Здравейте,решил съм да въстановя една мотофреза с двигател "Балкан-50см3".Днес се заех да разглобя двигателя понеже не е работил поне 15-20 години и се беше спекъл.Най-големиа проблем който забелязах е че съединителя е залепнал и при опита ми да го разлепя се оказа че дисковете с корковете са тотално унищожени.Имах някаква надежда че са ми останали подобни дискове от доброто старо време но уви има само зъбчатките от скоростната кутия.Понеже сигурно няма да има от къде да намеря други здрави дискове реших да питам:Възможно ли е подмяната на корковете на дисковете в домашни условия?Ако някой е правил нещо подобно нека да сподели.Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за съединител
Свий
X
-
До: Въпрос за съединител
Благодаря за отзивчивоста,скоро бях в Габрово ама кога ще е следващия път да пътувам към вашия край незнам.Ако има възможност за пращане по куриер ще си поема разходите или пък някой съфорумец ако пътува на сам най-много да почерпя.Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Другата седмица ще го изровя и ще пиша по темата.На 99% съм сигурен само да не са отишли по скрапа,защото много работи отидоха натам,но нямам спомени да съм хвърлял дискове.Абе аз имах две щайги с части ама кво е останало.То много години минаха от времато на Балканчетата.
Коментар
-
Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнениеТо много години минаха от времато на Балканчетата.
Още веднъж благодаря ,ще се радвам да мога да го подкарам този двигател след от положение скраб за да върши работа.Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнениеЗдравейте,решил съм да въстановя една мотофреза с двигател "Балкан-50см3".Днес се заех да разглобя двигателя понеже не е работил поне 15-20 години и се беше спекъл.Най-големиа проблем който забелязах е че съединителя е залепнал и при опита ми да го разлепя се оказа че дисковете с корковете са тотално унищожени.Имах някаква надежда че са ми останали подобни дискове от доброто старо време но уви има само зъбчатките от скоростната кутия.Понеже сигурно няма да има от къде да намеря други здрави дискове реших да питам:Възможно ли е подмяната на корковете на дисковете в домашни условия?Ако някой е правил нещо подобно нека да сподели.Благодаря предварително.Само трябва да ги изровя, че скоро не съм ги виждал. ДВГ-тата са в с.Осеново, ти сигорно го знаеш
Ако те устройва да минеш да ги вземеш, звънкай / 0885 247 998 /.
Аз ще ти пиша срядя или четвъртък, дали съм ги открил.
А пък ако не го знаеш каде се намира селото или просто нямаш време, може да се видим някъде из Варна, нали сме съграждани.
П.п. Моето Балканче още е в движение и е страшна работа(много върви), по-хубаво от Българското няма.
Дядо ми разправяше, че имало преди една реклама на Балкан - "С Балкан, балкана прекосяваш "
Все пак трябва да се подържаме хората с такива зверове, било то фреза или мотор.Димитър Тенев
Коментар
-
Благодаря за отзивчивоста. Дискове за съединителя намерих и вече са монтирани но на дневен ред излезе нова беля.Чашката за поплавъка на карбуратора е спукана и се оказа че немога да намеря. Мъчих се да пригодя карбуратор от Симсон ама не стана. Така че за сега се променя приоритета на търсене .Търся чашка за карбуратор на Балкан 50см3Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Опс, не съм забелязъл, че темата е от Февруари..
Иначе мисля, че имам и втори окомплектован карбуратор и още една - две свободно разхождащи се чашки.
Очаквай включване в сряда или четвъртък за чашката.Димитър Тенев
Коментар
-
Първоначално публикуван от BikerBoyy Преглед на мнениеОпс, не съм забелязъл, че темата е от Февруари..
Иначе мисля, че имам и втори окомплектован карбуратор и още една - две свободно разхождащи се чашки.
Очаквай включване в сряда или четвъртък за чашката.
Обаче ти предлагам ако не е много спукано да го побългариш малко - купуваш си една тубичка метал пластик или както на повечето места го наричат течен метал ( струва около 10лв. тубичка от 50гр. мисля, че беше, а пък ако искаш има и на Вюрт от 28лв., но за мен е безсмислено.. ) и лепваш пукнатината. Аз си лепих даже капака на съединителя с такова лепило, мисля че марката му беше Бизон.Димитър Тенев
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар