Обява

Свий
Няма добавени обяви.

мотопед стела 36

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• мотопед стела 36

Знае ли някой къде има магазин резервни части за руски мотори ,матопеди.Преди 6-7 години купих това чудо на техниката стела работеше нормално като за руско потопедче.в един прекрасен момент спря дори не го погледнах какъв му е проблема.Не мислех да го ремонтирам не ми пречеше в мазето но в един прекрасен момент сина ми порасна и сега ме тормози иска да го кара.Та запретнах ракави ,започнах от тоците генератор, електронно ,бобина ,свещ.Генератор показатели в норма ,електронно незнам там не разбирам ,бубина в показатели поне така показва мултицета ,свеща и кабела също в норма.Няма искра.Прудполагам електронното от дългото седене на влага се е скапало кондензатори диоди и други ел. компоненти.Та въпроса е знае ли някой магазен където със сигорност продават части.до момента проверих 2 магазина в София и един във Велико Търново успях само за съединетела дисковете да взема.Заядох се с това моторче и ще го подкарам без значение какво ми струва но що да е така,ако някой помогне с инфо ще ме улесните,благодаря предварително.И не ме мислете за луд покрай това чудо на техниката.

До: мотопед стела 36

В София освен при Бабите другаде трудно ще намериш части за соц. машини. Новият им адрес не го знам с точност, но магазина е в блока на ъгъла на бул. инж. Иван Иванов и Цар Симеон
    2015 KTM EXC 450 six days Argentina
    Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Мисля,че двигателите бяха от карпатка,и електронното също.

Коментар

Електронното е едно към едно от минск но стелата е 6в а минска 12в и всичко друго генератор и бубина.ще се повъртя да видя този магазин дето казва колегата.Случайно намерих едно строшено за части сега чакам да кажат колко бири искат.

Коментар

Първоначално публикуван от alalexl Преглед на мнение
          Знае ли някой къде има магазин резервни части за руски мотори ,матопеди.Преди 6-7 години купих това чудо на техниката стела работеше нормално като за руско потопедче.в един прекрасен момент спря дори не го погледнах какъв му е проблема.Не мислех да го ремонтирам не ми пречеше в мазето но в един прекрасен момент сина ми порасна и сега ме тормози иска да го кара.Та запретнах ракави ,започнах от тоците генератор, електронно ,бобина ,свещ.Генератор показатели в норма ,електронно незнам там не разбирам ,бубина в показатели поне така показва мултицета ,свеща и кабела също в норма.Няма искра.Прудполагам електронното от дългото седене на влага се е скапало кондензатори диоди и други ел. компоненти.Та въпроса е знае ли някой магазен където със сигорност продават части.до момента проверих 2 магазина в София и един във Велико Търново успях само за съединетела дисковете да взема.Заядох се с това моторче и ще го подкарам без значение какво ми струва но що да е така,ако някой помогне с инфо ще ме улесните,благодаря предварително.И не ме мислете за луд покрай това чудо на техниката.
          таман продадох 1 такав за 200 лв . Има части в Враца ама пич много фърля скоростите това иначе пали безгрешка
          Прикачени файлове
          Марио Станчев , 0877833344 / skype: mario_stanchev

FaceBook: http://www.facebook.com/Vammpire

Коментар

Здравеи приятел запалването на това чудо е наи дсброто което има как е отказало просто незнам.В магазин Рокер в Пловдив има всичко също и при Маняка в Казанлък.
            Най-добре е да имаш богати приятели!!!
            Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Нямам на идея как се е скапало електронното още не съм сигурен дали ето.Дадах го на едни познати които имат апаратура и разбират да го погледнат и за го отремонтират ако намерят нещо скапано.Ако се окаже че то е ок другия момент който сега ми идва на акъл някаде масата да се губи двигател рама ,когато пробвах да прехвръкне искра ползвах цилиндара като маса.Но иначе ако намеря някаква резервна част без значение каква и ще копувам то не са му скъпи частите.Дисковете за съединитела онзи ден ги взех от търново 1.50 лв бройката обаче само това имаха.Днес се занимавах с съединитела да го видя в какво състояние е гайката се беше саморазвила добре че не се е скапало всичко по съединитела че с тия части лоша работа.Мерси за инфото за магазините ще търся в нета нещо за тях като адреси .

