли се ?Ако се е оправила пиши да научем какъв е бил проблема бе пич.

Коментар

Пружини ми е намерил Ники от Сандански (MISHELMOTO) сега трябва да ми ги прати и дисковете за съединителя трябва да ми прати Митков и живот и здраве ще го сглобя този уикенд и ще покарам малко и ще видя дали пак ще е такова маслото и дали ще боксува. Иначе пресечено масло съм виждал и то става по скоро кафеникаво такова кремаво като боза, не знам от антифриза като се пресече дали може да стане сиво, но пък и проверявам редовно дали има течност в радиатора и ми се струва, че се на едно ниво си седи. Ще видя пък ако пак стане сиво след като сменя тези работи ще гледам и помпата ... Дано само нещата да ми пристигнат до петък за да мога да го правя събота и неделя

Коментар

Първоначално публикуван от skreeper Преглед на мнение
          Пружини ми е намерил Ники от Сандански (MISHELMOTO) сега трябва да ми ги прати и дисковете за съединителя трябва да ми прати Митков и живот и здраве ще го сглобя този уикенд и ще покарам малко и ще видя дали пак ще е такова маслото и дали ще боксува. Иначе пресечено масло съм виждал и то става по скоро кафеникаво такова кремаво като боза, не знам от антифриза като се пресече дали може да стане сиво, но пък и проверявам редовно дали има течност в радиатора и ми се струва, че се на едно ниво си седи. Ще видя пък ако пак стане сиво след като сменя тези работи ще гледам и помпата ... Дано само нещата да ми пристигнат до петък за да мога да го правя събота и неделя
          Вчера сглобих мотора и си запали и тръгна съединителя сега е съвсем друг и отделя някъде по средата, а преди отделяше много горе.Проблема е обаче, че тук е много сняг и не са почистени хубаво улиците и няма къде да го пробвам както трябва Дано до другата седмица да го стопи и да му направя един тест драйв . Налях му масло за скорости на 2тактови мотори репсол 10в30 и ще видя след едно каране дали пак ще е сиво, ако е сиво ще видим семерингите да ги сменя там където са. А иначе новия съединител феродовите дискове му бяха нарязани накакси настрани и не знаех дали имат посока на слагане но в крайна сметка ги сложих не като тези на снимката а на обратно

Като го покарам ще дам по изчепателна информация, за сега това

Коментар

Колеги, за да не отварям нова тема, бихте ли ми казали как да източа старото масло от скоростната кутия, искам да го сменя, гледах отдолу, но никъде не видях някаква пробка или каквото и да било за целта И колко трябва да налея, има едно "прозорче" за следене на нивото му, предполагам трябва да сипвам докато стигне до средата му ? Мотора от подписа.
            Благодаря предварително!
            2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
            2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
            2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Първоначално публикуван от shavo Преглед на мнение
              Колеги, за да не отварям нова тема, бихте ли ми казали как да източа старото масло от скоростната кутия, искам да го сменя, гледах отдолу, но никъде не видях някаква пробка или каквото и да било за целта И колко трябва да налея, има едно "прозорче" за следене на нивото му, предполагам трябва да сипвам докато стигне до средата му ? Мотора от подписа.
              Благодаря предварително!
              Не може да няма пробка. Погледна ли от двете страни? Сигурно някой от най-долните болтове играе ролята на пробка. Щом има прозорче сипвай докато видиш маслото. Не казваш колко е голямо прозорчето, но до средата би трябвало да е нормалното ниво. Изчакай малко и виж дали не е спаднало и ако е, долей.

Коментар

Прозорчето е голямо колкото монета от 20 стотинки, за сега само долях да средата да има.Пак ще търся пробка и ще го сменя ако открия.Благодаря!
                2007 HOMDA FMX 650

Коментар

каква марка е мотора

Коментар

На някой картери пробката им е отстрани. По добре кажи какъв е мотора и тогава ще е по ясно.
                    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Мотора от подписа.
                      Казал съм колеги.

Husqvarna CR 125 2T 36hp "98
                      2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Казал съм колеги.

Husqvarna CR 125 2T 36hp "98
                        На моя е наи-отдоло има един болт. Развивам го и точа.
                        http://bikepics.com/pictures/1589233/
                        Твоя ако има подобен болт значи е от там

Коментар

Да не пускам отделна тема искам да попитам какво масло да сложа в скоростите на априлия рх 125, ротакс 123 е двигателя. По мануали го дават SAE 75W-90 , a в темите за маслата за 2такт двигатели/скорости/ препоръчват 10В40 , 15В 40, 10В50 ....в смисъл като двигателно масло при автомобилните двигатели с подобрени свойства за мотоциклети..
                          Отделно прегледах един каталог на Валволин и SAE 75W-90 ми излиза масло за трансмисии и диференциали...
                          Помогнете ми в избора ..
                          ПП Да Ви се похваля мотора постепенно го вкарвам в ред нямаше никакви токове по него като го взех, вчера смених гнезда на бушоните, релето за мигачите, стоп машинката я почистих после обезвъздуших системата и проработиха фар, мигачи,стоп, габарит всичко светна, днес планирам да му взема дунапрен за въздушния филтър и полека лека да го вкарам в ред, че по натам и едно ново бутало да му сложа иначе съм доволен от машинката, че и приятелката ми в събота научих да кара малко плахо ама има мерак да се научи
                          ето и снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=349018
                          и ако може някой да ми каже къде е пробката за източване имам съмнение, че е отстрани на капака на скоростите ниско долу ,че не видях на картера да има..
                          Последно редактирано от spower; 01-04-09, 14:44.
                          Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

До: Maсло за скорости

10W40 за мотоциклети.
                            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Краси 100% сигурен ли си ? По мануал си му дават направо трансмисионно масло....... доколкото схванах.
                              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Трансмисионното масло 70w90 има гъстота много сходна с тази на двигателно масло 10w40. Просто нормите са различни, и замерванията се правят при различни температури. От там и различните цифри.

Ползвай 10w40 отговарящо на нормите JASO-MA и си свиркай.
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X