Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Жикльор и игличка за KAWASAKI KX 125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Жикльор и игличка за KAWASAKI KX 125

Създадох тая тема понежи не намерих такава в форума.
    Интерисува ме с какъв жигльор и игличка да караме при състезания по : МОТОKРОС СУПЕРМОТО и OFF-ROAD колко милиметра от къде можем да си набавим колко струва по какво се измерва за да се сменят по различните трасета.
    Благодаря предварително

До: Жигльор и игличка за KAWASAKI KX 125

Има си таблици за иглите и жигльорите. Изтегли си мануал за 2Т кросов мотор и там има схема кое как се прави.
    Зимата се слагат по-големи жиглори и прилежащите им игли защото кислорода е повече заради ниските температури, съответно и горивото трябва да е повече за да не стане бедна сместа. Лятото се слагат по-малки.
    Съответно за по-голяма надморска височина по-малки жиглори понеже кислорода е по-малко а за ниско по-големи.
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Мерси краси както винаги ти си ни много полезен.
      Само незнам от къде да си изтегля тоя мануал.

Коментар

Тези разлики в температурата и височината не могат ли да се компенсират с преместването на иглата нагоре и надолу?Не че ще ходя по състезания, ама ми стана любопитно.

Коментар

Не, компенсират се с жикльори. Ето ти таблица.
          Прикачени файлове
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Колега много благодарство за настроиките на карбуратора за Кавазакито 125 кх, а можеш ли да ми дадеш и за ктм 65 кубика пак пълен крос,ще сам ти много благодарен!!!!

Коментар

Краси ще съм ти благодарен ако ми дадеш някакъв линк за тези мануали,че ништо не намерих за моето кавазаки 125,по точно ме интересува как се променят настроиките на карбуратора спрямо промяната на температура,влажност и надмодска,с две думи табличката по която се смятат настроиките. Kawazaki kx 125 2008g. Благодарско!!!!!!

Коментар

Това за настройка на карбураторите сме го писали поне 10 пъти в различни теми, ще гледам да ти изровя такова мнение отнякъде.
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

леко offtopic, че ми направи впечатление - жигльор/жикльор. В моя речник SA dictionary пише
                  жигльор - throttle
                  жикльор - jet
                  Но понеже знам как му е правена базата на тоя речник - някой да има вкъщи речника на чуждите думи на БАН от преди тридесетина години? Или по- нов?

Коментар

Throttle = дросел

Жигльор е побългарено произношение на жикльор - gicleur.

Gicleur е френска дума и идва от gicle - буквално жаргонно - "цръквам". Нещо като "изригвам" но много по-слабо. За "изригвам" си имат друга дума. Не е и "пръскам", понеже за пръскам си имат дума която предполага по-малко налягане. Абе имат си думи за всичко хората.

Едно време с един приятел дълго време търсихме превод на думата "indecrottable". В синоним означава "непоправим", но за непоправим си имат отделна дума. Накрая решихме че в буквален превод е "неотлайнатваем" . Предполага да намажеш нещо или някой с лайн... ъъъ, тор, да изчакаш да засъхне на жарко слънце, да повториш и потретиш, и после да се пробваш да го почистиш.

Коментар

Коментар

Има много думи в българския език които са взаймствани от други езици но въпреки това не се пишат или произнасят както при тях.
                        Така че не е ясно на български дали е жикльор или жигльор.

Коментар

Как е побългарена думата не ме касае. Произходът и е френски, а на френски е с К. Докато не го видя в официален речник от преди десети ноември на "жигльор", и докато руснаците продължават да му викат "Жиклёр" а украинците - "Жикльор" - за мен си остава "жикльор". А че с Г се произнася далеч по-лесно е друг въпрос.
                          Яяяя, заглавието било с Г... Интервенцияяя !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X