Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Начинаещ ИЖ 350 с декомпресор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Начинаещ ИЖ 350 с декомпресор

Здравейте колеги, купих един мотор ИЖ 350. Не разбирам много то мотори, да кажем че преди 25 години съм слагал стоманени пирони в лагера на биелата на Java 250 само за да го покараме малко на село .

Интересува ме като за начало трябва ли да махна задната гума по скоро да я разглобя за да сваля двигателя или трябва да го разцепя на рамката?

Това са снимки до къде съм стигнал с разглабянето.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160508_181818[1].jpg
Прегледи:1
Размер:136.7 КБ
ID:6114702Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160511_175235.jpg
Размер:150.8 КБ
ID:6114703Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160511_175247.jpg
Размер:175.9 КБ
ID:6114704Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160511_175253.jpg
Размер:159.9 КБ
ID:6114705Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160511_175304.jpg
Размер:184.5 КБ
ID:6114706
    После ще има и други тъпи въпроси надявам се че все ще се намери някой който да споделя знания .

Ако някой пита защо искам да го саживя:
    -Искам да го закрам на село и да се возиме с децата из гората .

От: Начинаещ ИЖ 350 с декомпресор

Не че съм имал таквоз чудо, но така като го гледам трябва да свалиш капака на двигателя откъм веригата и да я махнеш, след което отвиваш болтовете които държат двигателя към рамката - най-вероятно два, един отзад и един отпред.
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

И след това да свалиш двигателя, като това може да стане като го изкараш от лявата/дясната страна на рамката. Не че се заяждам, но ми е интересно, при този зададен от теб въпрос - ''как да свалиш двигателя или трябва да го цепиш както е на рамката'', тааа сигурен ли си, че можеш да разцепиш двигателя и след това да го събереш и той да работи ?
      Пак повтарям- не се заяждам просто ми е любопитно.... Успех с ремонта.

Коментар

Мотора се сваля без да се маха задното колело, както са писали колегите. Не можеш да го цепиш без да го свалиш от рамката.
        Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Първоначално публикуван от Svetoslav-37 Преглед на мнение
          Здравейте колеги, купих един мотор ИЖ 350. Не разбирам много то мотори, да кажем че преди 25 години съм слагал стоманени пирони в лагера на биелата на Java 250 само за да го покараме малко на село .

Интересува ме като за начало трябва ли да махна задната гума по скоро да я разглобя за да сваля двигателя или трябва да го разцепя на рамката?

Това са снимки до къде съм стигнал с разглабянето.[ATTACH=CONFIG]867063[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]867064[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]867065[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]867066[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]867067[/ATTACH]
          После ще има и други тъпи въпроси надявам се че все ще се намери някой който да споделя знания .

Ако някой пита защо искам да го саживя:
          -Искам да го закрам на село и да се возиме с децата из гората .
          Привет. Ами спомни си как преди 25 г. си слагал пирони на биелата на
          Явата, така ще направиш и ремонта на Ижето.Устройството и на двата мотора е почти едно и също.

Коментар

Зaщо ще го цепиш?
            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Тодоров009 (Войводата) Преглед на мнение
              Мотора се сваля без да се маха задното колело, както са писали колегите. Не можеш да го цепиш без да го свалиш от рамката.
              Ако е до ремонт на скорости,става и без сваляне.Маха се десният капак,разкачаш веригата и развиваш болтовете които държът капака на скоросите.Машината е ремонтопригодна и цепене се налага единственно ако трябва да се сменя колянов вал.
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Абе тия вериги не бяха ли с разглобяемо звено?
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                  Ако е до ремонт на скорости,става и без сваляне.Маха се десният капак,разкачаш веригата и развиваш болтовете които държът капака на скоросите.Машината е ремонтопригодна и цепене се налага единственно ако трябва да се сменя колянов вал.
                  смяна на семер от към маслото или лагери на колянов вал също се цепи двигател.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                    Абе тия вериги не бяха ли с разглобяемо звено?
                    Да

Коментар

Извинявам се че сега отговарям.

Да отговоря на повечето въпроси така.
                      Да мисля че мога да сглобя на ново.
                      Разглабям го за да го обслужа или по скоро да видя в какво състояние е от вътре не е пален няколко години.
                      Започнах закупуването на някой части които се вижда че са за смяна има един лост или там както се нарича, кадето се набива манивелата той е изяден него ще го сменя.
                      Намерил и по малък венец или зъбчатка за веригата помня че така се прави за да върви по бавно и мощно.Карбуратора е много зле от вътре намерих си един от работещо ИЖ за 10 лева, с него ще работя.
                      Мисля че ще имам проблеми с токовете но като стигна до там ще питам пак.Един колега в работата ми сподели че може да ползвам кондензатор вместо акумолатор мисля да пробвам преди да търся акумолатор.

Благодаря на всички за отговорите надям се че и за на пред ще сте толкова отзивчиви.

Коментар

И още един въпрос колко и какво масло се сипва там при съединителя?

Коментар

Мисля че ще имам проблеми с токовете но като стигна до там ще питам пак.Един колега в работата ми сподели че може да ползвам кондензатор вместо акумолатор мисля да пробвам преди да търся акумолатор.
                          Доста голяма глупост при положение че има 6 волтови батерии които струват 10лв и служат вярно по 5 години.

Коментар

И още един въпрос колко и какво масло се сипва там при съединителя?
                            Двигателно 10w40,има пробка вижда се под двата предни болта на капака,отвива се двигателя да е на равно място,наливаш до като протече от пробката,това е нивото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X