Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мз Ес150

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мз Ес150

Здравейте,имам проблем с мотора и ако може някой да ми помогне.Мотора не е каран от 3 години и реших да го върна на пътя.Моторът не беше карана заради ел.инсталацията и сега смених релето понеже то беше проблема.Сега мотора като сложа бензин в цилиндара и пали с 1-вото ритане и изгаря това само което има в цилиндара и гасне после неможе да запали.Като сложа пак в цилиндара пали и пак гасне има искра да те убие какъв може да е проблема?
    Благодаря предварително.

От: Мз Ес150

Почисти карбуратор и въздушен филтър m8

Коментар

Залепнала е иглата на пуплавака.
      0888 074 049

Коментар

Първоначално публикуван от rdlegy Преглед на мнение
        Почисти карбуратор и въздушен филтър m8
        Допълнително изхвърли стария бензин от резервоара , и го почисти също .

Коментар

На бензина са избягали октаните от стоене - иска пресен .

Коментар

Момчета аз очистих карбуратора с нов бензин от Петрол е с масло Аджип и с ново реле сякаш нему стига бензин изгаря само тва което съм сипал в цилиндара.

Коментар

Ако си сигурен , че имаш достатъчно бензин в карбуратора ( ниво ) и смукачът ти работи - явно не може да засмуче и проблемът може да е в семеринга на коляновия вал . Пробвай с ръка или парцал да запушиш входа на карбуратора .

Коментар

Казваш, че си почистил карбуратора, да разбираме ли, че си обърнал внимание и си почистил и отвора на жигльора ?

Коментар

Щом пали значи няма проблем с центровка - остава гориво . Явно нещо не се е получило с почистването на карбуратора . Като го почистиш наистина добре , извади свещта намокри я с бензин и я облепи с изгоряла пепел от цигара . Затягаш , риташ и караш - това е най хубавия вариант - но има и изключения понякога .

Коментар

Много добре изчистих сяка част от карборатора но съм се мъчил да го паля без филтара може ли да е от това?

Коментар

Да не смуче от фланеца? Колега, иска да го пипнеш. Свали всичко, провери фланеца за изкривявания, изрежи си гарнитура. Изчисти си карбуратора отвсякъде-вътре,вън с бензин и после с въздух. Поднени гарнитурките на карба и сглабяй. Няма как да не запали, виж си и филтъра. А мен ми е интересно защо се слага пепел от цигари? Никога не съм го правил, нито пък съм чел някой да го прави.

Коментар

Първоначално публикуван от plamen atanasov Преглед на мнение
                        Щом пали значи няма проблем с центровка - остава гориво . Явно нещо не се е получило с почистването на карбуратора . Като го почистиш наистина добре , извади свещта намокри я с бензин и я облепи с изгоряла пепел от цигара . Затягаш , риташ и караш - това е най хубавия вариант - но има и изключения понякога .
                        Твоя метод може да подейства ако мотора се дави,няма от къде да засмуче като я облепи с пепел
                        0888 074 049

Коментар

Методът с цигарата се прилага единствено , когато моторът е удавен - за да се изсуши самата свещ . Да я мокриш с бензин и да слагаш пепел е безсмислено .

Коментар

Не само при задавен върши работа . Ако наливаш директно в цилиндъра, има вероятност да го задавиш наистина . Иначе като намокриш свещта с бензин и я отъркаляш в цигарена пепел помага . Аз си го обяснявам с по лесното възпламеняване на самата смес бензин -пепел . Обикновено като деца многократно сме го правили , трошките които карахме си искаха постоянно ровене . И наистина помагаше .

Коментар

Моторът не е задавен , а си пали нормално - така че пепелта изобщо няма да помогне в случая . Тук иска докторска намеса , защото не може да засмуче . Такива дилетантски пепелни истории са безсмислени .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X