Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С какво да залепя спукан радиатор ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: С какво да залепя спукан радиатор ??

Не знам за спукан или пробит радиатор, но за изкривен и при това много можеш да потърсиш Жоро Пашов от Сливен.
    Виждал съм да връща от ония свят радиатори които са били като вита баница..

Коментар

Първоначално публикуван от dabich Преглед на мнение
      Ами не ми е много близко, но ако не изскочи друга вариянт ще ходи там. Някакви кординати ако е удобно?
      Ти по принцип откаде си,штото тук има колеги отвсякаде иможе да знаят майстор по-близо до теб.А инак за координати ето номера на Шарков от Ст.загора 0886316795 .

Коментар

От Пазарджик съм, значи мислех си за Пловдив някъде да се пробвам, знам един заварчик на изхода за околовъсното след Хаджията Груев. При него съм ходил за заварки на глави, ама там детайлите са по-дебели! Все още очаквам колегата Д-МАКС да даде отговор за тея смоли и лепила. Краиния вариянт е да изолирам тоя ламел, но не ми се ще, щото като го пържа почва да позагрява!

Коментар

Изпробван начин е калай, и с накой по голям поялник на за друго ами по лесно.Ако пък е по малка дупката купуваш ленино семе, мелиш го и го изсипваш в радиатора.От самата циркулация и от истичането на течност семето се насочва към дупката и полепва.Като истине си готов.

Коментар

С калай ще стане ли на алуминиев радиатор?

Коментар

Dabich, с калай алуминии едва ли ще стане. За толкова голяма пробойна едва ли и лепилото ще свърши работа. Повечето от лепилата, които могат да се ползват за затапване, или не издържат на тази температура(около и над 100 градуса) или нямат адхезия към алуминия. Като добавим че вероятно и местото няма да може да се почисти достатъчно добре, лепилото ще си е чиста загуба на време и пари. Ако все пак държиш да опиташ, потърси в някой железарски магазин едни ала пластелин продукти и обърни внимание дали ги дават че стават за алуминии и радиатори. Мисля че имаше някви Sunfix или нещо подобно. Почистваш максимално добре, омесваш малко количество, и запълваш, оставяш го при темепратура около 20-25 градуса за поне 24 часа и пробваш за резултата. Може пък и да се получи.
              Гледам на горе са ти казали за някои възможности за заварка, които в случая ми се виждат най-резонни. Не знам колко струва този радиатор, но понякога новия излиза почти на цената на ремонта+обикалянето+загубеното време.
              Освен това всеки ремонт както с лепило така и със заварка, може да се окаже временно пред вид постоянното вибрационно натоварване.
              Ако можеш пусни една снимка на проблема. Може и други идеи да излезнат.
              Не съм ти писал на ЛС, защото постването тука може да е полезно и за някой друг с подобен поблем.
              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Мерси за отговора! С заварка може да стане и то не временно, но това което ми предлагат е да се отреже рамката един път та да има достъп до местото, после се заварява пак на същото место но естетически ще стане много грозно, за това мислех за заварка. Имам един непроверен вариянт, ще го пробвам и тогава ще се клепе с лепила. Ето снимки, дано да се види нещо!
                Този радиатор нов струва 350$, няма как да излезе по тънко!

Коментар

Лятото паднах с моя паркетник и естествено се спука радиатора.С бащата ходихме до един майстор,видя го и каза, че е алуминиев и ,че само с аргон се прави да държи здраво.Но за съжаление в момента нямаше аргон и го намаза с поксипол.Каза да го изчакам да изсъхне хубаво, но още като напълних радиатора протече и тогава бащата го даде във фирмата да го заварят с аргон и стана супер здраво.Така че по-добре не се занимавайте с измислени лепила , ами го дайте да го заварят и да нямате ядове после

Коментар

Значи имам развитие по ремонта, отрязах горния ламел (спуканата тръбичка) и я подгънах на два пъти ( с който говорих ми каза, че е невъзможно да не се скърши, да ама не се скърши), но пак при проверката пропускаше по малко въздух. Дадох го да го заварят, но неможе да се направи цял шев, понеже неможе да бръкне човката на заваръчния апарат и пак пропуска по малко, та си мислех дали да не пробвам с тези запушващите течности или другия вариянт импрегнирането, за което говори колегата Д-МАКС, ама лошото е, че вече не се знае големината на отворите.

Коментар

А можеше да го оклепеш отвътре на тръбичката с нещо от споменатите лепила и тогава да прегъваш. Щеше да задържи там.
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

ако е малка пукнатина може с влактнест кит - тествано е и работи
                        CRF - Contingency Reaction Force

Коментар

Според мен най-добре става с аргон като се завари.Тествал съм го и няма проблем.Пробвал съм и с поксипол, ама за нищо не става. Аргона му е майката

Коментар

Бих ви препоръчал да го подмените със здрав.
                            Преди година някъде и аз така се мъчих с един радиатор на IVEKO: лепих, прегъвах, заварявах, но не стана.
                            Бръкнах се с 750 лв, щото не можах да намеря читав втора ръка.
                            Обаче докато търсех за буса ми направи впечатление,че има много радиатори за леки коли ( втара употреба ) в Дупница, а за мотори при Емил в Яхиново.
                            Ако някой има нужда бих съдействал.
                            Поздрави.

Коментар

Теч от радиатора

Здравейте колеги, та искам да ви попитам как мога да си оправя радиаторчето ... пробил сам го в някоя гора и леко като капе.. питата е смачкана 1-2см
                              Последно редактирано от Тануцо; 14-09-09, 22:52. Причина: правопис
                              KAWASAKI KX 125 :p

Коментар

До: теч от радиатора

Като за начало, използвай търсачката на форума!!

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=3797
                                Per aspera ad astra.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X