Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запитване за бутала

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Запитване за бутала

Здравейте колеги имам един въпрос за 2 бутала.Та така буталото от ляво е от хонда цр 250 96г. ,буталото в дясно е от сузуки рм 250 99-00 година.Като цяло са абсолютно еднакви разположение на пъпките на буталото,диаметър,размер от буталния болт до челото,само ме притесняват тези 2 отвора на буталото на сузукито.Някой знае ли за какво служат те?Ще е проблем ли да сложа буталото от Рм-а на хондата?Мерси предварително..
    Прикачени файлове

От: Запитване за бутала

Вероятно са някакви бууст портове и спомагат за мазането на лагера. Щом компресионната им височина е еднаква, челото им е равно /или еднакво изпъкнало/ и буталния болт е един и същ диаметър /за последното съм сигурен/, то ще стане без проблем. Предполагам цилиндъра ти е с риза? Ако не е, то трябва да замериш буталото, имат си класове, ама ще свърши работа.

Коментар

Аз преди години имах едно 50cc ендуро реджи и на него съм слагал различно бутало. До колкото помня при мен имаше по съществени разлики като сегментите на различното бутало бяха доста по-дебели и имаше леко разминаване с тези на оригиналното. Освен това оригиналното бутало беше право от страни на отворите на буталния болт, а различното имаше някакви вдлъбнатини. Също така разстояние от буталния болт до опашката(не знам дали така се казва) на различното буталото беше по късо. И въпреки всичко това пак си вървеше. Е правеше и проблеми де, в ниските беше ли или в средните обороти се получаваше нещо като задавяне, ама като премени и влезе в оборот нямаше проблеми.

П.П. Да подчертая, че просто споделям инфо. И по никакъв начин да не се приема това което съм написал като съвет да експериментираш.
      Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Благодаря за коментарите колеги!Моторетката е събрана и няма проблеми.. Мерси за мненията..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X