Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мигачите на Suzuki TS 125 R не мигат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мигачите на Suzuki TS 125 R не мигат

Рискувам да задам глупав въпрос, но не мога да се справя сам:

Наскоро се сдобих със Suzuki TS 125 R произведен през 1992 г. Уча се да го карам с голям мерак, дори си купих и монтирах мигачи - единия вече пооткъртен

При монтажа ги свързах към изведените кабели по единствения работещ начин, но не мигат. Предполагам, че е проблем с релето (ако има такова), но дори не знам къде се намира по мотора.

Някакви идеи?

П.С. Търсих мануали из нета, вкл. по линковете от форума, но нищо не открих. Ще съм благодарен, ако някой може да ме насочи към мотор със сходни характеристики, може би някой по-популярен, за който евентуално се намират мануали...

До: Мигачите на Suzuki TS 125 R не мигат

Не стана ясно следното:

Светят, но не мигат?
    или
    Въобще не светят?

Ако е първото - виж релето.
    Ако е второто - прегледай връзките, ключа също и релето.
    Виж някои от крушките да не се пръкъснали.

Коментар

Май светят, но не мигат...
      Според мен мигачите са с малка мощност (5-10вата) и не могат да накарат релето да изключи. Повечето "Афтърмаркет" мигази са именно такива.
      Или трябва да си намериш мигачи с 21 вата крушки, или да сменяш релето с електронно такова.
      Иначе мотора си е доста популярен, но нещо за тези 125-ци не се ширят много манюали из интернета.
      Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Светят, но не мигат.

Много ви благодаря!

Ще пробвам да сменя мигачите с по-мощни или релето, в зависимост от цените им.

Само да ми кажете къде се намира релето и как изглежда?

Коментар

Няма нужда да сменяш мигачите, а самите крушки.

При мен с предишният ми мотор (Suzuki TS 200R) беше нещо такова, самоче ми мигаха много бързо и ел. техника ако мога така да го нарека ми каза да сложа крушки с повече ватове и щели да си мигат нормално!

Един приятел има Suzuki TS 125R и мигачите са му супер много в страни и при всяко едно падане ги чупеше. Сега май му работи само преден ляв
          Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

Само смяната на крушките може да свърши някаква работа, но обикновено това ще доведе до прегруване и стапяне на самия мигач при продължителна работа. Също е малко вероятно да могат да се намерят подходящи крушки с този размер, но не пречи да се потърси.
            Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Ще се поразходя по магазините и ще разбера какви са възможностите. При всички случаи няма да слагам много специални мигачи, защото наистина доста стърчат, а не е да не падам

Ще ми се все пак да пробвам да намеря електронно реле, както спомена tatkobarba, защото мога да си купувам супер стандартни ("Афтърмаркет") мигачи, всеки път като ги счупя.

Има те ли идея къде се намира релето по мотора?

Единственото което ми хрумва като на лаик ("каиш" ) е, че сигурно е някъде в черна кутийка като бушоните или може би зад ключа на мигачите на кормилото...

Коментар

Моето реле е някъде под таблото. Става въпрос за КЛХ 650. Врътни на контакт и пусни мигачите и би трябвало да го чуеш къде е.
                [URL="http://slackpack.net/?q=node/388"]
                [/URL]

Коментар

Проблема наистина е в малката мощност на крушките. Сложих 2x21W от едната страна и замигаха . Открих и релето - на доста достъпно място под седалката от страната на ауспуха.

След като пообиколих близките магазини установих, че мигачите които събират 21W крушки със стандартния цокъл са доста големи. Другият вариант беше миниатюрни като за пистов мотор 20W и относително скъпи.

Продължавам да търся, най-вероятно ще сменя релето, но важното е че знам какво не е наред, за което още веднъж благодаря!!!

Коментар

Това е моето решение за мигачите.Остават си 21-ви крушки и не се сменя релето,но аз имам багажник.Ако мога да ти помогна с нещо

[URL="http://slackpack.net/?q=node/388"]
                    [/URL]

Коментар

Интересно решение При мен не би могло да стане така.

Аз след доста лутане (в това число пробвах с реле за кола, ходих и до един сервиз...) си купих китайско реле, което идеално пасва на китайските мигачи

На него е написано "2 х 8-21W max". Открих го само в един магазин от известните ми в София.

Важното е, че всичко приключи успешно

Коментар

да не отварям нова тема искам да попитам откъде да си взема реле за мигачите от София за априлия рх крушките са по 23W
                        Мерси предварително !
                        Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Първоначално публикуван от spower Преглед на мнение
                          да не отварям нова тема искам да попитам откъде да си взема реле за мигачите от София за априлия рх крушките са по 23W
                          Мерси предварително !
                          В магазина на Априлия на Кирил и Методий пробва ли?
                          Когато ги попитах за реле за 10W-ви крушки ми отговориха, че доставят по каталог за конкретни модели на Априлия, та би трябвало да ти свършат работа.

Успех!

Коментар

намерих за 3лв като оригиналното за 23W крушки в мотохулиган за релетата били 2 вида 12V i 6 V , че на някой ако му трябва там има иначе на др места ми обявиха по 15 лв
                            Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X