Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kawasaki Kx 250 пролем със скоростния лост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kawasaki Kx 250 пролем със скоростния лост

Здравейте, имам проблем със скоростния лост на въпросния мотор. Та мотора го купих със заварен лост (според собственика шлиците на оста са били износени и затова е заварен). Та заварката не е както трябва и лостчето мърда прекалено много, тоест като включвам на 2,3 и т.н. лост опира във зъбчатката. Мисля да свалям двигателя и да се опитам да сваля лоста, след което трябва да измисля нещо-или да взема нова ос, или пак да заваря лоста(това не е добра идея според мен) или да се консултирам със стругар дали може да се измисли някакъв начин на захващане със старата ос. И въпроса ми е следния кой начин според вас е най-удачен, и някой има ли идея как се сваля въпросната ос? Да поясня, че скоросния лост се клати, но не излиза и затова ще свалям двигателя.

От: Kawasaki Kx 250 пролем със скоростния лост

Няма нужда да сваляш двигателя . Приводът за включване на скоростите излиза надясно , след като свалиш десния капак на двигателя ( този с видната помпа ) и шлайфаш заварката достатъчно добре , за да премине свободно през двата картера . Решения има много : като почнеш от повторна , коректна заварка ; минеш през нов лост и нов привод ( в смисъл изрядно работещи , може и трета употреба ) и свършиш с присадка на нови шлици със част от привода от друг непотребен и лостче с добри шлици . Първото е най-евтино , третото ако се направи както трябва ( пробиване със стъпало и заварка мазна на аргон ) става неразличимо от второто и доста по-евтино .

Коментар

От: Kawasaki Kx 250 пролем със скоростния лост

Ясно рабрах, само че проблема е, че скоростния лост не излиза, тоест ще се наложи да сваля двигателя (защото нямам добър досег до лостчето) за да изпиля заварката и да сваля лоста.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X