Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kawasaki KDX 200R не пали на манивела

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kawasaki KDX 200R не пали на манивела

Здравейте колеги, имам нужда от малко помощ. Въпросният мотор не иска да запали на манивела и това си е. На бутане едно превърти гумата и пали веднага, но на манивела не и не. Също така не иска да държи и ниски обороти. Свещ не е, карбуратор също. Според мен или му е слаб тока или не му стига компресията, ама знам ли върви си прилично. Интересното е, че като не се кара примерно месец, след това на първото каране като загрее и пали, но на другия ден като го изкарам и не иска, в което не виждам логика Та ще съм благодарен ако някой изрази мнение как да разбера какъв му е проблема.
    Поздрави

От: Kawasaki KDX 200R не пали на манивела

Защо не му измериш компресията на първо време ?

Коментар

Ами нямам компресомер (ако някои колега от Благоевград и околността има, ще съм му благодарен ако услужи да я замерим). Всъщност не знам, с такъв за коли може ли да се замери точно? Ако да, бих могъл да го замеря в някой сервиз, но другото нещо, което не знам е каква трябва да му е компресията? Та главно това са причините, поради които не съм я измерил. Другото е, че аз не усещам някакъв голям спад в мощността, но това какво усещам аз и какво е в действителност са две различни неща Та ако имаш отговор на горните ми въпроси и ако на някой колега му се намира въпросният уред ще се радвам да видим какво ще покаже.
      Поздрави

Коментар

7.7 : 1 high speed / 9.2 : 1 low speed
        KAWASAKI KLR 250-->HONDA XR 250-->KTM EXC 250 2T-->KAWASAKI KDX 200R
        НЯМА ЛОШИ МАРКИ, ИМА ЛОШИ СТОПАНИ!!!

Коментар

Mерси колега, а каква е разликата между висока и ниска скорост

Коментар

Да не те подведа нека по-знаещите да кажат
            KAWASAKI KLR 250-->HONDA XR 250-->KTM EXC 250 2T-->KAWASAKI KDX 200R
            НЯМА ЛОШИ МАРКИ, ИМА ЛОШИ СТОПАНИ!!!

Коментар

Степента на сгъстяване дадена по горе не е това което ти трябва.
              Компресията трябва да е между 8,4 и и 13 бара.
              Компресията се измерва на загрял двигател, веднага след като се изгаси. С напълно отворена гас се рита на манивелата докато показанията спрат да нарастват.

Сервизно ръководство за Kawasaki KDX200
              A Lone Rider

Коментар

Аз не съм от знаещите и освен да те насоча, че такъв уред можеш да вземеш за 20-50 лв. , с друго не мога да помогна. Уреда е до 20 атмосфери, в сервизите не може да нямат и би трябвало да могат да ти я измерят тая компресия, ако не държиш да си имаш собствен уред.

Коментар

Благодаря много колеги. Аз в сервизите знам че имат, просто не бях сигурен дали няма разлика при измерването на 2 и 4-тактов двигател, но разбрах че няма. Вече знам и компресията каква трябва да е и като се прибера в края на седмицата към Благоевград ще видим какво ще излезе.

Коментар

Здравейте отново колеги. Изскочиха ми прекалено много ангажименти и мотора остана на заден план за доста дълго време, но най-накрая дойде момента да го погледна. Та отрих проблема - той е в електрониката. Мотора има 2 бобинки (намотки) - едната е за фара, а другата е импулсна или както там се нарича, та тя е изгоряла и от нея идва целият проблем. Eто за това става въпрос (обвитата в бяло намотка) http://i644.photobucket.com/albums/u...TOR/STATOR.jpg .Та сега идва проблема, че няма от къде да я намеря, тъй като няма КДХ-ове на части, а в магазините ми дават цени колкото на целия мотор. В ибей я намерих за 30 долара, но доставката е 80 и затова искам да попитам дали има човек, който ги пренамотва и може да я направи, ако ли не ще остане варианта от ибей. Ако някой познава човек, който се занимава с тези неща, моля да ми даде някакви координати, а също ако имате други идеи давайте и тях.
                    Благодаря предварително на отзовалите се.
                    Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от galinvayov Преглед на мнение
                      Компресията се измерва на загрял двигател, веднага след като се изгаси. С напълно отворена гас се рита на манивелата докато показанията спрат да нарастват.Сервизно ръководство за Kawasaki KDX200
                      Това, за измерването на компресията на загрят двигател, в сервизното ръководство го пише ? Ако го пише вътре ще се съглася, но до някъде, защото аз знам, че компресия се измерва на студен двигател и след "почерпване" с гориво.
                      Колега, преди да започнеш каквито и да било интервенции по мотора провери и предварението, мотора може да не иска да пали и от голямо предварение на центровката. При него двигателя работи по-добре на високи обороти и се развива по-бързо от обикновеното, а низките обороти почти ги няма...

Коментар

Пише го на страница 51 от ръководството. Тази процедура е валидна за всички двигатели. Най добре е даже да се покара, а не да се бръмчи на място.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:kdx_comp.jpg
Прегледи:1
Размер:97.4 КБ
ID:5680205
                        Последно редактирано от galinvayov; 11-09-15, 14:28.
                        A Lone Rider

Коментар

Не зная чужди езици, но щом го пише там, значи така трябва. Но от тук ми изниква подобен въпрос, защо при покупката на последните ми три автомобила, в три различни сервиза искаха колата да "преспи" при тях и ная сутринта да мерят компресия на студен двигател, но както и да е...

Коментар

В поста си съм превел написаното в мануала. Е пропуснал съм някои дреболии които се подразбират. Например: запалете двигателя, развийте свещта, завийте компресомера...
                            Трябва да преспи че да се премерят хлабините на клапаните предполагам. Ако те не са в нормите, измерването на компресията е безсмислено. А може и да сравняват компресията студен/топъл.
                            A Lone Rider

Коментар

Ами не знам, просто мисля, че ако няма нужната компресия на студен мотор, при загрят няма защо монтьорите да си горят ръцете, нали ? Има и нещо друго, при износен двигател, както цилиндъра, така се износват и сигментите и буталото, нали ? Тогава нещата стават още по-лоши при загрят двигател ! Вярно е, че при загряването буталото се разширява, но още повече се разширява цилиндъра, да не говорим за хлабината получена в ключа на сигментите от където компресията си "заминава" най-много .... , поне така съм забелязъл в практиката си......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X