Обява

Свий
Няма добавени обяви.

до всички които знаят нещо за 2-т. двигатели

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• до всички които знаят нещо за 2-т. двигатели

от станата на саединителят има 2 пластмасови ролки едната задвижва водната помпа а другата е на коляновият вал.отвън и двете имат белези които трябва да се паснат това добрено но тази която е на вала има белег и от вътре но на вала или на картера няма такъв .въпросът ми е във какво положение трябва да е вала за да е на белег. горна или долна м-ва точка.или ако някои има схема за такъв двигател искренно моля да ми е изпрати става въпрос за APRILIA RX 125 -1996 futura. МОЛЯ ВИ ПОМАГАИТЕ.
    VIVA la MOTOCROSS

Мисля че искаш да кажеш 2 пластмасови зъбчатки а не ролки
    Зарежи ги тези белези. Водната помпа няма никаква нужда да се синхронизира с коляновия вал така че зъбчатките си ги слагаш просто да са зацепени нормално без да гледаш никакви белези.
    Виж ако се задвижва и някаква маслена помпичка тогава може да има някакво значение зацепването, но тогава зъбчатките със сигурност трябва да са с еднакъв брой зъби или кратен на цяло число .

Според мен няма значение как ще ги зацепиш при сглобяването.
    2010 CRF 250 R

Коментар

да зъбчатки са извиняваи за подвеждането.значи:те са абсолютно еднаквии имат еднакъв брои зъби но защо пък са направили белези и на гърба на тази която е на вала.а що се отнася до маслената помпа аз изолирах микс помпата .считам че така е по добре маслото директно при бензина.
      VIVA la MOTOCROSS

Коментар

Аз също мисля като Димитър че няма никакво значение как са зацепени зъбчатките ,виж ако мотора беше 4-т това вече е друга работа ти виж само да не объркаш зацепването на атаката[ако имаш такава].

Коментар

Зарежи ги тези белези по зъбчатките. Това най-вероятно са от формата в която е правена отливката и нямат нищо общо с работата на мотора.
          Дефект на калъпа
          2010 CRF 250 R

Коментар

Виж сега пласмасовите зьбчатки наистина имат белези и трябва да бьдат зацепени правилно защото тази пьрвата дето е на вала трябва да има белег който да се срещне с белега на врората когато вала е в горна мьртва точка а втората тази назад посока кьм веригата е за балансиращия вал . А ако не си забелязьл има още един белег който е на другата ос не коляновия вал а балансатора та този белег представлява една чертичка малка тя сьщо трябва да е кьм белега на пласмасовата зьбчатка тази дето казваш че има и от двете страни .А ако не го зацепиш правилно ще разбереш по това че мотора ще ти прави едни гадни вибрации . Или с по прости думи казано пласмасовите зьбчатки имат по два белега защото долния белег е за зацепване на забчатката спрямо белега на оста а горния е за зацепване на зьбчатка спрямо другата забчатка и важното е когато всички белези сьвпаднат коляновият вал да е в горна мьртва точка
            не казвай всичко но знай какво казваш

Коментар

Първоначално публикуван от mishelmoto
              Виж сега пласмасовите зьбчатки наистина имат белези и трябва да бьдат зацепени правилно защото тази пьрвата дето е на вала трябва да има белег който да се срещне с белега на врората когато вала е в горна мьртва точка а втората тази назад посока кьм веригата е за балансиращия вал . А ако не си забелязьл има още един белег който е на другата ос не коляновия вал а балансатора та този белег представлява една чертичка малка тя сьщо трябва да е кьм белега на пласмасовата зьбчатка тази дето казваш че има и от двете страни .А ако не го зацепиш правилно ще разбереш по това че мотора ще ти прави едни гадни вибрации . Или с по прости думи казано пласмасовите зьбчатки имат по два белега защото долния белег е за зацепване на забчатката спрямо белега на оста а горния е за зацепване на зьбчатка спрямо другата забчатка и важното е когато всички белези сьвпаднат коляновият вал да е в горна мьртва точка

Извинявам се задето давам погрешни съвети Не знаех че този модел на априлия е с балансиращ вал.

Мишелмото виждам че е по-добре запознат с априлия от мене.
              2010 CRF 250 R

Коментар

благодаря ти за точния съвет.mishle това нещо го търсих сумати време.още веднъж сърдечни благодарности.
                VIVA la MOTOCROSS

Коментар

Първоначално публикуван от FUNI
                  благодаря ти за точния съвет.mishle това нещо го търсих сумати време.още веднъж сърдечни благодарности.
                  няма нищо нали сме тука за да си помагаме па и да знаеш че имам перфектен окомплектован двиготел точно за твоя мотор а телефона ми е 0888816522
                  не казвай всичко но знай какво казваш

Коментар

то дори и да няма балансиращ вал правилното е белезите да се срещат както трябва особено в случая на двете еднакви по брой зъбчатки, а отгоре на всичко и пластмасови! Те са сработени по начина на белезите и е лоша разминавката!
                    4ао
                    Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X