Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Износени шлици - варианти за решение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Износени шлици - варианти за решение

Брех м*** му и КТМ! Много модерен бе

Коментар

Аз мислех да ти предлагам подобно решение само, че вместо да се заварява манивелката стегната, да й се заварят ушенца с дупки и да прекараш болтче от там и да го стягаш с гайка.Иначе браво, много е кофти без манивела нали?Голямо бутане настава и все гледаш да спреш близо до наклон ... не искам да си спомням за едни мой подобни премеждия.
      Иван Маринов
      Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
      ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Нямаше как да се заварят ушички защото щяха да опират в капака на съединителя.Помислих си го и тва ама...
        Aprilia RX 125=>KTM EXC 200=>VW Golf Mk3 TDI...
        Gas Gas EC 200

Коментар

... няма да издържат заварени ушички с подобна големина. Ако са отляти с манивелата има някакъв шанс, но заварени абсурд.

Коментар

80лв. за тази манивела е направо без пари.
            Взимай и сменяй с нова. Всичко друго е вятър работа и ще си докараш проблеми с шлиците на вала.
            2010 CRF 250 R

Коментар

Аз сам решавал подобен пробрем с манивела като пробих с бормашината отвор точно между оста и манивелата после в получения отвор набих щифт с 3 десети по голям от бургията с която съм рзпробил,по този начин се получава нещо като шпонков канал и на двете повърхности но също е временно решение щифта се разбива изпада трябва пак нов и така до безкраи . Може и да завариш челно с няколко точки които ще трябва да изпилиш за да може да се разглоби . Но това се прилага само когато няма от каде да се купи нова манивела

Коментар

Шлици на скоростен лост на Yamaha DT 200R

Износени са ми шлиците на скоростния лост на DT 200. Толкова са износени , че лостът не може да превключва. Предложете ми решение. Възможно ли е да се поправи или евентуално да се завари , или да търся друг лост ?

Коментар

До: Шлици на скоростен лост на Yamaha DT 200R

Трудно може да го оправиш, търси друг, сигурно става и от друг модел ямаха.
                  Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Колега предлагам ти един начин които съм пробвал и върши работа. Значи варианта е следният със боргия 3 или 4 мм. пробиваш скоростния лост и оста едновременно. След това слагаш едно болтче и гаика и стягаш при мен стана идеално.

Коментар

Първоначално публикуван от PECATA Преглед на мнение
                      Колега предлагам ти един начин които съм пробвал и върши работа. Значи варианта е следният със боргия 3 или 4 мм. пробиваш скоростния лост и оста едновременно. След това слагаш едно болтче и гаика и стягаш при мен стана идеално.
                      Благодаря за идеята , вероятно ще опитам така.

Коментар

колега и аз имах същият проблем кавазаки кх250 всичко опитах но замалко издържи и пак превърташе,за това си купих нов от магазин в Стара Загора железен е и пасва много добре и вече нямам проблем.Има и алуминиеви цените са от20-40 лева моят го купих за 22лв.

Коментар

Малк отрудно ще го разпробиете равномерно,защото оста е много по твърда от лостчето и бургията винаги ще бяга към по мекият материал
                          Поздрави,
                          MG RACING

Коментар

А пък на мен ми се вижда напълно безсмислено да се разваля така или иначе здравата ос за 20лв., защото ако нещо се издъниш незнам колко по 20лв. ще трябва да даваш тогава... Винаги когато имаш възможност, дори и малка, гледай да взимаш оригинално, че вече от тези побългарявания може свят да ти се завие като си взимаш "нов" мотор ..
                            Димитър Тенев

Коментар

Мислех да си кажа идеята, но Павле и PECATA веча са го споменали. Наложи ми се точно преди състезание да направя това, само че използвах ролка от иглен лагер. Вала се разпробива много трудно. Резни с флекса мястото където се съединяват плоскостите на манивелата и постави болт и гайка. Ако използваш малка флекса можеш и да резнеш шлица на вала и т.н.
                              Вярно, че е скъпа част. Да си кажа правото след това въобще не ми се наложи да я сменям.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X