Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за гарнитури на RM

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за гарнитури на RM

Здравейте, преди време си купух RM, но дойде време да му направя малко ремонтче но човека от който го купих
    си е правил експерименти с гарнитурите, слагал е каквито му паднат и въпроса ми е.
    Ако някой може да помогне със съвет, колко мм са гарнитурите на главата и долу на цилиндъра.

Благодаря ви предварително
    Последно редактирано от Chinela; 11-12-08, 08:37.

До: Въпрос за гарнитури на RM

ако е горе на главата мога да ти кажа но за долу нз

Коментар

Коя година ? Кои кубици ?
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от koko72 Преглед на мнение
        Здравейте, преди време си купух RM, но дойде време да му направя малко ремонтче но човека от който го купих
        си е правил експерименти с гарнитурите, слагал е каквито му паднат и въпроса ми е.
        Ако някой може да помогне със съвет, колко мм са гарнитурите на главата и долу на цилиндъра.

Благодаря ви предварително
        Mисля че е 88 год. 250 куб.Старичак е ама като няма за нов ще го карпим да върви какво да се прави.

Коментар

Аз ще ти предложа едно сносно за мен решение на проблема, а именно клингирит. Дебелината му е идеална за такива цели и не съм имал до сега проблем с гарнитурите.
          На мен един приятел ми беше дал едно парче, но мисля че в крепежните елементи има.
          Димитър Тенев

Коментар

За под цилиндъра съм съгласен с клингирит. Ама за главата не.
            Там при главата тече горщ антифриз аз и температурата е доста по-висока от колкото долу.
            Гарнитурите за главата са специални инпрегнирани с разни смоли и имат метална лента между отвора на цилиндъра и пътищата на антифриза.
            Мисля, че ако сложи горе клингирит антифриза ще го скапе и ще избие на някъде. Ако не успееш да намериш може да пробваш да си направиш от някакъв мек метал, който вече няма да се разкапва, ама това вече са си мой съчинения и незнам доколку са подходящи.
            KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

малко трудно под цилиндара да е клингирит ?трябва да се знае дебелината А?мн е важна защото ако е по дебела намлявате горивнакамера а ако е малка се увеливачава и двете са си важни гарнитури да си ги порача от някои магазин специялно за модела
              Опел Корса В 1,4 82 коня
              Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
              Ямаха ХТ 600Е
              Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_pk Преглед на мнение
                малко трудно под цилиндара да е клингирит ?трябва да се знае дебелината А?мн е важна защото ако е по дебела намлявате горивнакамера а ако е малка се увеливачава и двете са си важни гарнитури да си ги порача от някои магазин специялно за модела
                Да затова питам защото е много важно това да се знае точния размер на гарнитурата защото ако е по тънка ще ударе горе в главата. Апък ако е по дебела се увеличава горивната камера и ще гори повече и по трудно ще пали.Ако някой е разглабял може да е обърнал внимание колко мм са гарнетурата.

Коментар

Баш обратно става ако е по дебела се увеличава ако е по тънка се намалява аз карам доло на цилиндара с гарнитура от клингирит 0.5мм и нямам проблем от горе е хубаво от някакво алуминиево или медно фолио
                  0888 074 049

Коментар

Трябва много да си мислил докато го измислиш.

Я пробваи да събереш 2 и 2 да видим колко,ще го изкараш.

П.п Не съм казал,че незнае,а че пише без да мисли
                    Последно редактирано от spl77; 15-12-08, 17:18.

Коментар

Eее, убъркал се е човека сега хванете го изяжте. Случва се. Сигурен съм, че просто се е убъркал.
                      Ма според мене ако сложи 0,5 отдолу няма да има някаква кой знае каква промяна на горивната камера, и да не уцели промяната ще е токова малка , че няма да навреди. На мен под цилиндъра на КЛХ-а ми е клингирит а и на старата Джилера пак беше така и няма проблеми.

Коментар

На четиритактов може да няма значение, но на двутактов има огромно значение. За някои модели оригинално се продават по няколко дебелини гарнитури, и трябва ти да изчислиш коя ти трябва.

Иначе комплект читави маркови гарнитури за това сузуки са под 60лв, но трябва да знам коя точно година е. С "горе-долу" няма да стане.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          Иначе комплект читави маркови гарнитури за това сузуки са под 60лв, но трябва да знам коя точно година е. С "горе-долу" няма да стане.
                          Е това изчерпва темата. Щом могат да се намерят истински гарнитури колегата да не се чуди ами да проверява годината и да си ги купува.
                          Всичко друго е компромис и може да съкрати живота на машината.
                          Клингирита е в случай, че е навъзможно откриването на гарнитури.
                          А в моя случай майстора не ме е питал и е сложил клингирит, който при първо разглабяне изчезва

Коментар

стига де изядохте ме !!!
                            убарках се случва се просто исках да кажа че не става от каквото и да е !!!! и при 4т двигателите е така трябва да се внимава с гарнитурите за цилиндара и главата
                            Опел Корса В 1,4 82 коня
                            Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
                            Ямаха ХТ 600Е
                            Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Предположих, че е с О-ринг между главата и цилиндъра...
                              Последно редактирано от BikerBoyy; 15-12-08, 21:56.
                              Димитър Тенев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X