Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чукане в двигателя Kawasaki KX 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чукане в двигателя Kawasaki KX 250

Проблемът се появи след като отворих двигателя от към капака на съединителя за ремонт на водната помпа и след дълго търсене на частите успях да го събера.
    При първото палене след ремонта се чува едно чукане в синхрон с оборотите но иначе си работи добре двигателя и в последствие забелязах че има една заглъхване (загуба на мощност) в ниските обороти но след като прескочи на по-високи няма никакви ядове и си върви добре,набира и върви много но само на високи обороти.
    Възможно ли е да съм объркал нещо и да съм прецакал работата,четох из форума за някакви клапи на изпускателната система които се задвижват от едно лостче задвижвано от зъбните колелета.
    Не съм наясно и ако може да помогне някой да не счупя иначе добрия двигател.
    Благодаря предварително

От: Чукане в двигателя Kawasaki KX 250

Здравей, изпускателната клапа се намира точно преди ауспуха тоест между буталото и ауспуха. Ако твоята клапа е законтрила в отворено положение по някакви причини, или пък изобщо нямаш клапа, би трябвало да имаш проблем с ниските. Можеш да свалиш ауспуха и да погледнеш дали клапата ти е в затворено положение, т.е. като погледнеш през отвора трябва да я виждаш тя ще е запушила част от отвора за ауспуха. А ако е законтрила в отворено положени или изобщо я няма - ще виждаш буталото много ясно. До колкото аз знам мотора изобщо няма да върви в ниските (не знам изобщо може ли да тръгне), ако клапата ти я няма или е в отворено положение и не работи коректно.

Коментар

Другия вариант е да имаш боклуци в карбуратора и те да запушват жиглиорите и затова да глъхне,отвори го и го почисти като си вземеш спрей за карбуратори.

Коментар

Напълно възможно е да чука от клапите. Моята като разглобих мотора беше на 3 парчета :Д. А за заглъхването как точно го прави - при рязко подаване на газ, при плавно подаване на газ и изобщо има ли някакво заглъхване или просто мотора няма тяга в ниските. Ако при рязко подаване на газ заглъхва, а при плавно не, значи не достига горивото. Ако просто няма тяга е много вероятно клапите да са заминали.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X