Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ЧЗ 350

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с ЧЗ 350

Колеги помогнете.Имам ЧЗ 350 направих му основен ремонт(бутала, сегменти, болтове, иглени лагери, гарнитури на блока и цилиндъра)купих му и нови свещи на "шампион".Мотора запали от 3-тия път и карах 400 метра щеше да си кара още ако не се беше оплела веригата около предбата зубчатка защото била хлабава.Забутах мотора до нас скъсих веригата с 1 "ОО" и я сложих стегна си се добре даже можеше още.
    (При оплитането ан веригата около предната зъбчатка мотора загасна- вала блокира,но след като махнах веригата вала си се завъртя и буталата си бяханаред).Като оправих веригата ритах да запали запали за 1 секунда и това ми е проблема за който ви търся за помощ.Всичко което може да да му пречи за запалването го проверих(свещи,чукче наковалня,карбуратор,ключалката(защото преди ми правеше номера и не искаше да пали)с баща ми му правихме центровка ,но така и не запали.Опитайте се да ми помогнете и да ми дадете съвет.
    Последно редактирано от cz350; 19-08-08, 12:59.

До: Проблем с ЧЗ 350

Прочетох това : 0,3мм
    3мм преди ГМТ
    Задължително правиш първо десния цилиндър
    десен цилиндър-горно чукче
    лев цилиндър-долно чукче
    Най-добре е с микрометър, ако нямаш става и с една пръчица. Правиш и маркери на определените позиции и без проблеми хващаш предварението.Направих го и пак не пали.

Коментар

Първо провери искрите как са / за да си сигурен че нямаш проблем с бобината, чукчето и кондерзатора /
      Второ виж ротора дали бие / много често ротора губи баланс и като припали мотора и к.вал вдигне обороти той направо размята чукчетата /
      Трето провери да не е превъртял ротора при блокирането , но ако беше ме съмнява да можеш да направиш центровка.
      Четвърто провери всичко ок ли е с карбуратора.
      И за последно пусни му бензина и го запали

Коментар

Първоначално публикуван от cz350 Преглед на мнение
        Прочетох това : 0,3мм
        3мм преди ГМТ
        Задължително правиш първо десния цилиндър
        десен цилиндър-горно чукче
        лев цилиндър-долно чукче
        Най-добре е с микрометър, ако нямаш става и с една пръчица. Правиш и маркери на определените позиции и без проблеми хващаш предварението.Направих го и пак не пали.
        Точната центровка е 2,8мм преди ГМТ,ще усетиш разликата,успех

Коментар

Проблема беше, че имаше игличка от биелния лагер и десния цилиндър беше потрошен сега мотора си върви като нов.

Коментар

Първоначално публикуван от cz350 Преглед на мнение
            Колеги помогнете.Имам ЧЗ 350 направих му основен ремонт(бутала, сегменти, болтове, иглени лагери, гарнитури на блока и цилиндъра)купих му и нови свещи на "шампион".Мотора запали от 3-тия път и карах 400 метра щеше да си кара още ако не се беше оплела веригата около предбата зубчатка защото била хлабава.Забутах мотора до нас скъсих веригата с 1 "ОО" и я сложих стегна си се добре даже можеше още.
            (При оплитането ан веригата около предната зъбчатка мотора загасна- вала блокира,но след като махнах веригата вала си се завъртя и буталата си бяханаред).Като оправих веригата ритах да запали запали за 1 секунда и това ми е проблема за който ви търся за помощ.Всичко което може да да му пречи за запалването го проверих(свещи,чукче наковалня,карбуратор,ключалката(защото преди ми правеше номера и не искаше да пали)с баща ми му правихме центровка ,но така и не запали.Опитайте се да ми помогнете и да ми дадете съвет.
            Така наречената игличка е била извън своето място след ремонта !
            Иначе няма как да излезе.
            Просто си я забравил в двигателя.

Но не се притеснявай, не си първият който го прави този номер, като се сетя колко правиха по два ремонта като теб направо не сдържам смеха си !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X