Коментар

Днес ми се обадиха че електронното не е изгоряло,и ме пратиха на черешата.май съм до тук с това моторче.Генератора дава ток електронно работи бубина проверявам с мултецет първична намотка има съпротивление вторична намотка също ,кабел лула проверих също не са прекъснати незнам за кабела може и да има утечка но поне да ме бие ток като я държа то няма,свеща е нова верно българска но я взех за проба ,уж всичко е ок но искра така и няма.утре вечер ще ходя на вилата да сложа електраннота и бубината и пак да гледам ,какво ли вече нямам идея ако някой се сеща да сподели .Утре последно ще проверя форома някаде към 17ч и тръгвам.Ако някой откликне мерси предварително.

Коментар

да кажа и закрия темата за тоз велик скутер,запалих го сина ми е хепи скъсва го от каране.Незнам колко ще издържи но засега работи добре като за такъв скутер даже върви доста.Разцепих двигатела щото прожината на вилката за скоростите беше счупена та я смених 4лв струва.Прегледах бутало циливдар не са надрани даже изглеждат учудващо добре ,най вероятно не е карано много.Наистина при бабите има всичко за него малко някои цени са високи кат за това моторче ама какво да се прави като са монополисти и няма на друго място откъде да си ги набавиш,но пък имат от пиле мляко за него.Това е от мен лека и безаварийна на всички на 2 колела.Забравих да спомена какво му беше та нямаше искра,някой който разбира си е играл с клучето за запалване и го е вързал на обратно,когато трябва да пали той го е дал на маса ,а когато трябва да го гасиш масата се прекъсва.По лагика е така но не и при руснака.

Коментар

От: мотопед стела 36

Здравейте колеги. Днес ми се счупи лоста за скоростите. Живея в Плевен.
                    http://kachi-snimka.info/images/rgh1289152474z.jpg
                    Ако някой има тази част и реши да ми я продаде или инфо от къде да я купя ще съм безкрайно благодарен

Коментар

Здравейте колеги. Намерих лост за скоростите.
                      ДО оня ден имах проблеми с карбураторчето на Стелата. Игленият клап не задържаше и позволете ми да споделя , как разрешихме проблема с моят приятел. Причината се оказа малкото уплатнение на върха на иглата. Както се чудехме от какъв подходящ матерял да изрежем/ подходяща зъмба и т.н., изведнъж приятеля се загледа в обикновената газова запалка и откри в нея нужното уплатнение.
                      Така разрешихме проблема.
                      С уважение към всички.

Коментар

Здравейте колеги отново. Онзи ден , приятелят ми , след като яхна Стелата
                        установи , че километража въобще не работи. Като свалихме капака на скоростите
                        се оказа , че липсва цялата му част. Дори не знаем какво представлява.
                        Бихте ли помогнали с инфо.
                        С уважение.

Коментар

за тази година приключваме с реглажите и обяздването на Стелата.
                          Дори синът ми засне клипче:

http://www.vbox7.com/play:c9fdc248

Коментар

Здраве желаем маняци на мотопед СТЕЛА.
                            Както обещах миналата година, моят приятел цяла зима в гаража, разглобва мотопедката- почисти частите-грундира ги и накрая ги боядиса.Включително разглоби касетата на съеденителчето, щото повярвайте ми адски нескопосано е замислено от бай руснак. Бяха сменени с нови доста износени части по окачването.Благодарение на един сайт-търгуващ онлайн. Оказа се , че са коректни в доставките и не са скъпари.
                            Накрая приятеля прикачи електронен километраж. Е доста си поигра да го тарира верно, но стана.
                            Ето е клипчето с новият мотопед Ники Stella:

http://vbox7.com/play:b76be6c602

Коментар

Първоначално публикуван от SJEFANA Преглед на мнение
                              Здраве желаем маняци на мотопед СТЕЛА.
                              Както обещах миналата година, моят приятел цяла зима в гаража, разглобва мотопедката- почисти частите-грундира ги и накрая ги боядиса.Включително разглоби касетата на съеденителчето, щото повярвайте ми адски нескопосано е замислено от бай руснак. Бяха сменени с нови доста износени части по окачването.Благодарение на един сайт-търгуващ онлайн. Оказа се , че са коректни в доставките и не са скъпари.
                              Накрая приятеля прикачи електронен километраж. Е доста си поигра да го тарира верно, но стана.
                              Ето е клипчето с новият мотопед Ники Stella:

http://vbox7.com/play:b76be6c602
                              Колега поздравления за това което сте направили от това чудо на ссср техника.а ето и моето ,аз не се занимавам толкова с него сина ми само го юрка.http://vbox7.com/play:933132b6 .макс скорст 50км

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X