Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda CR500 ниски обороти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Honda CR500 ниски обороти

Здравейте,има ли начин да направя така цр-а ми да не гасне на ниски обороти по баирите и по пътеките,има ли начин да му намаля оборотите?Целта ми е от пълен крос да почне да работи като ендуро.Нещо като както е при КТМ SX 250 и КТМ 250 EXC.Карал съм и двата мотора разликата е от земята до небето.SX-a влиза в обороти и те обръща а EXC тръгва от нулата без да се чуди толкова както при пълния крос.И тъй като двата двигателя са еднакви и си мисля че и моята хонда може да се центрова.Благодаря предварително!!!

До: Honda CR500 ниски обороти

Първоначално публикуван от SvetlioSV Преглед на мнение
    Здравейте,има ли начин да направя така цр-а ми да не гасне на ниски обороти по баирите и по пътеките,има ли начин да му намаля оборотите?Целта ми е от пълен крос да почне да работи като ендуро.Нещо като както е при КТМ SX 250 и КТМ 250 EXC.Карал съм и двата мотора разликата е от земята до небето.SX-a влиза в обороти и те обръща а EXC тръгва от нулата без да се чуди толкова както при пълния крос.И тъй като двата двигателя са еднакви и си мисля че и моята хонда може да се центрова.Благодаря предварително!!!
    Слага се тежест на маховика за тази цел, за която ти трябва, но ако мотора е наред и не е издухан за бавни и технични терени си иска полусъединител иначе гасне !
    [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
    [/FONT]________________________________________
    [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
    [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
    [/CENTER]
    [/CENTER]

Коментар

колега на тези два звяра които си дал за пример
      разликата е само вав карбораторите
      а за цр-а ти може би иска реголиране на карборат.
      или центровка на атаката
      (само немога да ти кажа как става това)

Коментар

Аз това имах впредвид да се смени центровката,но аз мога ли да я направя или требе майстор

Коментар

Първоначално публикуван от jaltiq Преглед на мнение
          колега на тези два звяра които си дал за пример
          разликата е само вав карбораторите
          а за цр-а ти може би иска реголиране на карборат.
          или центровка на атаката
          (само немога да ти кажа как става това)
          Нещо имаш грешка.Едното е крос,а другото ендуро.И има мн. разлики .

Коментар

Аз това имах впредвид да се смени центровката,но аз мога ли да я направя или требе майстор
            Не пипай нищо,само по тежък маховик.

Коментар

От какъв мотор трябва да е тоя маховик

Коментар

От какъв мотор трябва да е тоя маховик
                Там няма място за експерименти ! Има готови китове предоставяни от различни фирми. Мисля, че Чинела беше на ти с частите за Хонда. Няма да е зле да се допиташ до него.
                [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                [/FONT]________________________________________
                [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                [/CENTER]
                [/CENTER]

Коментар

КОлега самия мотор не мисля че силата му е за Ендуро

Коментар

Първоначално публикуван от pansa Преглед на мнение
                    КОлега самия мотор не мисля че силата му е за Ендуро
                    защо да не е ,с този колосален въртящ момент и то в ниските не би трябвало да се затруднява като се кара с малко газ по пътеките ,може да се е поиздухал мотора

Коментар

Тоя мотор има едноименна тема - мотора си е за крос! Първо е много ескплозивно разпределена мощността и второ какви ниски за крос мотор??? Митков беше писал за какво иде реч - след маса тунинг и със по-особен начин на каране може и да останеш отгоре... Мотора със сигурност е хубав, просто си е кросак!

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ighlight=CR500 е темата...

П.С. За да не е спам - като казах да останеш върху него имах предвид по време на ендуро. За конските сили ясно, но освен тях има и други неща, които определят как се държи мотора. Представи си, че мотора ти едвам-едвам катери на 1000 оборота, а от 1100 до 4500 стига да кажем за 2 секунди? Е как ще ти е при наклон от примерно 15-20 градуса и изкачване от 75-85 метра - за мен е ужасно!
                      Последно редактирано от господин никой; 03-06-08, 15:47. Причина: Добавка... typo...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                        какви ниски за крос мотор???
                        еми 18 кс към задното колело при 1500 оборота ,то е повече до въртящ момент де... въпрос на навик е да останеш върху него

Коментар

Освен тежкия маховик - други промени, които да го направят по-пригоден за ендуро са ... доста труд и мислене.
                          Вероятно някъде из интернет има теми по въпроса?
                          Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Според мен точно пък CR500 трябва да има страхотни ниски.
                            максималната му мощност и максималния въртящ момент идват само при 6000 оборота съответно 65 к.с. и 75нМ въртящ момент което е огромно.
                            Дори да го караш под 6000 оборота които принципно хич не са много пак не би трябвало мотора да гасне.

Ако пък ти гасне слагай маховик и стоманени дискове на съединителя ако евентуално са алуминиеви.
                            Също с реглажа на клапите може би е възможно да си поиграеш ама там трябва да експериментираш.
                            Примерно на КТМ има различни по твърдост пружини и се слагат в зависимост от това какво трасе ще караш, спънато или бързо. В единия случай мотора е мазен в другия нервен.
                            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                              Според мен точно пък CR500 трябва да има страхотни ниски.
                              максималната му мощност и максималния въртящ момент идват само при 6000 оборота съответно 65 к.с. и 75нМ въртящ момент което е огромно.
                              Дори да го караш под 6000 оборота които принципно хич не са много пак не би трябвало мотора да гасне.
                              точно това исках да кажа ,че за ендуро си става само малко повече тренировчици

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X