Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да махна(изолирам) маслената помпа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да махна(изолирам) маслената помпа?

Здравейте,взех да покарам за известно време една Хонда црм 250 мк-2.Искам да изолирам смесителната помпа че нещо и нямам довериеТа на въпроса:ако откача жилото,дали ще се прецака самата помпа.Съмненията са ми че ще остане на сухо и .....Заради това мисля да я махна напълно.Кажете вие какво мислите по по въпроса,ще сте ми полезни,благодаря.

До: Как да махна(изолирам) маслената помпа?

Аз на моята априлия отдавна си мажа маслото ръчно но помпичката не съм я махнал и масло до там не отива а все още не е блокирала.Обаче според мен по-добрия вариянт е да свържеш с една къса шлаувка входа и изхода на самата помпичка,така че да върти едно и също масло.

Има и друг вариант-да не я махаш,а само да откачиш жилото на газта така че да пуска савсем малко масло колкото пуска и на обороти.
    Димитър Тенев

Коментар

Колега тая помпичка поне при мен изпомпва масло да карборатора с едно маркуче аз какво направих. отрязах маркуча от казанчето до помпата и извадих маркучето от карборатора до помпата пък помпата да си седи без масло това мене не ме интересува та даже ако болкира да знам, че не работи и това е ще съм най доволен
      KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

и аз на моя КМХ исках да я махам ама като знам кво стана с минито ми като я махнахблокира мотора затова не барам нищо
        но едно приятелче беше я изолирал и мотора си варвеше естественно сипваше масло в бензина де
        ама при моито мини несе получи нещо затова аз неискам да си правя експерименти
        KTM EXC 250 2т.1999г/BETA Tehno 250 Trial/KTM EXC 300 2006.

Коментар

Моят "KMX" си го взех с изолирана помпа и до сега ядове не съм имал!
          Отрязан е маркуча от към казанчето за масло и само е сгънат и хванат със скобичка колкото да не дърпа въздух!
          Мисля че е по добре само да се изолира от колкото да се маха помпата!
          Не се знае какво ще е последствието след отстраняването и
          NO PAIN NO GAME!
          Kawasaki KMX125 / Jeep Cherokee Sport 2.5i
          gsm:0887 52 67 55/0878 52 67 55

Коментар

Невиждам защо нямаш доверие на въпросната помпа за разделно мазане,според мен ако е изправна няма защо да се притесняваш и по добре я остави така или както се казва в един виц-нахрани кокошките и не пипай нищо по двигателя-,та сега сериозно по темата.Този тип мазане на двутактовите двигатели е направен най-вече с цел да се намали обслужването на мотоциклета а от друга страна предполагам знаете, че при престой на двутактова смес(бензин и масло обикновено в съотношение 1/50) повече от месец настъпва ускорено осмоляване на бензина в сместа и това води до влошаване на неговите качества и следователно става негоден за употреба.А при условие,че мотоцклета се използва рядко напълно е излишно премахването на маслената помпа.Вече ако използването на мотоциклета е много интензивно(кросово)може да се премахне тази помпа,тъй като нейната функция в този случай е излишна,четох по-нагоре,че след премахване на тази помпа е блокирал двигателя, практически това може да се получи само при лошо смазване вследствие на некачествена двутактова смес,ако двигателя е бил изправен преди това.Премахването става по следния начин:откачват се всики маркучи от помпата,затапва се входящия щуцер на карбуратора,демонтира се цялата помпа и се изработва планка заедно с гарнитура за затапване на отвора където е била монтирана помпата.
            MX "KRT".....MX KRECUL RACING TEAM....

Коментар

Първоначално публикуван от tchoumpov Преглед на мнение
              Невиждам защо нямаш доверие на въпросната помпа за разделно мазане,според мен ако е изправна няма защо да се притесняваш...
              На десет и повече годишен мотор как ще разбереш дали му работи помпата правилно?
              Иво Георгиев
              Gworkshop

Коментар

Естествено,че може и да е повредена,но досега такава не съм срещал а как да се разбере дали изправна-разглобява се помпата и внимателно се преглеждат зъбните колелца,ако са малко износени пак ще работи но на около 85% от дебита на здрава помпа,но това няма да се отрази на смазването на двигателя.Единствено,ако има налице счупен зъб на някое от колелата тогава няма да работи със сигурност.Вече в зависимост от модела на мотоциклета,помпата трябва да доставя определено количество масло за определено време,но ако не разрегулирана от някой "мастор"няма да има никакви проблеми.
                MX "KRT".....MX KRECUL RACING TEAM....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X