Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с маслото в скоростите или не...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с маслото в скоростите или не...?

На мен ми се струва, че има още живот във феродовите дискове..

Коментар

+1. и другите дискове не са тръгнали май , но за касетатаааа....... не съм убеден. Не че ще те остави на път ама ще чатка.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Добре де, щом не са износени дисковете значи сигурно пружините са отишли... Защото съединителя боксува Не го бях усетил докато не отидох в гората на баирите си се усеща, че приплъзва... пробвах да регулирам от жилото ама не се получи. Та от какво може да е това боксуване А иначе на снимките тези неравности по касетата изглеждат по-големи от колкото са всъщност... Аз даже за първи път ми направиха впечатление като ги видях на снимките. Иначе си се усещат с пръста но не са кой знае колко дълбоки

Коментар

От меки пружини , пренатегнато жило или лостове след него , неподходящо масло или добавки в него...... Ти все пак провери какви са им допуските щото ние гледаме снимки на компа а не жив детайл.

ПП при монтажа обратно гледай феродовите дискове да не им оърнеш посоката на въртене , че гледам са си направили легло вече....
          Последно редактирано от Жоро Нешев; 14-02-09, 23:29.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Точно в това се състои проблема... Нямам съвиз мануал за този мотор. Бях намерил за 2003 сузуки но като измерих дисковете размерите се разминават с до 5-10 мм и се оказа, че изобщо не ми върши работа... Така че ако някой ги има тези цифри за Сузукир рм 125 от 93 до 99 мисля, че ги правят еднакви да каже А мен на феродовите дискове не ме притеснява това, че няма феродо а това, че отгоре зъбците, които зацепват в касетата са поизядени сигурно с по 1 мм. То на една от снимките си личи

Коментар

http://blackbears.ru/index_en.php?get=manual

виж тук дали го няма.
              0888932647

Коментар

Тц И тука има само за 2003 модела

Коментар

http://www.scoot.bg/index.php?option...d=25&Itemid=43

виж и тука тогава

май дебелия е 2,8мм а тънкия 1,4мм ако мотора ти е RF14A
                  0888932647

Коментар

Тези от темата за мануалите съм ги гледал, тук има за моя обаче е е repair manual , а не съвиз и има само схеми, не пише такива стойности . Другото което е да ви питам преди да ги монтирам на ново няма ли да е по-добре да мина малко касетата на водна там където се е наръбила. Съвсем леко , колкото да се плъзгат по лесно дисковете
                    А така иначе като се загледах май за 2003 лимита на феродовите дискове е 2.42 а моите са 2,8 някъде. Отгоре за зъбците лимита е 13,05 а моите бяха повече към и половина май... Обаче пружините им е 37.8 а моите са близо 50 и това май им е разликата
                    Последно редактирано от skreeper; 15-02-09, 00:06.

Коментар

Намери си менюал за 2001 Suzuki GSX-R600
                      2002 Suzuki GSX-R600
                      2002 Suzuki GSX-R600M
                      1993 Suzuki RM125
                      1994 Suzuki RM125
                      1995 Suzuki RM125
                      1996 Suzuki RM125
                      1997 Suzuki RM125
                      1998 Suzuki RM125

Всичките са с едни пружини. А и кво има да се чудиш, $10 са в САЩ, в мотобума са към 20 лв.

Коментар

Износването на дисковете за съединител може и да е незабележимо малко или да липсва, причина може да е и втърдяване на фрикционния материал от който са изработени и да изгубят предназначението си.
                        Ако търсиш дискове пише едно две ЛС-а.
                        [SIZE=5][FONT=Garamond][B][COLOR=red][COLOR=blue][/COLOR][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_j Преглед на мнение
                          Намери си менюал за 2001 Suzuki GSX-R600
                          2002 Suzuki GSX-R600
                          2002 Suzuki GSX-R600M
                          1993 Suzuki RM125
                          1994 Suzuki RM125
                          1995 Suzuki RM125
                          1996 Suzuki RM125
                          1997 Suzuki RM125
                          1998 Suzuki RM125

Всичките са с едни пружини. А и кво има да се чудиш, $10 са в САЩ, в мотобума са към 20 лв.
                          Дискове си намерих останаха само пружини. Ходих в мотобум и нямаше като за моя по каталожен номер а за тези 600 кубиковите имаше, обаче бяха с различен номер. Пак бяха 5 обаче като ги премерих излизаха 48 мм дължина , а мойте са 49 и то сигурно са свити. Звъняха в представителството на сузуки обаче от там не ми се чака 3 седмици, в магазин ендуро звънях и на още няколко места и нямат в наличност. Ако някой знае от къде мога да купя такива пружини да свирка

Коментар

Пробвай в оторизирания сервиз на Сузуки - Мотокомпас.
                            0888932647

Коментар

Първоначално публикуван от skreeper Преглед на мнение
                              Добре де, щом не са износени дисковете значи сигурно пружините са отишли... Защото съединителя боксува Не го бях усетил докато не отидох в гората на баирите си се усеща, че приплъзва... пробвах да регулирам от жилото ама не се получи. Та от какво може да е това боксуване А иначе на снимките тези неравности по касетата изглеждат по-големи от колкото са всъщност... Аз даже за първи път ми направиха впечатление като ги видях на снимките. Иначе си се усещат с пръста но не са кой знае колко дълбоки
                              Дано не е много късно и аз да се включа в темата. За сивия цвят на маслото работата е ясна- "Гоблин" ти го описа перфектно. Никой не предвиди, че разбитите канали на касетата продължават да се износват и от там идва сивия цвят. На всички ни е ясно, че касетата е за смяна. Когато сменяш феродови дискове винаги сменяй и пружините, иначе ако смениш само феродовите ще имаш съединител, но за кратко време. След известно време пак започва да боксува. Аз лично бих проверил и "фибъра"-/симерината/ на водната помпа дали не е за смяна и от там да пуска по малко охлаждаща течност. И да не се заблуждаваме, все пак караме стари мотори и проблемите с тях са правопропорционални на годините им. Успех!!!
                              [URL]http://www.youtube.com/watch?v=sfPM77TsGaA[/URL]

Коментар

Според мене може и да е от водната помпа там има едни семерчета които като се износят по същия начин пресича маслото.Тъкъв проблим имах и аз смених семерите и се оправи работата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X