Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със съединитела на RMX 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със съединитела на RMX 250

Пускам темата от името на VaHk0_ защото в момента няма нет. Та проблема е следния. След дълги ремонти най-накрая дойде момента да подкара RMX-a, но изникна проблем. Съединителя не отделя Както и да е, стигнахме до извода, че са залепнали дисковете и махнахме капака на съединителя и развихме пружинките за да можем да изкараме дисковете. Те се бяха направо заварили един за друг. Помислихме си, че от това ще е проблема и ги разделихме ги, почистихме ги, подсушихме ги, наредихме ги, стегнахме пружинките, затворихме капака. сипахме ново масълце и пак абсолютно същия проблем. Та въпроса е какво може да сме прецакали и има ли някаква допълнителна настройка попринцип след такъв вид процедура. Притесняваме се да не би да сме навили много пружинките и дисковете да не могат да се отделят един от друг. Кажете какъв може да е проблема.
    [FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=Red]ЕНДУРО ВАРНА[/COLOR][/SIZE][/FONT]

До: Проблем със съединитела на RMX 250

Поне аз до колкото знам пружините се навиват до край няма логика да ги оставяте на половина навиват се до упор то се усеща.Не си обяснил има ли ход на ръкохватката или няма да не би да се мачка бронята на жилото и да си мислиш че отваря касетата пробвайте с отворен капак и сглобена касета стиснете ракохватката и вижте да ли се отлепват дисковте.Няма логика да не отделя ако не сте добавяли нищо в повече и дисковете е можело да ги намажете с масло преди да ги сложете но не е кои знае каква грешка проверете това за което ви казвам дано да съм помогнал
    0888 074 049

Коментар

Ами не е от жилото според мен защото дали от там или отдолу от палеца няма значение от къде ще стискам/натискам, пак си е същото - съединителя не работи.А понеже моя РМХ е странно Японско или незнам какво точно изпълнение и всички схеми който съм гледал за двигателя малко или много се различават от моя.Тези дни като ми остане време ще го отворя пак, ще снимам и ще промия капаците със спиртец защото 2 масла смених и двете излизат ... черни ама ... абе черни.Ще го огледам по-обстойно.Ако се сещата защо може да е така казвайте де.

П.П.И още един въпрос имам.Защо си пуши от радиатора?Има някакъв одушник на радиатора и някакво сиво казанче и от него едно маркуче и като запаля мотора и от там си пуши в такт с двигателе.Все едно втори ауспух.Ето и снимка на мястото от където изпушва.
      http://bikepics.com/pictures/1287355/

Пуши от това маркуче по-дебелото дето слиза надолу.
      Дано да съм обяснил разбираемо.
      Иван Маринов
      Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
      ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Понеже са минали 180мин и не мога да си променя предишния пост искам да кажа, че проблема е отстранен вече.Благодаря много на Nasko_Petkov
        Иван Маринов
        Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
        ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Браво на теб И се надявам тази седмица да покараме! Че и брат ми донесе днес двете туби за бензин.

П.П. Как го оправи - намазвайки дисковете с масло ли
          Димитър Тенев

Коментар

Първоначално публикуван от BikerBoyy Преглед на мнение
            Браво на теб И се надявам тази седмица да покараме! Че и брат ми донесе днес двете туби за бензин.
            Пълнете, че сега от лаф на лаф се очертава едно преходче до Барите(близо до Девня).
            А инъче и на мен ми е залепвал съединител, не си правя труда да го отварям, като поработи известно време и се оправя сам и после няма грижи. Ама при теб незнам защо става така. Случва ми се напоследък и доста често залепване на съединителя но като запали и се оправя след първото натискане...смених маслото оставих новото като промивка за 150-200км. след това сложих друго по-добро и пак като седи една седмица леееко се мъчи да залепва и незнам от какво е...явно трябва да го отворя и да видя дисковете. Това за Кавазакито става дума.

Коментар

Оправи се като бутах мотора напред назад със стиснат съединител на 1ва и 2ра.То всъшност сега пак го прави този проблем, но и без това ще го отварям пак тея дни и ще измия всичко хубаво и т.н. както си му е реда.
              А за преходчета аз по-нататъка ще ви агитирам за Емона или Шумен ама Емона по ми е тръпка.Ама да не спамим тук.
              Иван Маринов
              ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

За да не пускам нова тема ще пиша в тази.

След като сглобих всичко и тръгна и днеска реших малко да покарам и ... о чудо - 4та и 5та скорост не влизат.За кръгчето което направих из квартала чудейки се защо така дори на няколко пъти и 3та не влизаше.Този проблем ми го правеше и преди, но само с 3та и то рядко, а сега изобщо не можах да вкарам 4та.Няколко пъти и трудно изключваше от скорост и после трудно включваше.Маслото е новичко.
                Предния път като уж си мислех, че се е свършило с проблемите и карах само на 1ва и 2ра и то за 50м и за това не съм усетил проблема.
                Иван Маринов
                ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Незнам какъв им е случая на тея скорости.На един колега на НСР-а като си го взе неможеше да му се вкара никоя скорост освен 1ва. После някакси магически се оправи кара цял сезон. На есен се преби сега мотора го зглабяме щото беше строшил лостчето на скоростите, сложихме го, още не го бяхме затворили тествахме скоростите изреди ги, 2ри тест и край блокираха ни нагоре ни надолу седи на една скорост и това е. Аз предполагам, че нещо зацепването се разбъзиква и затова правят така. А не смееме да го разцепиме че после незнам дали ще го зглобиме
                  KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Еми то сега и първа не ми влиза вече.Само 2ра.Като е запален двигателя понякога влиза първа де.Утре е денят на разглобяването (може би третото за 7 дена и надявам се последното за дълъг безпроблемен период от време)
                    Иван Маринов
                    ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Когато ми се бяха изронили зъбните колела на МЗ-та по същия начин не влизаха скоростите, защото им се размества центровката и блокират.Или предавателния лост нещо е блокирал.Имам си на идея за нещо, но не мога да го обясня..
                      Димитър Тенев

Коментар

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение
                        Еми то сега и първа не ми влиза вече.Само 2ра.Като е запален двигателя понякога влиза първа де.Утре е денят на разглобяването (може би третото за 7 дена и надявам се последното за дълъг безпроблемен период от време)
                        Нещо бъркате при сглобяването
                        Май трябваше да ми пратиш до Харманли целия двигател, а не само цилиндъра
                        2010 CRF 250 R

Коментар

Хехе еми щом предлагаш ... очаквай.Ако не можем да го оправим тук, ще се свържа с теб.Дано да го оправим днеска/утре де и да не се налага.
                          Иван Маринов
                          ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение
                            Хехе еми щом предлагаш ... очаквай.Ако не можем да го оправим тук, ще се свържа с теб.Дано да го оправим днеска/утре де и да не се налага.
                            Ще очаквам... Варна, морето, сините вълни ...
                            2010 CRF 250 R

Коментар

Да не казвам голяма дума ама май тоя път се размина пътуването на двг-то До колкото разбрах проблема е отсранен, ама Вахко я кажи пак какво точно имаше, че по телефона не разбрах много А и май трябва да черпиш (то и аз де )
                              [FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=Red]ЕНДУРО ВАРНА[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X