Здравейте, капака на главата на едно моторче се пукна, понеже го бяхме оставили с вода, а се оказа доста трудно да се намери нов капак и за това трябва да измислим вариант как да я съживим. Казвам, че е капак понеже е с двойна глава или там както се казва технически
Главата (тази част на която се завива свеща) си е стегната с гайки и шпилки към цилиндъра, а въпросната част е хваната към цилиндъра с 5 болтчета . Та моторчето си пали от първото ритане и според мен не е засегнато друго освен този капак. Цепнатините са 2 и са широкички, а и са на кофти място, за това изключвам аргон. Мислех си за някакъв течен метал или нещо такова. Приемам всякакви идеи за ремонта. Моторчето е Aprilia SX 50 2004, двигателя го водят D50B0. Ето снимки на капака:

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Лепене на пукнат капак на глава?
Свий
X
-
От: Лепене на пукнат капак на глава?
Може да се залепи с течен метал който издържа на тези температури , но трябва да се почисти много добре , мястото на залепване да се награпави , пукнатината да се залее от вътрешната страна с лепилото , след което да се залепи и от вън като се подсили с парче ситна мрежа. Но по спомени лепилото струваше 20-30 лева , има и по-скъпи , ти си преценяваш заварка или лепене.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
Мисля , че на аргон ще се получи но трябва да е добър заварчика. В Бургас съм ходил при доста и смея да твърдя , че само един от тях знаеше какво прави. Задължително трябва да се стегне за да се намали измятането до минимум. Аз лично не бих заварял докато е на главата. Вземи някое парче ламарина 5мм и я пробий за да може да монтираш капака върху нея. И ако заварчика знае какво прави мисля че няма да имаш проблеми. Дори и да се получи измятане с една самоделна гарнитура от клингерит и хубав силикон няма да тече.
Коментар
-
Готов е вече капака. Заварен е и не се беше изкривил (проверихме го на стъкло). Боядисан и монтиран е вече и след теста няма проблеми
Благодаря на всички.
[FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=Red]ЕНДУРО ВАРНА[/COLOR][/SIZE][/FONT]
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар