Обява
Свий
Няма добавени обяви.
KTM EXC 125 Помпа на съединител (долна)
Свий
X
-
От: KTM EXC 125 Помпа на съединител (долна)
Преди 2 месеца имах същата случка. С такова счупване нищо не можеш да направиш. Втора употреба не можах да намеря.
Нова, цена с някаква отсъпка около 180лв.
Интересно само този "пояс" ли е пострадал? От външната страна на помпата няма ли щети?
Моята беше смляна от веригата + този пояс . Радвай се че не ти е пострадал и картера, моя се строши около горния болт.Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007
-
От: KTM EXC 125 Помпа на съединител (долна)
Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнениеБихте ли споделили марка, вид и пробег на веригата ?
Моята верига не се скъса. Един дънер ми натисна водача пред задния зъбак и свали веригата. Без да зная, че е паднала, щипнах съединиеля....
Аз съм си за еб...не, дълго време карах без алуминиевия предпазител на водача на веригата.Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007
Коментар
-
Re: KTM EXC 125 Помпа на съединител (долна)
Защо не пробваш да я залепиш ако пукнатината не пречи на работата, а само "издиша" от нея?
Един опит с каниколит ще ти струва стотинки, а с него съм лепил чашки на карботратори и е държало.
Между другото, аз използвам масло за предници вместо Магура течността, защото магурата е доста скъпа, а и маслото е синтетично и има по-добри свойства на голяма температура.
Аз също късах верига, не знам пробега, не знам и марката - Чефчо, тази която взех мотора с нея. Може да съм я оставил суха, може и времето да и е дошло.
На едно леко скокче мотора загасна във въздуха и разбрах че нещо е станало и стиснах съединителя. Имам предпазител на помпата, а и скоростта беше малка, та единствено веригата стана зян.
За долната помпа също съм сменял О-пръстена. Но на модела който е с о-пръстен, а не на по-новите които са Х-пръстен.
Оригинално пръстена е 1.72мм, но не намерих такъв и сложих 2мм. В началото работеше трудно, но след това се "разработи" и сега нямам проблем с нея.
За справка, ремонтния комплект(пръстен + бутало) е 80-100лв., а и вече май са го спряли и трябва да купиш нова помпа.
Горната помпа също почна да сълзи и да губи налягане и за това намерих друго решение - помпа от хидравлична спирачка на колело.
Дебита и е малко по-малък и трябва да стиснеш докрай за да отдели напълно, но пък хода е по-голям и съединителя става по-прецизен.
Вече имам 30-40ч. навъртяни с тези бюджетни "решения" и за сега държат.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар