Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няма никаква мощност в ниски обороти CZ 125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Няма никаква мощност в ниски обороти CZ 125

Пак ще ви занимая с моето "гюбре".Та в ниски обороти няма никаква мощност , някой ще каже това е мотор на 20 години и то чз , но аз нямам в предвит , че не дърпа , а че дори неможе да потегля , ако спра за малко на някой лек наклон , само му бия чи**и на съединитела и на няколко пати се обращах .Ето какво му прегледах:
    -помислих да не е запушен въздушния филтъра , макар че не изглеждаше зле , но го "искубнах"
    -слет това почистих карборатора , продухах и пак нищо
    -центровката как ли не я въртех (нищо)
    -връзката м/у карба и цилиндера е гумено суединение(маркуч) , смених го , защото беше напукан , да не би да обогатява сместа с много въздух(пак нищо)
    До преди няколко седмици в ниски си беше добре и си варвеше доста прилично за такъв мотор, а сега сякаш се дави , НО във високи кат заработи резонанса откача.
    От скоро започна и да пали малко по-трудно и сега ми хрумна да притегна малко главата , да не испуска компресия
    Наистина по чзето има много "попски туниндзи" , но се пак някой освен да ми се исмее може да ми даде и някаква идея защо?

До: Няма никаква мощност в ниски обороти чз 125

Свали ауспуха,изчисти прозореца на цилиндара и почисти ауспуха.(от вътре)
    Cherokee(XJ) Country 1993 4.0i

Коментар

Абе да ти кажа че и на мене преди години ми се е отхлабвала главата на цилиндъра,ама спираш стягаш и заминаваш не като сега само проблеми.Даже си спомням че амортисиорите се помпеха с помпа.Аз за такъв мотор съм чакал по 6 месеца за бутало и накрая ми го донесаха от Чехия,един приятел на бащами които беше треньор по дърт трак тогава там.Казва се Санди и е от Плевен,говорати за около 94 95 година.Защо не върви ,ами от такъв мотор може да се оачаква всичко.Аз моя тогава имаше един период в които маи повече го бутах от колкото карах.
      Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
      0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

пробвай с друга свещ ако не е както трябва на ниски обороти се осеща най много
        vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
        Suzuki GSR600 98 hp
        Nissan Pathfinder 174 hp
        0878222 три 3 шест

Коментар

бате пробвай тези съвети и ако не става сменяй моторчето то сигурно вече си е изпяло песента
          OFF-ROAD CLUB PRIMORSKO
          www.offroadprimorsko.com
          0899883765

Коментар

Позна испяло си е песента , отворих двигатела оня ден и гледам - буталото с пукнатина почти прес средата , да не говорим колко е мъчено е колко е задрано и на 1 място прегрято много яко - от тука са умрели поне 5коня (скоро щело и целото стадо да умре) , слет това гледам цилиндъра и там вече става още по зле този който го е шлайфал го е шлайфал на 1 страна , на едни места е задълбавал повече и си личът чертите от хонинга , на други са се заличили и си е както трябва (още умрели коне), така и не ми стана ясно защо е шлайфан така , или шлайфиста е бил слаб или са гонели размер( последен ремонт цилиндъра или го е шлайфал по по малко бутало) , дано да има "мегдан" за шлайфане и да си намера бутало.
            В крайна сметка , ако ремонта бъде успешен мотора ще завърви много
            Прикачени файлове

Коментар

ако е крос 125 избягваи да го караш в ниските се пак е крос и от това може да износва боталото

Коментар

Колега "Trofi", би ли си оставил телефон за връзка или една снимка на двигателя на ЧЗ-то. Благодаря предварително.
                [URL]http://www.youtube.com/watch?v=sfPM77TsGaA[/URL]

Коментар

Здравей!
                  Преди да покажеш снимките ми мина през главата,че е до бутало и сегменти.Когато двутактов двигател започне да пали трудно и да няма въртящ момент на по-малки обороти проблема 100% е в бутало-цилиндровата група.Направи си ремонт, ако може да си намериш части,които са дефицит и после разработка и накрая яко гърч.
                  Поздрави и късмет в начинанието.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X