Обява

Свий
Няма добавени обяви.

mz etz 251

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • mz etz 251

    Здравейте, нов съм във форума, и нов в начинанието с МЗ 251 и имам няколко въпроса относно него.
    Купих си мз 251 за 300лв. като човека от който го купих ми каза, че двигателя не е цепен въобще както го е направил немеца ако не са лъжа така ми го дава с един единствен ремонт пружината на манивелата. Взех етз-то радвах му се месец, но реших да му сложа ендуро гума 90/100/16 ... и го покарах с нея известно време нагоре надолу и и същият ден в който сложих гумата мотора се развали много лошо (според мен) задният венец е 49 зъба предният 21 зъба. И тази ос на която се слага предния венец се скръши смисъл там кадето се захваща венеца се счупи и сега трябва да се разцепвя целия двигател да се смени. Стигнал съм до някъде с това ЦЕПЕНЕ.... немога да сваля капака на съединителя смисъл този капак който се намира касетата та въпроса ми е нуйно ли е да се махне този капак и ако е нужно как да го махна всички болтове са развити отлепя се, но немога да го махна все едно нещо го държи, другият ми въпрос е може ли да се е изкъртило от гумата ? питах тук там някой ми казаха гумата други, че му е дошло време на се счупи. И сега другият ми въпрос може ли сложа преден венец 16 зъба и задния 49 зъба и да нямам проблем след като му направя ремонта?

  • #2
    От: mz etz 251

    Здрасти. За да махнеш капака, първо трябва да отвиеш трите болта на кръглото капаче от което се обтяга жилото на съединителя. Под капачето има червячна предавка която е за оборотомера и която стяга т.н. "охлюв" на съединителя върху оста на коляновия вал. Отвиеш ли червяка няма да имаш проблем с махането на капака, само пипай по-леко за да не строшиш самият капак. Между другото, за да смениш вала няма да е нужно да махнеш касетата на съединителя, но ако решиш да го сваляш ще ти трябва скоба.

    Коментар


    • #3
      От: mz etz 251

      Скъсал си оста , защото си карал с пренатегната верига .

      Коментар


      • #4
        От: mz etz 251

        доколкото знам в софия има един магазин за такива мотори. намира се на ул.одрин между бул.стамболийски и ул.цар симеон. ако потрябва за части....

        Коментар


        • #5
          От: mz etz 251

          След като го направиш може спокойно да го караш със 16 зъба венец.Аз карам 250 със задна оригинална и предна 14 зъба от 2 години и нямам проблем.

          Коментар


          • #6
            От: mz etz 251

            Първо - Добре дошъл! И сетне - пиши от къде си и можеш да получиш и физическа помощ.
            Сега по въпроса: може да е от гумата, особено ако си му се радвал прекалено, може и както е писал колегата по-горе, да е пренатегната верига, а може и комбинация от двете.
            Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

            0034 605 82 41 87, 0897 34 28 58

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X