Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лепене на пукнат капак на глава?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лепене на пукнат капак на глава?

Здравейте, капака на главата на едно моторче се пукна, понеже го бяхме оставили с вода, а се оказа доста трудно да се намери нов капак и за това трябва да измислим вариант как да я съживим. Казвам, че е капак понеже е с двойна глава или там както се казва технически Главата (тази част на която се завива свеща) си е стегната с гайки и шпилки към цилиндъра, а въпросната част е хваната към цилиндъра с 5 болтчета . Та моторчето си пали от първото ритане и според мен не е засегнато друго освен този капак. Цепнатините са 2 и са широкички, а и са на кофти място, за това изключвам аргон. Мислех си за някакъв течен метал или нещо такова. Приемам всякакви идеи за ремонта. Моторчето е Aprilia SX 50 2004, двигателя го водят D50B0. Ето снимки на капака:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10887800_1064199263606044_44529698_n.jpg
Прегледи:1
Размер:55.6 КБ
ID:6077184Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10927914_1064199200272717_62561307_n.jpg
Размер:60.7 КБ
ID:6077185Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10934569_1064199236939380_1395204038_n.jpg
Размер:50.4 КБ
ID:6077186
    [FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=Red]ЕНДУРО ВАРНА[/COLOR][/SIZE][/FONT]

От: Лепене на пукнат капак на глава?

http://www.zavariavane.com/gallery.php
    A Lone Rider

Коментар

Само заварка! Никакви лепила няма да издържат на температурните амплитуди.Детайла е елементарен и удобен за заварка.

Коментар

Може да се залепи с течен метал който издържа на тези температури , но трябва да се почисти много добре , мястото на залепване да се награпави , пукнатината да се залее от вътрешната страна с лепилото , след което да се залепи и от вън като се подсили с парче ситна мрежа. Но по спомени лепилото струваше 20-30 лева , има и по-скъпи , ти си преценяваш заварка или лепене.
        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Изчистваш до метален блясък , обезмасляваш и заваряш на аргон . Задължително капакът да е хванат и стегнат , защото ще се изкриви .

Коментар

Правилно ти казват колегите. Трябва да се завари и след това да се провери дали не се е изкривил. Успех.
            WR 250 F, KLX 450 R

Нито съм вреден,
            нито излишен.

Коментар

Мисля , че на аргон ще се получи но трябва да е добър заварчика. В Бургас съм ходил при доста и смея да твърдя , че само един от тях знаеше какво прави. Задължително трябва да се стегне за да се намали измятането до минимум. Аз лично не бих заварял докато е на главата. Вземи някое парче ламарина 5мм и я пробий за да може да монтираш капака върху нея. И ако заварчика знае какво прави мисля че няма да имаш проблеми. Дори и да се получи измятане с една самоделна гарнитура от клингерит и хубав силикон няма да тече.

Коментар

Готов е вече капака. Заварен е и не се беше изкривил (проверихме го на стъкло). Боядисан и монтиран е вече и след теста няма проблеми Благодаря на всички.
                [FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=Red]ЕНДУРО ВАРНА[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X