Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Почна се (въпроси за ямаха ТДР 125)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Почна се (въпроси за ямаха ТДР 125)

с тъпите въпроси, ама тоя мотор ми е като ново гадже - ич не отбирам за какво става въпрос
    След последното по-дълго каране по софийските улици забелязах следните неща:
    1. Температурата след първите 15 мин през цялото време стрелката седя на границата с червеното. Карах, както по дълго време без да спирам, така и седях по светофари. Това нормално ли е? Няма перка и се притеснявам да не изпуши.

2. Колко трябва да са оборотите на празен ход? Тия мойте са 3000, което ми се струва много.

Става дума за ямаха ТДР 125

Ми това е за момента

Поздрави

1. За температурата може (но не съм сигурен) може да е от липса на достатъчно охладителна течност или повече антифриз отколкото вода.
    Сипвай вода в разширителния съд.

2. А за оборотите са прекалено много трябва да са на границата преди да угасване (около 900-1000)
    SUBARU OUTBACK I 2.5 AT

Коментар

Re: Почна се (въпроси за ямаха ТДР 125)

Хмм ..... И моита температура е така мисля че е нормално .. аз а оборотите около 1000 ги направи

Коментар

Re: Почна се (въпроси за ямаха ТДР 125)

Оборотите трябва да са в интервал 1200-2000 а температурата, щом не завира след като мине червеното значи термодатчика не е в ред или не е обезвъздушена системата.Може да има и сто други причини ама това е най вероятно според мен.

Коментар

До: Почна се (въпроси за ямаха ТДР 125)

за температурата провери какво е и отстрани проблемите защото не е добре тая история с червеното.
          Датчика може да се провери като се измери температурата на двигателя някакъв страничен уред и се свери информацията дали съвпада, но ако не е от датчика а от термостата както беше при мене лошо. Водата трудно ще заври защото 2т двигатели работят на по-ниска температура. На тях червената зона им започва от 85-90С а не като на колите на 110-120С, затова ако не е от датчика си виж термостата. щото може да стане белята
          If you want to be "пиян", drink "ракия", not "айран"
          Кара: Honda XL 600R 1984'

Коментар

21-04-06, 00:15 е датата на въпроса... Мисля вече е разбрал каквото му трябва.

Коментар

То той е разбрал ама е хубаво и другите да знаят, че 125cc ендйро като го караш по на високи обороти загрява, те са по тежки от кросовете и за това се получава това.Аз си сложих 2-ри радиатор и нямам проблем
              KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X