Здравейте, имам проблем със скоростния лост на въпросния мотор. Та мотора го купих със заварен лост (според собственика шлиците на оста са били износени и затова е заварен). Та заварката не е както трябва и лостчето мърда прекалено много, тоест като включвам на 2,3 и т.н. лост опира във зъбчатката. Мисля да свалям двигателя и да се опитам да сваля лоста, след което трябва да измисля нещо-или да взема нова ос, или пак да заваря лоста(това не е добра идея според мен) или да се консултирам със стругар дали може да се измисли някакъв начин на захващане със старата ос. И въпроса ми е следния кой начин според вас е най-удачен, и някой има ли идея как се сваля въпросната ос? Да поясня, че скоросния лост се клати, но не излиза и затова ще свалям двигателя.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Kawasaki Kx 250 пролем със скоростния лост
Свий
X
-
От: Kawasaki Kx 250 пролем със скоростния лост
Няма нужда да сваляш двигателя . Приводът за включване на скоростите излиза надясно , след като свалиш десния капак на двигателя ( този с видната помпа ) и шлайфаш заварката достатъчно добре , за да премине свободно през двата картера . Решения има много : като почнеш от повторна , коректна заварка ; минеш през нов лост и нов привод ( в смисъл изрядно работещи , може и трета употреба ) и свършиш с присадка на нови шлици със част от привода от друг непотребен и лостче с добри шлици . Първото е най-евтино , третото ако се направи както трябва ( пробиване със стъпало и заварка мазна на аргон ) става неразличимо от второто и доста по-евтино .
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар