Здравейте,има ли начин да направя така цр-а ми да не гасне на ниски обороти по баирите и по пътеките,има ли начин да му намаля оборотите?Целта ми е от пълен крос да почне да работи като ендуро.Нещо като както е при КТМ SX 250 и КТМ 250 EXC.Карал съм и двата мотора разликата е от земята до небето.SX-a влиза в обороти и те обръща а EXC тръгва от нулата без да се чуди толкова както при пълния крос.И тъй като двата двигателя са еднакви и си мисля че и моята хонда може да се центрова.Благодаря предварително!!!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Honda CR500 ниски обороти
Свий
X
-
До: Honda CR500 ниски обороти
Първоначално публикуван от SvetlioSV Преглед на мнениеЗдравейте,има ли начин да направя така цр-а ми да не гасне на ниски обороти по баирите и по пътеките,има ли начин да му намаля оборотите?Целта ми е от пълен крос да почне да работи като ендуро.Нещо като както е при КТМ SX 250 и КТМ 250 EXC.Карал съм и двата мотора разликата е от земята до небето.SX-a влиза в обороти и те обръща а EXC тръгва от нулата без да се чуди толкова както при пълния крос.И тъй като двата двигателя са еднакви и си мисля че и моята хонда може да се центрова.Благодаря предварително!!![CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT="]®
[/FONT]________________________________________
[CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
[/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
[/CENTER]
[/CENTER]
-
Първоначално публикуван от jaltiq Преглед на мнениеколега на тези два звяра които си дал за пример
разликата е само вав карбораторите
а за цр-а ти може би иска реголиране на карборат.
или центровка на атаката
(само немога да ти кажа как става това)
Коментар
-
Първоначално публикуван от SvetlioSV Преглед на мнениеАз това имах впредвид да се смени центровката,но аз мога ли да я направя или требе майстор
Коментар
-
Първоначално публикуван от SvetlioSV Преглед на мнениеОт какъв мотор трябва да е тоя маховик[CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT="]®
[/FONT]________________________________________
[CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
[/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
[/CENTER]
[/CENTER]
Коментар
-
Първоначално публикуван от pansa Преглед на мнениеКОлега самия мотор не мисля че силата му е за Ендурои то в ниските не би трябвало да се затруднява като се кара с малко газ по пътеките ,може да се е поиздухал мотора
Коментар
-
Тоя мотор има едноименна тема - мотора си е за крос! Първо е много ескплозивно разпределена мощността и второ какви ниски за крос мотор??? Митков беше писал за какво иде реч - след маса тунинг и със по-особен начин на каране може и да останеш отгоре... Мотора със сигурност е хубав, просто си е кросак!
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ighlight=CR500 е темата...
П.С. За да не е спам - като казах да останеш върху него имах предвид по време на ендуро. За конските сили ясно, но освен тях има и други неща, които определят как се държи мотора. Представи си, че мотора ти едвам-едвам катери на 1000 оборота, а от 1100 до 4500 стига да кажем за 2 секунди? Е как ще ти е при наклон от примерно 15-20 градуса и изкачване от 75-85 метра - за мен е ужасно!
Коментар
-
Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнениекакви ниски за крос мотор???
Коментар
-
Според мен точно пък CR500 трябва да има страхотни ниски.
максималната му мощност и максималния въртящ момент идват само при 6000 оборота съответно 65 к.с. и 75нМ въртящ момент което е огромно.
Дори да го караш под 6000 оборота които принципно хич не са много пак не би трябвало мотора да гасне.
Ако пък ти гасне слагай маховик и стоманени дискове на съединителя ако евентуално са алуминиеви.
Също с реглажа на клапите може би е възможно да си поиграеш ама там трябва да експериментираш.
Примерно на КТМ има различни по твърдост пружини и се слагат в зависимост от това какво трасе ще караш, спънато или бързо. В единия случай мотора е мазен в другия нервен.Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
-
Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнениеСпоред мен точно пък CR500 трябва да има страхотни ниски.
максималната му мощност и максималния въртящ момент идват само при 6000 оборота съответно 65 к.с. и 75нМ въртящ момент което е огромно.
Дори да го караш под 6000 оборота които принципно хич не са много пак не би трябвало мотора да гасне.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар