Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Центровка ... :?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Центровка ... :?

Интересува ме как точно се прави тая шибана центровка щото вече 3-ти месец неможем да я оправим, а пък не се намира майстор наблизо Конкретно мотора мие МЗ БЛАГОДАРЯ предварително !!!!!!!
    Обичам всички блондинки..... и брюнетки :shock:
    [B]Yamaha YZ-F 250 2004[/B] THE BEST !!!

До: Центровка ...

Първоначално публикуван от Пенко Преглед на мнение
    Интересува ме как точно се прави тая шибана центровка щото вече 3-ти месец неможем да я оправим, а пък не се намира майстор наблизо Конкретно мотора мие МЗ БЛАГОДАРЯ предварително !!!!!!!
    Напиши обаче какъв модел е МЗ-то, за коя центровка изкаш инфо .Има един колега който ги знае тези работи -Sl.Daskalow дано да прочете и ще ти каже как се прави.И попрегледаи старите теми,може и да е писано нещо.Това нещо с електронно ли е .

Коментар

Има тема за МЗ,опитай там.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
        Напиши обаче какъв модел е МЗ-то, за коя центровка изкаш инфо .Има един колега който ги знае тези работи -Sl.Daskalow дано да прочете и ще ти каже как се прави.И попрегледаи старите теми,може и да е писано нещо.Това нещо с електронно ли е .
        Аха, знаеше ги той Сл.Даскалов, и в компютъра мануали имаше даже, само че преди да изфиряса всичко и от компютъра и от главата му!
        Все пак ще се пробвам по памет! Важно е дали е с чукче или с електронно и безконтактен датчик на Хол? Ако е с чукче вдигам ръцете и се предавам! Ако е с безконтактен датчик на Хол и електронно процедурата е следната:
        1. Сваляш страничния капак така че да виждаш динамото.
        2. Развиваш свеща, мушваш си я в лулата и я поставяш върху двигателя (резбата да опира до ребрата на двигателя) така че да виждаш кога прескача искра.
        3. Хубаво е да имаш специален уред, с който се мери растоянието до горна мъртва точка на буталото, ама ако нямаш става и с отверка.
        4. Пъхваш отверката в отвора за свеща така че да опре в буталото и започваш да въртиш коляновия вал на ръка докато достигнеш горна мъртва точка. Правиш си белегче на отверката докъде се е показала от отвора за свеща.
        5. Това е важно!!! На 2,5мм. над белега за горна мъртва точка си правиш друг белег! Значи идеята е че искрата трябва да се подаде на 2,5мм. преди достигане на горна мъртва точка от буталото!!!
        6. Ако си схванал как да ги премериш тия 2,5мм. почваш да въртиш на ръка коляновия вал и да местиш плочката с датчика (малка пластмасова плочка закрепена зад въртящия се в края на ротора магнитен диск), докато не се получи така че искрата от свеща да прескочи точно на 2,5мм. преди достигане на горна мъртва точка от буталото!
        Тая работа се прави много лесно и бързо със специален инструмент, но за да я направиш с отверка или друго приспособление си е нужно и точно око и сръчни ръце, и пак е малко на късмет работата.
        Ако ти мръдне датчика при затягането на държащите го винтчета, съответно и центровката ще ти избяга!
        Ако имаш някакво биене в коляновия вал или са ти разбити лагерните гнезда, хич не се надявай че центровката ти ще се задържи дълго!
        Дано да не съм те излъгал за цифрите, ама карам по памет!
        Успех!
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

офофофффффф таЗи тъПА центрОФка вече гОДина ме мъчи и СъС сЪс чукче шибана раота но да се надяваме че това лято бащата ще се смели над мен с някоя КТМка

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
            МЗта ми е 150 от по старите модели и ми трябва центорвка на двигателя ест. и ква електроника по МЗ

Коментар

Първоначално публикуван от Пенко Преглед на мнение
              офофофффффф таЗи тъПА центрОФка вече гОДина ме мъчи и СъС сЪс чукче шибана раота но да се надяваме че това лято бащата ще се смели над мен с някоя КТМка
              Пенко съобразявай се с изказванията си във форума

такъв тип правопис и думи от рода на шибана и тъПА центрОФка не са уместни тук, в други теми постовете ти са подобни, препоръчвам ти занапред да не пишеш така
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Погледни тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=21832
                Това са мн страни мотори извесни със славатаси,на прецакващата им се електроника.Решението ти,е да им сложеш карпатино или минсково електроно.И си 6,има и друг вариант продаваш и друго.Има и 3-ти на вторични или на части ако не се намери куповач.Моят за което бях отвори по горе посочената тема мина през мен и през на още 2-ма човека и така и не стана мотор от него.И да си оправиш центровката ще се преебе нещо по сложно.Моя го карам пребирам го у нас и на, другия ден неще да запали без нищо да са е барало.Иначе горе доло вървят но и бая похапват офф-руд като е.Аз сега карам Васход 3М 175,доволен съм варви колкото мз-та да не кажа и повече гори на половина което значи около 3-100км.Става за черно но си иска обороти с 16" капли е и това го прави по маневрен според мен.Но и повече поднася кото е кално.Само бързо му се скапва съеденитела но е 15лв .Махаиго тоз Мз и зимай нещо японско.Ще си съсипеш нервната система с този хитлеров мотор.Аз вече съм си казал мотор от тук на татак само японски,може да се направи някое изключение със моторите след 2000г но преди това само джапонски.Дано съм ти помогнал.Успех!!!!
                Ако не бях луд, щях да съм ненормален!!!!!.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X