Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с хидравличен съединител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с хидравличен съединител

Така ,значи съединителят ми прави дертове и вече е на път да ме побърка ,мотора е гас гас 300 ,а помпата на съединителя е AJP .Та проблема е следния :При изгасен двигател ,когато моторът е на скорост и стисна съединителя не освобождава от скорост ,cъщо когато карам и съм на първа със стиснат съединител ,без да му подвам гас почва да гасне (оборотите съм ги регулирал да не гасне на празен ход ),но като тръгвам от място и като му вкарам първа си тръгва нормално ,което ме кара да мисля ,че все пак освобождава .Проверих дисковете са си в нормата ,пружините бяха износени с един милиметър и ги смених .При свален капак насъединителя ,като стисна ръчката и се вижда ,че буталцето бута шиша и съответно дисковете се притискат и излизат напред .Обезвъздушавах ,свалих сега цялата система да видя да не се е затлачила с боклуци и да я почистя ,та дано стигна до някакво решение на проблема. Поздрави !
    Последно редактирано от GeToVvV; 24-02-16, 17:30.

От: Проблем с хидравличен съединител

Според мен или има крив стоманен диск или външната кошница е вкопана.

Коментар

Няма криви дискове и кошницата е като нова .Днеска ми направи впечатление ,че като разтиках мотора леко напред-назад и дисковете приплъзнаха и освободи от скорост (това става при отворен капак на съединителя и маслото е източено) .Та според мен проблема идва от това ,че когато дисковете не са омаслени залепват ,същото би трябвало да е и маслото като се оттече в картера ,дисковете остават без масло от там залепват и не освобождават от скорост .Така поне си го обеснявам аз .Поздрави !

Коментар

Това е "нормално" -все пак мотора не е Японски и има място за компромис. На моя Гас ,прави почти същото - мотора е с оригиналните дискове още, няма вкопано и криво ,но... карам и гася както съм на първа .. ,ако ритна да запаля в рамките на минута на стиснат съединител както е на скорост, пали без проблем ,но ако ритна след 5-10 мин. увлича и направо иска да тръгне без да е запалил със самото ритане. Хванал съм му "цаката'', като ритна бавно веднъж за да разлепи и на второто ритане е запалил без да увлича, тръгва, скача и тн. Не е от маслото - пробвано е с каквото ми дойде на ум- все е така.
        Силата е нищо без контрол.

Коментар

Ясно ,може би им е някакъв инженерен недостатък .Направо ме беше побъркал тези дни ,разглобих го целия и все не намирах от къде е проблема .Като се кара съединителят си е наред нито приплъзва ,нито буксува ,мен ми направи впечатление при спусканията ,че като съм на скорост и не освобождава добре .И от там ми тръгнаха опасенията ,че нещо не е наред (до сега само японки и соц машини съм карал) .Добре ме успокой ,че лудите ме хващат ,като има нещо което не мога да го оправя .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X